Η Ουάσινγκτον διακόπτει κάθε χρηματοδότηση υπηρεσίας ΟΗΕ για Παλαιστίνιους πρόσφυγες

Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι διακόπτει κάθε χρηματοδότηση της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.


Η εκπρόσωπος του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Ναουέρτ δήλωσε ότι το επιχειρηματικό μοντέλο και οι δημοσιονομικές πρακτικές που ακολουθούνται, έχουν μετατρέψει το Γραφείο Αρωγής και Εργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή, σε μια ανεπανόρθωτα προβληματική υπηρεσία.
Τόνισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση εξέτασε προσεκτικά το ζήτημα και αποφάσισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα προβούν σε επιπρόσθετες συνεισφορές.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από μία εβδομάδα, η Ουάσινγκτον είχε ανακοινώσει ότι θα ανακατευθύνει τουλάχιστον 200 εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν αρχικά για προγράμματα στη Δυτική Οχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.

Η απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Παλαιστινίων.
Εκπρόσωπος του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασε την απόφαση, κάνοντας λόγο για θρασύτατη επίθεση ενάντια στον παλαιστινιακό λαό. Υποστήριξε επίσης ότι η απόφαση της Ουάσιγκτον συνιστά περιφρόνηση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.
Ο Εκπρόσωπος του Αμπάς δήλωσε επίσης, ότι ένα τέτοιο τιμωρητικό μέτρο, δεν θα κατορθώσει να αλλάξει το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν διαδραματίζουν ρόλο στη περιοχή και δεν αποτελούν μέρος της λύσης.
Την απόφαση της Ουάσιγκτον καταδίκασε και η Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, κάνοντας λόγο για σοβαρή κλιμάκωση εναντίον του παλαιστινιακού λαού.

Σύνταξη: Παναγιώτης Γιωργαλλής

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:54

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.