Ο Γενικός Ελεγκτής κατέθεσε ότι ο ΥΠΟΙΚ έλεγε ψέματα για τον συνεργατισμό

Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης έλεγε ψέματα για τον Συνεργατισμό μέχρι και το Μάιο του 2018, δήλωσε ο Γενικός Ελεγκτής στη νέα του κατάθεση στην ερευνητική επιτροπή για την κατάρρευση του Συνεργατισμού.

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης χαρακτήρισε ανοησία την παραχώρηση δωρεάν μετοχών στους πελάτες της Συνεργατικής, σε ποσοστό 25%, λέγοντας ότι αποδεικνύει το γινάτι, κατά την έκφραση του, με το οποίο αντιμετώπισαν και αυτή την υπόθεση.

Σημείωσε ότι, την ώρα που το καράβι βούλιαζε, μέχρι και τον Μάιο του 2018 ακόμα έκαναν σημειώματα για το τί θα γίνει με τις μετοχές, προσθέτοντας ότι έλεγαν ψέματα, ειδικά ο υπουργός οικονομικών και οι επόπτες. Επανέλαβε ότι δεν ενημέρωναν το Υπουργικό Συμβούλιο, προσθέτοντας ότι παραπλάνησαν τους επόπτες.

Επίσης  ο κύριος Μιχαηλίδης εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός για τη συμφωνία του Συνεργατισμού με την Αλταμίρα. Φάνηκε εκ των υστέρων, είπε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ότι η Συνεργατική έλεγε παραμύθια, όταν απαντούσε σε επιστολή της Ελεγκτικής Υπηρεσίας ότι είχαν εξεταστει κι άλλες επιλογές πριν από τη συμφωνία με την Αλταμίρα. Πρόσθεσε πως φαίνεται ότι ήταν ο Νικόλας Χατζηγιάννης αυτός που υποστήριζε σταθερά τη συμφωνία, απευθείας, με την Αλταμίρα.
Τον Ιούνιο του 2016, είπε, υπογράφηκε από τον Νικόλα Χατζηγιάννη μνημόνιο συναντίληψης με την Altamira, που περιέγραφε τη συμφωνία, χωρίς καν συμφωνία της Επιτροπείας. Ο Γενικός Ελεγκτής αναφέρθηκε και στον διορισμό του Βαρνάβα Κουρουνά, λέγοντας ότι ήταν προβληματικός, αφού ενώ ήταν διευθυντής σε Συνεργατικό Πιστωτικό Ίδρυμα, προωθούσε τη συμφωνία με την Αλταμίρα και τώρα είναι διευθυντής της Αλταμίρα.
Σε ερώτηση αν θα συνεχίσει να υπάρχει η συμφωνία με την Αλταμίρα, o Γενικός Ελεγκτής είπε ότι από την στιγμή που θα δημιουργηθεί ο Φορέας δεν υπάρχει αντικείμενο για την Αλταμίρα και δεν πρέπει να γίνονται σκέψεις να συνεχιστεί η συμφωνία υπό την σκέπη του Φορέα.
Αν η Συνεργατική, πρόσθεσε, οδηγηθεί σε χρεοκοπία τότε υπάρχει ο κίνδυνος να πρέπει να αποζημιωθεί η Altamira, κάτι που καταδεικνύει πόσο κακή ήταν η συμφωνία.

Πηγή: ΡΙΚ ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:58

Τελευταιες Ειδησεις

14 Απριλίου
Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της Κύπρου στα διεθνή ναυτιλιακά δρώμενα» (Βίντεο)
11:30
Το υπ. Εργασίας ξεκαθαρίζει ότι τα γενικά καταστήματα θα είναι κλειστά την 1η Μαίου
11:27
Στήριξη σε πολίτες για θέματα ψυχικής υγείας εν μέσω πανδημίας από το Δήμο Λάρνακας
11:07
Εκατό ημέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων
11:05
Ψεύδη χαρακτηρίζει ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος όσα του καταλογίζονται για βιασμό
10:50
Τι γνωρίζουμε έως τώρα για τις πολύ σπάνιες θρομβώσεις που πιθανώς σχετίζονται με μερικά εμβόλια Covid-19
10:45
Λουί Ντε Γκίντος: H ανάκαμψη της οικονομίας το 2021 εξαρτάται από την επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος
10:42
Βρετανία: Τα εμβόλια της Moderna και Novavax στη μελέτη μικτών εμβολιαστικών δόσεων
10:30
Αναθεωρείται το πρωτόκολλο για αποδέσμευση των στενών επαφών από τον υποχρεωτικό περιορισμό
10:18
ΟΚΥΠΥ: Έντονη ανησυχία από τις αυξημένες νοσηλείες και την εκτόξευση των κρουσμάτων (Βίντεο)
10:10
Σύλληψη 22χρονου - Εντοπίστηκαν 22000 κροτίδες & πυροτεχνήματα
10:10
Στο Coreper σήμερα το προσχέδιο θέσης του Συμβουλίου για το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό
10:09
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand