Αναμένεται αυξημένη κίνηση στους δρόμους – μέτρα τροχαίας

Η αστυνομία ανακοινώνει ότι αναμένεται αργότερα σήμερα να υπάρξει αυξημένη τροχαία κίνηση στους αυτοκινητόδρομους, λόγω επιστροφής του κοινού από τις παράλιες περιοχές προς τις πόλεις τους και ιδιαίτερα προς την Λευκωσία.

Υπενθυμίζεται πως για την ομαλότερη διεξαγωγή της τροχαίας κυκλοφορίας στην περιοχή του κυκλικού κόμβου Ριζοελιάς, τα τελευταία τρία χρόνια, ο κυκλικός κόμβος Ριζοελιάς, έχει σηματοδοτηθεί ειδικά, με σκοπό τη διευκόλυνση των οδηγών που επιστρέφουν από τις περιοχές των επαρχιών Αμμοχώστου και Λάρνακας προς την επαρχία Λευκωσίας, μέσω του αυτοκινητόδρομου Αγίας Νάπας – Λάρνακας.

Σύμφωνα με τη διευθέτηση που έχει γίνει, οι οδηγοί που εισέρχονται στον κυκλικό κόμβο, με σκοπό να κατευθυνθούν προς Λευκωσία, μπορούν να χρησιμοποιούν και τις δύο δεξιές λωρίδες κυκλοφορίας της εισόδου στον κυκλικό κόμβο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που επισυνάπτονται.
Καλούνται οι οδηγοί, που θα κινηθούν στους πιο πάνω δρόμους, να χρησιμοποιούν και τις δύο δεξιές λωρίδες, της εισόδου του κυκλικού κόμβου, με στόχο τη μείωση της ταλαιπωρίας και του χρόνου αναμονής τους.
Παράλληλα, το Τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου, αναφέρει η ανακοίνωση, εφαρμόζει σχέδιο για διευκόλυνση και παρακολούθηση της κυκλοφορίας σε όλους τους αυτοκινητόδρομους, με στόχο την ελαχιστοποίηση της όποιας ταλαιπωρίας δυνατό να υποστούν οι οδηγοί, αλλά και αποφυγής τροχαίων συγκρούσεων.
Ανάμεσα στα μέτρα που λαμβάνονται είναι η περιπολιακή κάλυψη των αυτοκινητοδρόμων καθώς και η ρύθμιση της τροχαίας κυκλοφορίας σε διάφορα κομβικά σημεία του οδικού δικτύου.
Ταυτόχρονα, οι οδηγοί θα μπορούν να ενημερώνονται για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο, πριν ξεκινήσουν το ταξίδι της επιστροφής, μέσα από την ιστοσελίδα της Αστυνομίας, τους λογαριασμούς της στο facebook και το twitter και από την εφαρμογή της Αστυνομίας για έξυπνα κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές ταμπλέτες, στην κατηγορία «Οδικό Δίκτυο».
Η αστυνομία αναφέρει ότι ευχή και ελπίδα είναι να κυλήσουν όλα ομαλά, χωρίς μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς και κυρίως χωρίς δυστυχήματα. Για το λόγο αυτό, καλεί όλους τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και υπομονετικοί.

Πηγή: Αστυνομία

Τελευταιες Ειδησεις

02 Μαρτίου
Ιερά Σύνοδος : Ζητά από την κυβέρνηση την ακύρωση του τραγουδιού «El Diablo"
21:19
Κύπρος: 288 κρούσματα, ένας νεκρός
19:58
Συσσώρευση νερού σε διάφορα σημεία στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Λευκωσίας
18:33
Εγκρίθηκαν οι κυρώσεις κατά τεσσάρων προσώπων στη Ρωσία για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων
17:25
Ντόμινικ Ράαμπ:Σημείο εκκίνησης το μοντέλο μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας
17:15
Ανησυχούν Υπουργός Υγείας και Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή
17:08
Αυτά είναι τα σημεία δειγματοληψίας rapid test για την Τετάρτη (03/03)
16:54
Στο 7,6% η ανεργία το 2020
16:49
Συνεδριάζει αύριο η εκτελεστική της ΚΟΠ για το θέμα των ξένων διαιτητών
16:34
Ζωντανά από το ΡΙΚ το ευρωπαϊκό κλειστού στίβου
16:06
Τρείς αγώνες για την Εθνική Αντρών
16:01
Συνάντηση με τον ηθοποιό Ανδρέα Φυλακτού, είχε η υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη.
15:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand