Νέα πολιτική ισχύει πλέον για την έκδοση μεταφρασμένων απολυτηρίων Λυκείου

Νέα πολιτική ισχύει πλέον για την  έκδοση μεταφρασμένων απολυτηρίων Λυκείου.                               

Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών αναφέρει ότι με την από κοινού συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού από τον Ιούλιο 2018 οι πολίτες μπορούν να αιτούνται έκδοση μεταφρασμένου απολυτηρίου Λυκείου απευθείας από το σχολείο αποφοίτησής τους με τέλος οκτώ (8) ευρώ σε 14 γλώσσες.
 
Οι 14 γλώσσες είναι : Αγγλικά, Βουλγαρικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Δανέζικα, Ιταλικά, Ολλανδικά, Ουγγρικά, Πολωνικά, Ρουμανικά, Σλοβακικά, Σλοβενικά, Σουηδικά και Τσέχικα.
 
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «με τον τρόπο αυτό οι πολίτες εξυπηρετούνται πιο γρήγορα και πιο εύκολα, αφού δεν χρειάζεται πια να μεταβαίνουν από άλλες πόλεις στην Λευκωσία, ενώ παράλληλα κατέστη δυνατόν να μειωθεί κατά πολύ το τέλος της μετάφρασης που επωμίζονταν οι πολίτες».
 
Το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών αναλαμβάνει μόνο να μεταφράζει απολυτήρια όσων έχουν αποφοιτήσει από το Λύκειο πριν τον Ιούνιο του 2006 σε όλες τις γλώσσες, απολυτήρια Λυκείου σε άλλες γλώσσες, εκτός των δεκατεσσάρων που προαναφέρθηκαν και απολυτήρια Γυμνασίου, Τεχνικών Σχολών και ιδιωτικών σχολείων.
 
Το τέλος μετάφρασης από τον Κλάδο Μεταφράσεων του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών παραμένει στα δεκαεννιά (19) ευρώ και στα είκοσι επτά (27) ευρώ σε περίπτωση επίσπευσης της έκδοσης.
 
Σημειώνεται ότι η διαδικασία επικύρωσης της μετάφρασης με Apostille που αφορά απολυτήριο που εκδίδεται μεταφρασμένο από τη Σχολική Μονάδα υποβάλλεται πρώτα στο Υπουργείο Παιδείας για επικύρωση της υπογραφής του Λυκειάρχη (στη Λευκωσία στο Υπουργείο Παιδείας – Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης, στις άλλες πόλεις στα Επαρχιακά Γραφεία Μέσης Εκπαίδευσης.
 
Ακολούθως υποβάλλεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ή Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολίτη (στην πόλη όπου βρίσκεται ο αιτητής) για  Apostille.
 
Αναφορικά με απολυτήριο που δεν εκδίδεται μεταφρασμένο από τη σχολική μονάδα και χρειάζεται να μεταφραστεί από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών  υποβάλλεται πριν τη μετάφραση πρώτα στο Υπουργείο Παιδείας για επικύρωση της υπογραφής του Λυκειάρχη (στη Λευκωσία στο Υπουργείο Παιδείας Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης, στις άλλες πόλεις στα Επαρχιακά Γραφεία Μέσης   Εκπαίδευσης) και ακολούθως υποβάλλεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ή ΚΕΠ (στην πόλη όπου βρίσκεται ο αιτητής)  για  Apostille.

Τέλος υποβάλλεται στο τέλος στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών για μετάφραση.
 
Για πληροφορίες αναφορικά με την έκδοση απολυτηρίου Λυκείου, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι όπως επικοινωνούν απευθείας με τη σχολική μονάδα από την οποία αποφοίτησαν.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:56

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, η Σουηδία θα στείλει τάγμα στη Λετονία
17:47
Στήριξη στην επανέναρξη των συνομιλιών, εξέφρασαν ε/κ και τ/κ κόμματα
17:29
Ανακαλούνται όλες οι άδειες για χρήση πυροτεχνημάτων -Δεν θα εκδίδονται νέες...
17:24
Γάζα: Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
17:03
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.