Πέθανε η Βρετανίδα που εκτέθηκε σε Νόβιτσοκ

Η 44χρονη Ντων Στέρτζες, ένα από τα δύο άτομα που ήρθαν σε επαφή με τον νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ το προπερασμένο Σάββατο πιθανότατα στο Σόλσμπερι, κατέληξε το βράδυ της Κυριακής. 



Ο θάνατός της σημαίνει ότι η αστυνομία διεξάγει πλέον έρευνα για ανθρωποκτονία.

Η 44χρονη Βρετανίδα και ο 45χρονος φίλος της Τσάρλι Ρόουλι, που ζούσε στο Έιμσμπερι, μόλις 12 χιλιόμετρα από το Σόλσμπερι, νοσηλεύονταν σε κρίσιμη κατάσταση στο Περιφερειακό Νοσοκομείο του Σόλσμπερι από τις 30 Ιουνίου. Η κατάσταση του 45χρονου εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Νιλ Μπασού χαρακτήρισε το θάνατο της Ντων Στέρτζες «σοκαριστική και τραγική είδηση», σημειώνοντας ότι αφήνει πίσω της τρία παιδιά.

Η διοίκηση του νοσοκομείου ζήτησε από τα μέσα ενημέρωσης να σεβαστούν τις ιδιωτικές στιγμές των οικείων της και για το λόγο αυτό ενημέρωσε πως δε θα δοθούν για την ώρα περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες θανάτου.

Εν ευθέτω χρόνω θα διενεργηθεί και η νεκροψία νεκροτομή, αφού πρώτα κριθεί ότι είναι ασφαλές για τον ιατροδικαστή.

Η αστυνομία θεωρεί ως επικρατέστερο σενάριο ότι το ζευγάρι των Βρετανών άγγιξε σε κάποιον περίπατο στο Σόλσμπερι κάποιο αντικείμενο που είχε έρθει σε επαφή με την ουσία Νόβιτσοκ που είχε χρησιμοποιηθεί στην επίθεση κατά των Σκριπάλ στις 4 Μαρτίου. Το αντικείμενο πιστεύεται ότι  μάλλον είχε πεταχτεί σε σημείο που δεν περιλαμβανόταν στις ζώνες απολύμανσης μετά από εκείνο το περιστατικό. 

Τα σενάρια περιλαμβάνουν την πιθανότητα το αντικείμενο αυτό να ήταν μια σύριγγα, ένα φιαλίδιο, ένα δοχείο, μία πετσέτα ή κάποιο γάντι. 

Η αστυνομία επικεντρώνει την έρευνά της στην εύρεση αυτού του αντικειμένου, ελπίζοντας ότι ο κ. Ρόουλι θα αναρρώσει, όπως έκαναν ο Σεργκέι και η Γιούλια Σκριπάλ, ώστε να μπορέσει να δώσει κρίσιμες πληροφορίες.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:57

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
06:28
Περιοδεία στην Ευρώπη άρχισε η απεσταλμένη Γκουτέρες
06:19
Εθνικό Συμβούλιο στις 10:30 για Κυπριακό και Ευρωτουρκικά
06:15
Στις 21:00 η πρώτη δημοσκόπηση του ΡΙΚ για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου
06:03
Ολοκληρώνεται στις 12:30 η προθεσμία για υποβολή ενστάσεων
05:59
ΟΗΕ: Ομάδα ειρηνευτών δέχθηκε πυρά στην περιοχή κατασκευής της προβλήτας
05:52
ΗΠΑ: Ξεκίνησε η κατασκευή προβλήτας για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
05:48
Για σχέδιο εξόντωσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη κάνει λόγο η Ελεγκτική Υπηρεσία
05:42
Ο Γενικός Εισαγγελέας καταθέτει σήμερα αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
05:37
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
05:32
25 Απριλίου
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα
21:36
Στο Ισραήλ αιγυπτιακή αντιπροσωπεία για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα
21:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.