Το παράσημο της Εξαίρετης Προσφοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Νάνα Μούσχουρη

Το παράσημο της Εξαίρετης Προσφοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας απένειμε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στην Νάνα Μούσχουρη, σε ειδική τελετή παρασημοφόρησης στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Η τιμητική αυτή παρασημοφόρηση εκφράζει και αντανακλά τον σεβασμό, την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη ολόκληρου του κυπριακού λαού και του ιδίου προσωπικά, σε εσάς κα  Μούσχουρη για την προσφορά σας στην Κύπρο, αλλά και ως μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες και σπουδαιότερες πρέσβειρες του Ελληνισμού ανά τα παγκόσμιο», είπε ο Πρόεδρος στο χαιρετισμό του κατά την τελετή απονομής του παράσημου της Εξαίρετης Προσφοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το παράσημο, ανέφερε, αποτελεί δείγμα εκτίμησης της προσφοράς σας στην πατρίδα και της πολύχρονης σημαντικής συνεισφοράς σας στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, αλλά και αναγνώριση των εμβληματικών ανθρωπιστικών πρωτοβουλιών, που για δεκαετίες τώρα αναλαμβάνετε ιδιαίτερα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών.

Στα 60 χρόνια της αδιάκοπης επαγγελματικής σας παρουσίας, προικισμένη με ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό ταλέντο αλλά και ως κλασικής εκπαίδευσης καλλιτέχνης, είπε, «αξιωθήκατε μία αξιομνημόνευτη καριέρα στις υψηλές βαθμίδες της διεθνούς μουσικής σκηνής, συνδέοντας στενά το όνομα σας πρώτα με την ιστορία του σύγχρονου ελληνικού και έπειτα του διεθνούς τραγουδιού».

Φέροντας ως τίτλο τιμής την ελληνική σας καταγωγή και έχοντας πάντοτε στη σπουδαία αυτή πορεία σημείο αναφοράς την πατρίδα σας, εστιάσατε με αφοσίωση από τις διάφορες θέσεις τις οποίες την υπηρετήσατε στην προώθηση των συμφερόντων και του πολιτισμού της, πρόσθεσε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας.

Τόσο η ακτινοβολία σας στο διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα όσο και η προσωπικότητα και το αξιέπαινο πολιτιστικό και κοινωνικό έργο που αναπτύξατε σε παγκόσμιο επίπεδο, σημείωσε, συνέβαλαν τα μέγιστα στην ανάδειξη των αρετών, των ιδεωδών, των αρχών και των αξιών του Ελληνισμού. Και είναι αυτή η αξιόλογη δράση και προσφορά σας, που αναδεικνύει παράλληλα την οικουμενικότητα του Ελληνισμού, τόνισε.

«Θα ήταν ασυγχώρητη παράλειψη αν δεν αναφερόμουν στις προσπάθειες που καταβάλατε από τη θέση της Ευρωβουλευτού για την προβολή του κυπριακού ζητήματος, στον αγώνα και προσπάθειες για εξεύρεση μίας δίκαιης και βιώσιμης λύσης, έτσι ώστε να αποκατασταθεί το διεθνές δίκαιο στην Κύπρο», κατέληξε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:57

Τελευταιες Ειδησεις

27 Σεπτεμβρίου
Η Κυβέρνηση ανέλαβε δράσεις για προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, είπε ο Υφ. Ναυτιλίας
21:50
Μητσοτάκης: Κατευθυνόμαστε προς μια ουσιαστική εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδος-Γαλλίας
21:38
Τις αδιάλλακτες θέσεις του επανέλαβε πριν από την τριμερή, ο Ερσίν Τατάρ
21:10
Η Ελληνοκυπριακή πλευρά δεν είναι ανοιχτή σε λύση δύο κρατών επανέλαβε ο ΠτΔ προσερχόμενος στην άτυπη τριμερή
20:22
136 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Δευτέρα, κανένας θάνατος
19:57
Κοινή καθησυχαστική δήλωση εταιρειών ενέργειας στη Βρετανία περί επάρκειας καυσίμων
19:49
Δίνουμε και φέτος «Μουσικό ραντεβού» κάθε Σάββατο απόγευμα στο ΡΙΚ (trailer+photo)
19:43
Σύλληψη 38χρονου στη Λευκωσία, πιστόλι με σιγαστήρα ανάμεσα στα τεκμήρια που εντόπισε η Αστυνομία
19:14
Αδιάφορο για τις αγορές ομολόγων το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερμανία
18:57
Στο υψηλότερο επίπεδο τριετίας οι καταθέσεις τον Αύγουστο, σε νέο ιστορικό χαμηλό τα δάνεια
18:48
Πρωθυπουργός Ισραήλ: Το Ιράν «πέρασε όλες τις κόκκινες γραμμές»
18:18
Eκπαίδευση αστυνομικών ανακριτών από ΝΥ για εντάλματα σύλληψης/έρευνας
17:54
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand