Ο Σενέρ Λεβέντ μήνυσε τον Ταγίπ Ερντογάν ως ηθικό αυτουργό για τις επιθέσεις κατά της Αφρίκα

Ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης που δέχθηκε η Αφρίκα στις 22 περασμένου Ιανουαρίου μήνυσε τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο διευθυντής της εφημερίδας, Σενέρ Λεβέντ και η εκδοτική εταιρεία Αφρίκα, στην οποία ανήκει η εφημερίδα.

Είναι η πρώτη φορά που τουρκοκυπριακό ΜΜΕ μηνύει Τούρκο πολιτικό και δη τον Πρόεδρο της Τουρκίας. Υπενθυμίζεται ότι για πρώτη επίσης φορά είχε κινηθεί διαδικασία στην Τουρκία από την Εισαγγελία της Άγκυρας εναντίον τουρκοκυπριακού μέσου ενημέρωσης και δη της Αφρίκα για το πρωτοσέλιδο της 21ης Ιανουαρίου «Μια εισβολή ακόμα από την Τουρκία» που αφορούσε την επιχείρηση του τουρκικού στρατού στο Αφρίν.
Στο σημερινό πρωτοσέλιδό της, η Αφρίκα δημοσιεύει το έγγραφο των μηνυτών εναντίον του εναγόμενου Τούρκου Προέδρου στο «επαρχιακό δικαστήριο» Λευκωσίας. Το δημοσίευμα φέρει τον τίτλο «Δώσαμε στο δικαστήριο τον Ταγίπ Ερντογάν» και συνοδεύεται από την φωτογραφία διαμαρτυρομένων ανδρών και γυναικών από τις 22 Ιανουαρίου που κάνουν με τα χέρια τους το σήμα των Γκρίζων Λύκων και της Ραμπία (σύμβολο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας με τα τέσσερα από τα πέντε δάχτυλα του χεριού υπερυψωμένα).

Η Αφρίκα στο πρωτοσέλιδό της υπενθυμίζει ότι στις 21 Ιανουαρίου 2018 στην Μπούρσα στο πέμπτο τακτικό συνέδριο του γυναικείου τμήματος του ΑΚΡ, ο Ταγίπ Ερντογάν είχε μιλήσει για μια ξεφτιλισμένη εφημερίδα στην ‘τδβκ’ – όπως είχε αποκαλέσει το ψευδοκράτος – που είχε προβεί εκείνη την ημέρα σε ένα ανήθικο τίτλο και είχε καλέσει τα αδέρφια του στην ‘τδβκ’ να πάρουν θέση. «Λένε ότι ο τουρκικός στρατός μετά την Κύπρο έκανε μια νέα εισβολή. Τι ανηθικότητα, τι αισχρότητα είναι αυτή» Κάλεσε δε ειδικά τα αδέρφια του της «τδβκ» - όπως συνέχισε να αποκαλεί το ψευδοκράτος – να δώσουν σε αυτούς (στην Αφρίκα δηλαδή) «την απάντηση που χρειάζεται».
Η εφημερίδα σημειώνει ότι μετά από αυτή την ομιλία του Ταγίπ Ερντογάν, στις 22 Ιανουαρίου, οι φανατικοί προχώρησαν σε επίθεση εναντίον της εφημερίδας με πέτρες, λοστούς και σίδερα, γράφοντας για επιχείρηση λιντσαρίσματος όπως είχε γίνει στο ξενοδοχείο Μαντιμάκ στο Σίβας (Φωτιά που φανατικοί ισλαμιστές είχαν βάλει τον Ιούλιο του 1993 στο ξενοδοχείο Μοντιμάκ στο Σίβας (Σεβάστεια) της ανατολικής Τουρκίας όπου διεξάγονταν πολιτιστικό φεστιβάλ Αλεβιτών με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο 33 Αλεβίτες και δύο υπαλλήλων του ξενοδοχείου).
«Είμαι μηνυτής σου… είσαι εναγόμενος κύριέ μου….είσαι εναγόμενος στην Κύπρο… Θα δώσεις λογαριασμό! Είσαι ένοχος! Το έγκλημά σου είναι μεγάλο! Είσαι ηθικός αυτουργός! Υποκίνησες να μας λιντσάρουν, να μας δολοφονήσουν! Αυτόν τον αδίστακτο, αυτόν τον λυσσαλέο όχλο τον βλέπεις; Εκείνον που κρατάει στα χέρια αυτή την τόσο μεγάλη πέτρα τον βλέπεις; Μετά που έδωσες φετβά (εντολή θρησκευτικού ηγέτη) λέγοντας ‘πάτε να τους δώσετε ένα μάθημα’, πολλές πέτρες σαν κι αυτή ήρθαν στο κεφάλι μας….Σίδερα...Ξύλα…Τι όρεξη κι αυτή ε; Όρεξη για λιντσάρισμα». Αυτή είναι η αρχή του άρθρου σήμερα του διευθυντή της Αφρίκα, Σενέρ Λεβέντ που συνοδεύεται από φωτογραφία πλήθους από άνδρες που ήταν κάτω από τα γραφεία της εφημερίδας στις 22 Ιανουαρίου και κρατούν ξύλα, πέτρες και σημαίες.
«Αυτοί είναι τα δικά σου θυμωμένα παιδιά. Λες χτύπα και χτυπούν… Λες κόψε και κόβουν… Αρκεί να πεις… Είτε Ράμπια (φανατικοί ισλαμιστές)…. Είτε (Γκρίζοι) Λύκοι… Μπροστά στην πόρτα μας…. Και ο Αλλάχ είναι μεγάλος (Αλλάχ μπισμιλλάχ)!», συνεχίζει ο κ. Λεβέντ που αναφέρεται και στην εναντίον του μήνυση από τις τουρκικές εισαγγελικές αρχές: «Με μήνυσες και συ εμένα στην Άγκυρα… Το δέχομαι… Ορίστε έλα κι εσύ στα δικά μας δικαστήρια…Να έρθω κι εγώ στα δικά σου δικαστήρια.. Εάν υπάρχει βεβαίως εκεί δικαστήριο… Δεν μπορώ να μετρήσω τον αριθμό των παιδιών που σε έχουν εσένα καταραστεί (επειδή τους έκανε κάτι κακό)…Αλλά μια μέρα θα τελειώσει… Αυτή η αχρειότητα θα τελειώσει…Είμαι μηνυτής σου… Δεν θα μείνει μόνο στο συμβούλιο (σώμα που αποφάσιζε στην παρουσία του Σουλτάνου) αυτή η υπόθεση…. Αλλιώς δεν θα μας συγχωρέσει αυτό το νησί (η Κύπρος) …».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

09 Μαρτίου
Λατινική Αμερική :Ξεπέρασαν τους 700.000 οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19
06:12
ΟΗΕ : Εντείνονται οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 στην Αφρική
06:06
ΗΠΑ: Λιγότεροι από 1.000 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες, για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο
06:01
Στην Λευκωσία για επαφές με τον Νίκος Χριστοδουλίδη ο Ιταλός ομόλογός του Λουίτζι Ντι Μάιο.
05:56
Ανοίγει, στις 8 το πρωί, η Πύλη Εμβολιασμού για  άτομα 67 ετών και άνω.
05:51
08 Μαρτίου
Στους ίδιους τους Κυπρίους η ευθύνη για εξεύρεση λύσης, επαναλαμβάνει ο Μπορέλ
21:35
352 νέα κρούσματα κανένας θάνατος
20:33
Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το Κυπριακό και οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, ήταν στο επίκεντρο συνάντησης του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Νίκο Δένδια.
19:54
Eπιμένει στα δύο κράτη ο Τάταρ
19:27
Nίκος Αναστασιάδης: Ρητές οδηγίες για ενδελεχή διερεύνηση καταγγελιών σεξουαλικής παρενόχλησης
19:00
Υπέρ διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας τοποθετήθηκε ο Τζόνσον σε επικοινωνία με Ερντογάν
18:06
Σημεία rapid test Τρίτη 9 Μαρτίου
17:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand