Εντός Σεπτεμβρίου αρχίζει η δεύτερη φάση αποκατάστασης του οδικού δικτύου Λάρνακας

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο Σεπτεμβρίου αναμένεται να αρχίσει η δεύτερη φάση της αποκατάστασης του οδικού δικτύου της Λάρνακας, το οποίο καταστράφηκε από τις εργασίες που έγιναν για το αποχετευτικό σύστημα.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας η δεύτερη φάση αναμένεται να αρχίσει στις 17 Σεπτεμβρίου και θα κοστίσει γύρω στα δύο εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που παραχωρήθηκαν από την κυβέρνηση στο Δήμο Λάρνακας ύστερα από σχετικό αίτημα.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, έχουν επιλεγεί δεκάδες δρόμοι που βρίσκονται μεταξύ άλλων στο κέντρο της πόλης, στις περιοχές του λιμανιού και των κυβερνητικών οικισμών.

Πρόσθεσε ότι μεταξύ των δρόμων που θα επιδιορθωθούν είναι κύριες οδικές αρτηρίες όπως ο δρόμος Χρυσοπολίτισσης – Μητροπόλεως, που δεν έχουν μεν παραδοθεί από τον εργολάβο του αποχετευτικού, ωστόσο εγκυμονούν κινδύνους για την δημόσια ασφάλεια των πολιτών.

"Με την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης συνολικά θα έχουν ξοδευτεί τρία περίπου εκατομμύρια ευρώ για αποκατάσταση των δρόμων. Ωστόσο το ποσό αυτό αποτελεί μόνο ένα μέρος της συνολικής δαπάνης που εκτιμούμε ότι χρειάζεται προκειμένου οι δρόμοι να αποκατασταθούν στην κατάσταση που πρέπει να βρίσκεται το οδικό δίκτυο σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη", ανέφερε ο Δήμαρχος.

Απαντώντας σε ερώτηση ο Δήμαρχος είπε πως η πρώτη φάση της επιδιόρθωσης του αστικού οδικού δικτύου της Λάρνακας υλοποιήθηκε πέρσι το καλοκαίρι με την αξιοποίηση χρηματικού ποσού ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο προέκυψε ως εξοικονόμηση από τις πληρωμές προς τον ΧΥΤΥ Κόσιης.  Συγκεκριμένα, είπε, ένα εκατομμύριο ευρώ διατέθηκε για την αποκατάσταση των δρόμων μετά τη διακοπή των πληρωμών προς το ΧΥΤΥ λόγω του πρόσφατου σκανδάλου.

"Ο Δήμος Λάρνακας ζήτησε από την κυβέρνηση τρία εκατομμύρια ευρώ για να συνεχίσει τα έργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου, ωστόσο εισέπραξε μόνο δύο εκατομμύρια. Το συνολικό ποσό που χρειάζεται για να αποκατασταθεί πλήρως το οδικό δίκτυο της Λάρνακας ανέρχεται γύρω στα 13 εκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο δεν μπορεί να διαθέσει ο Δήμος χωρίς να υπάρχει κρατική στήριξη", ανέφερε.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:57

Τελευταιες Ειδησεις

17 Απριλίου
Μπράβο στον Τσαβούσογλου για τις απαντήσεις στον Δένδια, είπε ο Τατάρ
08:41
Το Συμβούλιο Ασφαλείας υποστηρίζει ομόφωνα την πρόοδο της Λιβύης
08:31
CIA: Σχεδίασε τη δολοφονία του Ραούλ Κάστρο το 1960, αποκαλύπτουν αποχαρακτηρισμένα έγγραφα
08:10
Τα σημεία για rapid test το Σάββατο 17 Απριλίου
07:41
Το κινεζικό εμβόλιο Sinovac 67% αποτελεσματικό έναντι του ενδεχομένου συμπτωματικής μόλυνσης, 80% έναντι του ενδεχομένου θανάτου
07:24
Ισπανία:Η Μαδρίτη ενδέχεται να κλείσει τα κέντρα μαζικών εμβολιασμών - Εκτός αν παραλάβει περισσότερα εμβόλια
06:51
Η Μόσχα ανακοίνωσε την απέλαση πέντε Πολωνών διπλωματών
06:35
16 Απριλίου
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι ΗΠΑ στηρίζουν όλες τις προσπάθειες για τη μείωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο
21:05
ΠΟΥ- covid-19: Ο ρυθμός των μολύνσεων πλησιάζει στο υψηλότερο επίπεδό του από τότε που ξέσπασε η πανδημία
20:51
Η ‘βόρεια Κύπρος’ δεν είναι Γαλλία είπε ο Ερντογάν αντιδρώντας για τα μαθήματα Κορανίου
20:23
Τρία κρούσματα στον Απόλλωνα
20:20
Ένα θάνατο και 677 νέα περιστατικά κορωνοϊού, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Υπουργείο Υγείας
20:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand