Τον αγώνα των εκπαιδευτικών οργανώσεων στηρίζουν η ΠΑΣΥΚΙ και η παγκύπρια συντεχνία «Ισότητα»

Την «αμέριστη συμπαράσταση μας στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι διεκδικούν το δικαίωμα των παιδιών στην παιδεία, όπως εμείς διεκδικούμε το δικαίωμα των πολιτών στην υγεία», εκφράζει η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ).

«Η αντιπαράθεση που ξέσπασε στη δημόσια παιδεία και η διασύνδεση της από την Κυβέρνηση με αμφισβήτηση του δικαιώματος του συνδικαλισμού, μας βρίσκει αλληλέγγυους με τους εκπαιδευτικούς. Η ΠΑΣΥΚΙ, ως συνδικαλιστική οργάνωση, δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη στην επίθεση που δέχεται το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα και η δημόσια παιδεία», αναφέρει η ΠΑΣΥΚΙ σε ανακοίνωσή της.

Προσθέτει ότι, «έχοντας υπόψη ότι η παιδεία, όπως και η υγεία, είναι κοινωνικά αγαθά τα οποία δέχθηκαν βαρύτατο πλήγμα μέσω των περικοπών και οδηγήθηκαν στην υποβάθμιση, τασσόμαστε δίπλα σε αυτούς που διεκδικούν ένα καλύτερο σχολείο για τα παιδιά μας, αλλά και που υπερασπίζονται από το δικό τους χαράκωμα το δικαίωμα της οργανωμένης διεκδίκησης και του συνδικαλισμού, το δικαίωμα στο διάλογο και συλλογική διαπραγμάτευση».

«Στηρίζουμε την οργανωμένη διεκδίκηση για τα αυτονόητα κοινωνικά αγαθά της υγείας και της παιδείας» και «την εφαρμογή αλλαγών που αποτελούν προϊόν συμφωνίας εργοδοτών και εργαζομένων», αναφέρει η ΠΑΣΥΚΙ.

Τον αγώνα των εκπαιδευτικών οργανώσεων εναντίον «των παράνομων, μονομερών και καταστροφικών ενεργειών και αποφάσεων από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και του Υπουργικού Συμβουλίου», όπως αναφέρει, στηρίζει και  η Παγκύπρια Συντεχνία Εργοδοτουμένων, Αυτό-Εργοδοτουμένων, Ορισμένου Χρόνου, Αορίστου Χρόνου & Συμβασιούχων «Ισότητα».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της συντεχνίας καλεί όλα τα μέλη της να είναι παρόντα στην πορεία διαμαρτυρίας αύριο στο Προεδρικό «για να στηρίξουμε σθεναρά τους συναδέλφους και το δημόσιο σχολείο και για να μην επιτρέψουμε να έχει τη μοίρα του Συνεργατισμού».

Η συντεχνία «Ισότητα» αναφέρει ότι «υπό το πρόσχημα του ‘εξορθολογισμού’, η παρούσα Κυβέρνηση αλλοίωσε μονομερώς τους όρους απασχόλησης των συναδέλφων εκπαιδευτικών και ‘κατήργησε’ δικαιώματα των συνδικαλιστών των εκπαιδευτικών οργανώσεων, τα οποία τυγχάνουν εγγύησης/προστασίας από σειρά Νόμων».

Προσθέτει ότι «είναι, πραγματικά, προκλητική η εργολαβική προσπάθεια για παρουσίαση των συναδέλφων εκπαιδευτικών και των εκπροσώπων τους ως ‘φιλοχρήματων’, ‘βολεμένων’ και ‘τεμπέληδων’ και για αντιπαραβολή τους με τους ‘φορολογούμενους πολίτες’, που επιβαρύνονται αδίκως από τους συνάδελφους, ωσάν οι συνάδελφοι να είναι εξωγήινοι και όχι φορολογούμενοι πολίτες».

Η Συντεχνία «Ισότητα» καλεί τους αρμόδιους, «αφού κόπτονται για τους φορολογούμενους πολίτες και για τα δικαιώματά τους ας ανοίξουν το Σύνταγμα και τις διάφορες Συμβάσεις που κατοχυρώνουν δικαιώματα και ας κρίνουν αν η Κυπριακή Δημοκρατία, όπως την έχουν καταντήσει, αποτελεί σήμερα Κράτος Δικαίου και ευνομούμενη Πολιτεία».

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:58

Τελευταιες Ειδησεις

10 Απριλίου
Σε βαρύτατο πένθος το Φανάρι λόγω θάνατου φωτογράφου Οικουμενικού Πατριάρχη
16:50
Σημεία δειγματοληψίας με rapid test – 11 Απριλίου 2021
16:48
Προεδρικό προς Ελεγκτή: Την Κύπρο κυβερνά εκλελεγμένος Πρόεδρος και η κυβέρνησή του
16:13
Σ. Μισέλ: Είναι δύσκολο να προβλεφθεί ποια θα είναι η συμπεριφορά της Τουρκίας
15:28
Η Τεχεράνη ενεργοποίησε εξοπλισμό εμπλουτισμού ουρανίου, τιμώντας την Ημέρα Πυρηνικής Τεχνολογίας
15:15
Διατήρηση Συνθήκης Μοντρέ ζήτησε ο Πούτιν από Ερντογάν
14:49
Βρετανία: Τιμητικές βολές από τις ένοπλες δυνάμεις, στη μνήμη του πρίγκιπα Φίλιππου
14:32
Η Άγκυρα κατηγορεί ευθέως Ελλάδα ότι φιλοξενεί τρομοκρατικές οργανώσεις
14:25
Φιλιππίνες: Σεισμός μεγέθους 6 βαθμών στη Θάλασσα της Κελέβης
14:11
Η Αστυνομία απέκλεισε τους δρόμους προς το Τρόοδος
14:01
«Καθαρό» το όπλο της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ - Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.
13:43
ΓΓ ΑΚΕΛ: Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ έχουν οδηγήσει την παιδεία «πολύ πίσω»
13:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand