Νέα πολιτική ισχύει πλέον για την έκδοση μεταφρασμένων απολυτηρίων Λυκείου

Νέα πολιτική ισχύει πλέον για την  έκδοση μεταφρασμένων απολυτηρίων Λυκείου.                               

Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών αναφέρει ότι με την από κοινού συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού από τον Ιούλιο 2018 οι πολίτες μπορούν να αιτούνται έκδοση μεταφρασμένου απολυτηρίου Λυκείου απευθείας από το σχολείο αποφοίτησής τους με τέλος οκτώ (8) ευρώ σε 14 γλώσσες.
 
Οι 14 γλώσσες είναι : Αγγλικά, Βουλγαρικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Δανέζικα, Ιταλικά, Ολλανδικά, Ουγγρικά, Πολωνικά, Ρουμανικά, Σλοβακικά, Σλοβενικά, Σουηδικά και Τσέχικα.
 
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «με τον τρόπο αυτό οι πολίτες εξυπηρετούνται πιο γρήγορα και πιο εύκολα, αφού δεν χρειάζεται πια να μεταβαίνουν από άλλες πόλεις στην Λευκωσία, ενώ παράλληλα κατέστη δυνατόν να μειωθεί κατά πολύ το τέλος της μετάφρασης που επωμίζονταν οι πολίτες».
 
Το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών αναλαμβάνει μόνο να μεταφράζει απολυτήρια όσων έχουν αποφοιτήσει από το Λύκειο πριν τον Ιούνιο του 2006 σε όλες τις γλώσσες, απολυτήρια Λυκείου σε άλλες γλώσσες, εκτός των δεκατεσσάρων που προαναφέρθηκαν και απολυτήρια Γυμνασίου, Τεχνικών Σχολών και ιδιωτικών σχολείων.
 
Το τέλος μετάφρασης από τον Κλάδο Μεταφράσεων του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών παραμένει στα δεκαεννιά (19) ευρώ και στα είκοσι επτά (27) ευρώ σε περίπτωση επίσπευσης της έκδοσης.
 
Σημειώνεται ότι η διαδικασία επικύρωσης της μετάφρασης με Apostille που αφορά απολυτήριο που εκδίδεται μεταφρασμένο από τη Σχολική Μονάδα υποβάλλεται πρώτα στο Υπουργείο Παιδείας για επικύρωση της υπογραφής του Λυκειάρχη (στη Λευκωσία στο Υπουργείο Παιδείας – Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης, στις άλλες πόλεις στα Επαρχιακά Γραφεία Μέσης Εκπαίδευσης.
 
Ακολούθως υποβάλλεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ή Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολίτη (στην πόλη όπου βρίσκεται ο αιτητής) για  Apostille.
 
Αναφορικά με απολυτήριο που δεν εκδίδεται μεταφρασμένο από τη σχολική μονάδα και χρειάζεται να μεταφραστεί από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών  υποβάλλεται πριν τη μετάφραση πρώτα στο Υπουργείο Παιδείας για επικύρωση της υπογραφής του Λυκειάρχη (στη Λευκωσία στο Υπουργείο Παιδείας Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης, στις άλλες πόλεις στα Επαρχιακά Γραφεία Μέσης   Εκπαίδευσης) και ακολούθως υποβάλλεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ή ΚΕΠ (στην πόλη όπου βρίσκεται ο αιτητής)  για  Apostille.

Τέλος υποβάλλεται στο τέλος στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών για μετάφραση.
 
Για πληροφορίες αναφορικά με την έκδοση απολυτηρίου Λυκείου, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι όπως επικοινωνούν απευθείας με τη σχολική μονάδα από την οποία αποφοίτησαν.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:56

Τελευταιες Ειδησεις

28 Σεπτεμβρίου
Πετρέλαιο: Πάνω από τα 80 δολάρια το βαρέλι η τιμή του μπρεντ
09:22
Ελλάδα: Ανοίγει τις πύλες της αύριο η έκθεση "ΚΑΛΛΟΣ. Η Υπέρτατη Ομορφιά"
09:12
Γερμανία: Σχεδόν 4.200 κρούσματα, 101 θάνατοι εξαιτίας της Covid-19 σε 24 ώρες
09:03
Νέες σεισμικές δονήσεις 5,4 και 4,4 Ρίχτερ στην Κρήτη
08:57
Οι ΗΠΑ «καταδικάζουν» την εκτόξευση πυραύλου της Βόρειας Κορέας
08:54
H Pfizer αρχίζει κλινική δοκιμή για χάπι κατά της COVID
08:47
Παιδιατρική Εταιρεία: Απόλυτα επιβεβλημένος ο εμβολιασμός όλων των παιδιών για εποχική γρίπη
08:36
Να εξερευνήσει νέες ιδέες ο ΓΓ του ΟΗΕ, ελπίζει ο Τατάρ
08:21
ΠτΔ: Οι διαφορές καταγράφηκαν, προσανατολίζεται σε διορισμό ειδικού απεσταλμένου ο ΓΓ ΟΗΕ
08:16
27 Σεπτεμβρίου
Η Κυβέρνηση ανέλαβε δράσεις για προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, είπε ο Υφ. Ναυτιλίας
21:50
Μητσοτάκης: Κατευθυνόμαστε προς μια ουσιαστική εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδος-Γαλλίας
21:38
Τις αδιάλλακτες θέσεις του επανέλαβε πριν από την τριμερή, ο Ερσίν Τατάρ
21:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand