Τηλεφωνική επικοινωνία Ερχιουρμάν – Ερντογάν ενώ άρχισαν οι απεργίες στα κατεχόμενα

Η συντεχνία των εργαζομένων στη «βουλή» κατέρχεται σε επ’ αόριστον απεργία από τις 3 Σεπτεμβρίου ενώ οι 5 συντεχνίες των εργαζομένων στον ευρύτερο «δημόσιο» τομέα ζήτησαν άρση του μέτρου της περικοπής των απολαβών για υπερωριακή απασχόληση, διαφορετικά θα σταματήσουν την υπερωριακή εργασία και θα προσφύγουν στο «ανώτατο» εναντίον του σχετικού «κανονισμού».

Η συντεχνία των εργαζομένων στη «βουλή» (MEC-SEN) ανακοίνωσε ότι η απεργία είναι αντίδραση στα μέτρα που έλαβε η «κυβέρνηση» για αντιμετώπιση της κρίσης και διαπίστωσε – όπως αναφέρει – ότι μέχρι στιγμής κανένα από τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί είναι υπέρ των εργαζομένων είτε στον «δημόσιο» είτε στον ιδιωτικό τομέα. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, αναφέρεται σε ανακοίνωση της συντεχνίας, να ζητείται αυτοθυσία μόνο από τους εργαζόμενους την ώρα που το «κράτος» εφαρμόζει την πολιτική σφιξίματος των ζωνών.

«Η τελευταία αύξηση στα καύσιμα ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», αναφέρει η ανακοίνωση της συντεχνίας.

Οι αυξήσεις που επιβλήθηκαν χθες βράδυ στα καύσιμα είναι λίγο περισσότερο από την μισή τουρκική λίρα. Όπως γράφει ο τ/κ Τύπος σήμερα, στην βενζίνη 95 και 98 οκτανίων η αύξηση φτάνει τα 55 κουρούς (1 ΤΛ=100 κουρούς) και 58 κουρούς για την γιουροντίζελ και την κηροζίνη.

Η ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί γράφει ότι στήριξη από την Άγκυρα για την αντιμετώπιση της κρίσης ζήτησε ο «πρωθυπουργός», Τουφάν Ερχιουρμάν που συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με την Χαμπέρ Κίπρις, ο κ. Ερχιουρμάν προσπαθούσε εδώ και 3 εβδομάδες να μιλήσει με τον κ. Ερντογάν και συνομίλησε μόνο με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο, Φουάτ Οκτάι.

Η Κίπρις ποστασί αναφέρει ότι ενδεχομένως αυτή την εβδομάδα ή την ερχόμενη ο Τουφάν Ερχιουρμάν να μεταβεί στην Άγκυρα για να συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο, ραντεβού που ζήτησε ο ίδιος ο κ. Ερχιουρμάν.

Η Χαμπέρ Κίπρις γράφει ότι η τηλεφωνική επικοινωνία Ερχιουρμάν – Ερντογάν έγινε το Σαββατοκύριακο και ο «πρωθυπουργός» εξήγησε στον Τούρκο Πρόεδρο τα μέτρα που έχουν λάβει και την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στα κατεχόμενα.

Σήμερα το πρωί, ο κ. Ερχιουρμάν είχε συνάντηση με αντιπροσωπείες των 5 συντεχνιών του «δημοσίου» που χθες είχαν κοινή σύσκεψη για το θέμα των υπερωριών. Οι συντεχνίες ζήτησαν άμεση απόσυρση του σχετικού «κανονισμού» από το «υπουργικό συμβούλιο», δηλώνοντας ότι διαφορετικά θα αρχίσουν από αύριο την αποχή από υπερωριακή απασχόληση και στην συνέχεια θα προσφύγουν στο «ανώτατο δικαστήριο» θεωρώντας τον εν λόγω «κανονισμό» παράνομο.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:57

Τελευταιες Ειδησεις

10 Απριλίου
Αιχμηρή απάντηση της Αθήνας στους ισχυρισμούς του Φ. Αλτούν
16:52
Σε βαρύτατο πένθος το Φανάρι λόγω θάνατου φωτογράφου Οικουμενικού Πατριάρχη
16:50
Σημεία δειγματοληψίας με rapid test – 11 Απριλίου 2021
16:48
Προεδρικό προς Ελεγκτή: Την Κύπρο κυβερνά εκλελεγμένος Πρόεδρος και η κυβέρνησή του
16:13
Σ. Μισέλ: Είναι δύσκολο να προβλεφθεί ποια θα είναι η συμπεριφορά της Τουρκίας
15:28
Η Τεχεράνη ενεργοποίησε εξοπλισμό εμπλουτισμού ουρανίου, τιμώντας την Ημέρα Πυρηνικής Τεχνολογίας
15:15
Διατήρηση Συνθήκης Μοντρέ ζήτησε ο Πούτιν από Ερντογάν
14:49
Βρετανία: Τιμητικές βολές από τις ένοπλες δυνάμεις, στη μνήμη του πρίγκιπα Φίλιππου
14:32
Η Άγκυρα κατηγορεί ευθέως Ελλάδα ότι φιλοξενεί τρομοκρατικές οργανώσεις
14:25
Φιλιππίνες: Σεισμός μεγέθους 6 βαθμών στη Θάλασσα της Κελέβης
14:11
Η Αστυνομία απέκλεισε τους δρόμους προς το Τρόοδος
14:01
«Καθαρό» το όπλο της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ - Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.
13:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand