Το παράσημο της Εξαίρετης Προσφοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Νάνα Μούσχουρη

Το παράσημο της Εξαίρετης Προσφοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας απένειμε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στην Νάνα Μούσχουρη, σε ειδική τελετή παρασημοφόρησης στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Η τιμητική αυτή παρασημοφόρηση εκφράζει και αντανακλά τον σεβασμό, την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη ολόκληρου του κυπριακού λαού και του ιδίου προσωπικά, σε εσάς κα  Μούσχουρη για την προσφορά σας στην Κύπρο, αλλά και ως μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες και σπουδαιότερες πρέσβειρες του Ελληνισμού ανά τα παγκόσμιο», είπε ο Πρόεδρος στο χαιρετισμό του κατά την τελετή απονομής του παράσημου της Εξαίρετης Προσφοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το παράσημο, ανέφερε, αποτελεί δείγμα εκτίμησης της προσφοράς σας στην πατρίδα και της πολύχρονης σημαντικής συνεισφοράς σας στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, αλλά και αναγνώριση των εμβληματικών ανθρωπιστικών πρωτοβουλιών, που για δεκαετίες τώρα αναλαμβάνετε ιδιαίτερα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών.

Στα 60 χρόνια της αδιάκοπης επαγγελματικής σας παρουσίας, προικισμένη με ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό ταλέντο αλλά και ως κλασικής εκπαίδευσης καλλιτέχνης, είπε, «αξιωθήκατε μία αξιομνημόνευτη καριέρα στις υψηλές βαθμίδες της διεθνούς μουσικής σκηνής, συνδέοντας στενά το όνομα σας πρώτα με την ιστορία του σύγχρονου ελληνικού και έπειτα του διεθνούς τραγουδιού».

Φέροντας ως τίτλο τιμής την ελληνική σας καταγωγή και έχοντας πάντοτε στη σπουδαία αυτή πορεία σημείο αναφοράς την πατρίδα σας, εστιάσατε με αφοσίωση από τις διάφορες θέσεις τις οποίες την υπηρετήσατε στην προώθηση των συμφερόντων και του πολιτισμού της, πρόσθεσε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας.

Τόσο η ακτινοβολία σας στο διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα όσο και η προσωπικότητα και το αξιέπαινο πολιτιστικό και κοινωνικό έργο που αναπτύξατε σε παγκόσμιο επίπεδο, σημείωσε, συνέβαλαν τα μέγιστα στην ανάδειξη των αρετών, των ιδεωδών, των αρχών και των αξιών του Ελληνισμού. Και είναι αυτή η αξιόλογη δράση και προσφορά σας, που αναδεικνύει παράλληλα την οικουμενικότητα του Ελληνισμού, τόνισε.

«Θα ήταν ασυγχώρητη παράλειψη αν δεν αναφερόμουν στις προσπάθειες που καταβάλατε από τη θέση της Ευρωβουλευτού για την προβολή του κυπριακού ζητήματος, στον αγώνα και προσπάθειες για εξεύρεση μίας δίκαιης και βιώσιμης λύσης, έτσι ώστε να αποκατασταθεί το διεθνές δίκαιο στην Κύπρο», κατέληξε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:57

Τελευταιες Ειδησεις

21 Ιουνίου
Νικητής στο Ράλι Φθιώτιδος ο Τσουλόφτας
23:21
Μπορρέλ: το ερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν να προχωρήσει βαθύτερα στο θέμα των σχέσεων Τουρκίας
18:54
Ελλάδα- Κορονοϊός: 209 κρούσματα και 17 θάνατοι
18:15
ΥΠΕΞ: Να ληφθούν υπόψη από την ΕΕ οι προθέσεις της Τουρκίας
18:02
Μάας: Ανθρώπινα δικαιώματα και κράτος δικαίου προϋποθέσεις για την εμβάθυνση της σχέσης ΕΕ-Τουρκίας
17:58
Μελέτη επιβεβαιώνει ότι το φάρμακο αντισωμάτων των GSK-Vir μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας, θανάτου σε ασθενείς με Covid-19
17:27
Η ισπανική κυβέρνηση θα δώσει χάρη στους φυλακισμένους αυτονομιστές ηγέτες της Καταλονίας
17:00
Για «ταλαιπωρία και καθυστερήσεις» στα διεθνή ταξίδια φέτος προειδοποιεί ο Μπόρις Τζόνσον
16:40
Επίσκεψη Λουτ, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη - ΓΓ ΟΗΕ αυτή την εβδομάδα
16:11
Ελλάδα: Δύο νεκροί από συντριβή μονοκινητήριου αεροσκάφους στην Ηλεία
16:00
Ο νέος Πρόεδρος του Ιράν δεν προτίθεται να συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν
15:16
Συνάντηση Μητσοτάκη- Σίσι: Είναι εκτός θέματος οι αξιώσεις περί λύσης δύο κρατών στην Κύπρο
15:01
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand