«Σβήσε τη μηχανή», η πρώτη εκδήλωση διαμαρτυρίας στους δρόμους στα κατεχόμενα

«Σβήσε τη μηχανή» ήταν η πρώτη εκδήλωση διαμαρτυρίας στους δρόμους που πραγματοποίησαν σήμερα οι Τουρκοκύπριοι, αντιδρώντας στις συνεχόμενες αυξήσεις των καυσίμων.

Η εκδήλωση οργανώθηκε μέσω Facebook και τη στήριξή της σε αυτή ανακοίνωσε η «ένωση συλλόγων Τ/κ οδηγών» και πραγματοποιήθηκε μπροστά από το «πρωθυπουργικό γραφείο» με τους διαμαρτυρόμενους οδηγούς να πετάνε στην αυλή του κτιρίου αγγουράκια.

Δεκάδες αυτοκίνητα στάθμευσαν μπροστά από το «πρωθυπουργικό γραφείο» και στη μέση του δρόμου με αποτέλεσμα να διακοπεί η τροχαία κίνηση, ενώ η «αστυνομία» που είχε πάρει μέτρα ασφαλείας στην περιοχή, δεν επέτρεψε σε δύο άδεια λεωφορεία, οι οδηγοί των οποίων ήθελαν να πάρουν μέρος στη διαμαρτυρία, να προσεγγίσουν τον χώρο.

Οι διαμαρτυρόμενοι φώναζαν συνθήματα εναντίον της «κυβέρνησης» και καλούσαν τον «πρωθυπουργό», Ερχιουρμάν «κλείστε τα κλιματιστικά και βγείτε έξω».  Εκ μέρους των διαμαρτυρόμενων ο Χασάν Κουρουμαναστιρλί  δήλωσε στους δημοσιογράφους που κάλυπταν την εκδήλωση ότι πρόκειται για μια αυθόρμητη ενέργεια κάποιων ατόμων που πήγαν μέχρι εκεί (στο «πρωθυπουργικό γραφείο») διεκδικώντας το δίκιο τους. Η «χώρα» φλέγεται, πρόσθεσε και «εάν έχουν τα μούτρα να βγουν έξω από τα κλιματιζόμενα δωμάτιά τους και να δώσουν λογαριασμό στον κόσμο».

Παρόμοια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ και στην Αμμόχωστο αλλά η «αστυνομία» έκοβε πρόστιμα σε όσους οδηγούς «έσβηναν τη μηχανή» του αυτοκινήτου στις 11 το πρωί, όπως ήταν προγραμματισμένη η εκδήλωση, με το αδίκημα της παρακώλησης της τροχαίας κυκλοφορίας.

Να σημειωθεί ότι οι πέντε συντεχνίες του «δημοσίου» συνεχίζουν για 4η ημέρα την αποχή από την υπερωριακή απασχόληση που επηρεάζει κυρίως νοσοκομεία και «τελωνεία», ενώ την ερχόμενη εβδομάδα, στις 5 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσαν εκδήλωση διαμαρτυρίας οι κτηνοτρόφοι και στις 6 Σεπτεμβρίου η τ/κ συνδικαλιστική πλατφόρμα.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:55

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Νέες κυρώσεις ΗΠΑ σε εγγεγραμμένες εταιρείες στην Κύπρο
12:05
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 16/4/24
11:35
Το Ιράν θα απαντήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια ενάντια στα συμφέροντά του
11:20
Σήμερα η τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία
10:50
Σύλληψη 42χρονου δεσμοφύλακα για υπόθεση ναρκωτικών στις φυλακές
10:44
Κλείνει στις 2 Μαΐου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους νεοσύλλεκτους
09:46
Στο Λονδίνο σήμερα ο Πρόεδρος για προώθηση επενδύσεων στην Κύπρο
09:34
Εκτεταμένες ζημιές σε 12 αυτοκίνητα από πυρκαγιά στο Καϊμακλί
09:10
Πέραν των 3.500 ενστάσεων μετά την ανάρτηση του εκλογικού καταλόγου
09:00
Αυξάνεται ανησυχητικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών
08:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Tρίτη 16 Απριλίου 2024
06:40
Κύπρος: Αυξανεται ανησυχητικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών
06:31
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.