Τον αγώνα των εκπαιδευτικών οργανώσεων στηρίζουν η ΠΑΣΥΚΙ και η παγκύπρια συντεχνία «Ισότητα»

Την «αμέριστη συμπαράσταση μας στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι διεκδικούν το δικαίωμα των παιδιών στην παιδεία, όπως εμείς διεκδικούμε το δικαίωμα των πολιτών στην υγεία», εκφράζει η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ).

«Η αντιπαράθεση που ξέσπασε στη δημόσια παιδεία και η διασύνδεση της από την Κυβέρνηση με αμφισβήτηση του δικαιώματος του συνδικαλισμού, μας βρίσκει αλληλέγγυους με τους εκπαιδευτικούς. Η ΠΑΣΥΚΙ, ως συνδικαλιστική οργάνωση, δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη στην επίθεση που δέχεται το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα και η δημόσια παιδεία», αναφέρει η ΠΑΣΥΚΙ σε ανακοίνωσή της.

Προσθέτει ότι, «έχοντας υπόψη ότι η παιδεία, όπως και η υγεία, είναι κοινωνικά αγαθά τα οποία δέχθηκαν βαρύτατο πλήγμα μέσω των περικοπών και οδηγήθηκαν στην υποβάθμιση, τασσόμαστε δίπλα σε αυτούς που διεκδικούν ένα καλύτερο σχολείο για τα παιδιά μας, αλλά και που υπερασπίζονται από το δικό τους χαράκωμα το δικαίωμα της οργανωμένης διεκδίκησης και του συνδικαλισμού, το δικαίωμα στο διάλογο και συλλογική διαπραγμάτευση».

«Στηρίζουμε την οργανωμένη διεκδίκηση για τα αυτονόητα κοινωνικά αγαθά της υγείας και της παιδείας» και «την εφαρμογή αλλαγών που αποτελούν προϊόν συμφωνίας εργοδοτών και εργαζομένων», αναφέρει η ΠΑΣΥΚΙ.

Τον αγώνα των εκπαιδευτικών οργανώσεων εναντίον «των παράνομων, μονομερών και καταστροφικών ενεργειών και αποφάσεων από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και του Υπουργικού Συμβουλίου», όπως αναφέρει, στηρίζει και  η Παγκύπρια Συντεχνία Εργοδοτουμένων, Αυτό-Εργοδοτουμένων, Ορισμένου Χρόνου, Αορίστου Χρόνου & Συμβασιούχων «Ισότητα».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της συντεχνίας καλεί όλα τα μέλη της να είναι παρόντα στην πορεία διαμαρτυρίας αύριο στο Προεδρικό «για να στηρίξουμε σθεναρά τους συναδέλφους και το δημόσιο σχολείο και για να μην επιτρέψουμε να έχει τη μοίρα του Συνεργατισμού».

Η συντεχνία «Ισότητα» αναφέρει ότι «υπό το πρόσχημα του ‘εξορθολογισμού’, η παρούσα Κυβέρνηση αλλοίωσε μονομερώς τους όρους απασχόλησης των συναδέλφων εκπαιδευτικών και ‘κατήργησε’ δικαιώματα των συνδικαλιστών των εκπαιδευτικών οργανώσεων, τα οποία τυγχάνουν εγγύησης/προστασίας από σειρά Νόμων».

Προσθέτει ότι «είναι, πραγματικά, προκλητική η εργολαβική προσπάθεια για παρουσίαση των συναδέλφων εκπαιδευτικών και των εκπροσώπων τους ως ‘φιλοχρήματων’, ‘βολεμένων’ και ‘τεμπέληδων’ και για αντιπαραβολή τους με τους ‘φορολογούμενους πολίτες’, που επιβαρύνονται αδίκως από τους συνάδελφους, ωσάν οι συνάδελφοι να είναι εξωγήινοι και όχι φορολογούμενοι πολίτες».

Η Συντεχνία «Ισότητα» καλεί τους αρμόδιους, «αφού κόπτονται για τους φορολογούμενους πολίτες και για τα δικαιώματά τους ας ανοίξουν το Σύνταγμα και τις διάφορες Συμβάσεις που κατοχυρώνουν δικαιώματα και ας κρίνουν αν η Κυπριακή Δημοκρατία, όπως την έχουν καταντήσει, αποτελεί σήμερα Κράτος Δικαίου και ευνομούμενη Πολιτεία».

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:58

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Η Μόσχα ανακοίνωσε την απέλαση πέντε Πολωνών διπλωματών
21:52
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι ΗΠΑ στηρίζουν όλες τις προσπάθειες για τη μείωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο
21:05
ΠΟΥ- covid-19: Ο ρυθμός των μολύνσεων πλησιάζει στο υψηλότερο επίπεδό του από τότε που ξέσπασε η πανδημία
20:51
Η ‘βόρεια Κύπρος’ δεν είναι Γαλλία είπε ο Ερντογάν αντιδρώντας για τα μαθήματα Κορανίου
20:23
Τρία κρούσματα στον Απόλλωνα
20:20
Ένα θάνατο και 677 νέα περιστατικά κορωνοϊού, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Υπουργείο Υγείας
20:18
Πανέτοιμη η ομάδα της Ανόρθωσης
20:07
ΕΜΑ: Την Τρίτη, τα συμπεράσματα για την ασφάλεια του εμβολίου της J&J
19:56
Χωρίς νικητή η αναμέτρηση στο "Τάσος Μάρκου"
19:55
Ερντογάν: Ο Τσαβούσογλου υπέδειξε στον Δένδια τα όριά του
19:19
Την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από τα σύνορα της Ουκρανίας ζητά η «τριμερής» Γερμανίας-Γαλλίας-Ουκρανίας
19:15
Ιταλία: Από 26/4 το άνοιγμα των εμπορικών επιχειρήσεων
18:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand