Απάντησαν στον ΥΠΠ οι εκπαιδευτικές οργανώσεις

Συνάντηση την Τετάρτη προτείνουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις στον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη, ούτως ώστε να έχουν ήδη ολοκληρώσει τις εσωτερικές τους διαδικασίες.

Σε επιστολή τους προς τον Υπουργό Παιδείας, την οποία κοινοποίησαν στα ΜΜΕ, με θέμα "Απάντηση Εκπαιδευτικών Οργανώσεων στην επιστολή του Υπουργού Παιδείας" οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΠΟΕΔ - ΟΕΛΜΕΚ - και ΟΛΤΕΚ αναφέρουν ότι "σε απάντηση της επιστολής σας, ημερομηνίας 17 Αυγούστου 2018 με την οποία μας προσκαλείτε σε διάλογο, τη Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018 και την Τρίτη 21 Αυγούστου 2018, σας ενημερώνουμε από κοινού ότι δεν θα μπορέσουμε να παρευρεθούμε στις συναντήσεις, γιατί τις δύο αυτές μέρες (την Τρίτη και την Τετάρτη, 21 και 22 Αυγούστου αντίστοιχα) έχουμε συγκαλέσει τα συλλογικά μας σώματα για να μελετήσουμε με κάθε λεπτομέρεια το περιεχόμενο της επιστολής σας και γενικά των εγγράφων που μας έχετε αποστείλει".


Οπως αναφέρεται στην επιστολή, "μετά τις συνεδρίες των συλλογικών μας σωμάτων θα είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε μαζί σας από κοινού και οι τρεις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, ΟΕΛΜΕΚ – ΠΟΕΔ – ΟΛΤΕΚ, για να σας ενημερώσουμε για τις αποφάσεις που έχουμε λάβει σχετικά".

"Ως εκ τούτου, η συνάντηση μαζί σας εισηγούμαστε να γίνει την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018 στις 15:00, οπότε θα έχουν ολοκληρωθεί οι εσωτερικές μας διαδικασίες. Στη συνάντηση αυτή, θα απαντήσουμε λεπτομερώς και εμπεριστατωμένα σε όσα μας έχετε αποστείλει και θα υποβάλουμε τις δικές μας εισηγήσεις και προτάσεις σε μια ύστατη προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο που έχει προκληθεί εξαιτίας των μονομερών και ετσιθελικών αποφάσεων που έλαβε το Υπουργείο Παιδείας στις 2 Ιουλίου 2018 και επικύρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο στις 4 Ιουλίου 2018, χωρίς διάλογο με τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ως οφείλατε να πράξετε".

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις συνεχίζουν λέγοντας ότι "η δική μας βούληση και προσπάθεια εστιάζεται, για την ώρα, στην ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς που αρχίζει σε δυο βδομάδες και στα μέτρα του Υπουργικού Συμβουλίου, που αποτελούν την αιτία της κρίσης και του αδιεξόδου. Στη συνέχεια εκφράζουμε για πολλοστή φορά τη βούλησή μας για έναρξη θεσμικού διαλόγου για συζήτηση και λήψη από κοινού αποφάσεων προς την κατεύθυνση του σωστού εξορθολογισμού του Εκπαιδευτικού μας Συστήματος, αναβαθμίζοντάς το ποιοτικά στη βάση εκπαιδευτικών και παιδαγωγικών κριτηρίων προς όφελος των παιδιών".

"Κλείνοντας, επιθυμούμε εμφατικά να σημειώσουμε ότι στην επιστολή-πρόσκληση που μας έχετε αποστείλει για διάλογο, δεν κάνετε οποιαδήποτε αναφορά στα μονομερή μέτρα που έχουν ληφθεί από την πλευρά της Κυβέρνησης και με τα οποία διαφωνούμε κάθετα, τόσο ως προς τη διαδικασία που ακολουθήθηκε όσο και ως προς την ουσία. Την ίδια ώρα, πολλά από τα στοιχεία που παρουσιάζετε στα Παραρτήματα αλλά και στις δύο επιστολές που μας έχετε αποστείλει είναι αναληθή και παραπλανητικά, ως εκ τούτου στη συνάντηση θα παραθέσουμε τα πραγματικά στοιχεία όπως αυτά προκύπτουν μέσα από τα δεδομένα που δημοσιεύονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από την Έκθεση «Ευρυδίκη» και από διάφορους άλλους Οργανισμούς".

Στην επιστολή εκφράζεται η ελπίδα ότι ανταπόκριση του Υπουργού θα είναι θετική "στην ύστατη αυτή προσπάθεια για ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς που όλοι πρέπει να επιδιώκουμε".

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:08

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.