Νέα κόντρα Καγκελαρίας-Ζέεχοφερ αυτή τη φορά για το Brexit

Στην ηλεκτρονική, αλλά και στην έντυπη έκδοση της Süddeutsche Zeitung δημοσιεύεται ανταπόκριση/ ρεπορτάζ  με τίτλο «Παρέμβαση στις διαπραγματεύσεις για το Brexit: Η κυβέρνηση αφήνει ακάλυπτο τον Ζέεχοφερ».

Με επιστολή της προς την Κομισιόν –προβαίνοντας σε μια ασυνήθιστη ενέργεια- η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποστασιοποιήθηκε από το τη θέση του ομοσπονδιακού Υπ. Εσωτερικών Ζεεχοφερ, ο οποίος ζήτησε από την Κομισιόν να είναι ευέλικτη στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, με στόχο την «απεριόριστη συνεργασία σε θέματα ασφάλειας» με τη Μ. Βρετανία και μετά την αποχώρησή της.
 
Σε επιστολή του, ο Δ/ντής του πολιτικού τμήματος της Γερμανικής Αντιπροσωπείας στην ΕΕ, Τομας Εκερτ, προς το γραφείο του Ευρωπαίου Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου αναφέρει «Θα ήθελα να καταστήσω σαφές ότι η επιστολή αυτή δεν εστάλη σε συμφωνία με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση».
 
Μετά την επιστολή Ζεεχοφερ στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι «αυτή δεν είναι η θέση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας».
 
Στην επιστολή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, η οποία βρίσκεται στη διάθεση της SZ, αναφέρεται ακόμα ότι μέρος των όσων γράφει ο Ζέεχοφερ στη δική του επιστολή έρχονται σε αντίθεση με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και κατ’ επέκταση «συνεπώς με τη σύμφωνη γνώμη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης». Ο Εκερτ ξεκαθαρίζει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση παραμένει σταθερή στις θέσεις της.
 
Με ιδιαίτερη ενόχληση έγινε δεκτή η επιστολή Ζέεχοφερ στις Βρυξέλλες, καθώς ο ομοσπονδιακός Υπ. Εσωτερικών φαίνεται να στηρίζει την προσπάθεια της Μ. Βρετανίας να υπονομεύσει την ενότητα της ΕΕ στις ευρωπαϊκές διαπραγματεύσεις. Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Ζάιμπερτ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η επιστολή δεν συντάχθηκε εξ ονόματος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Πρόσθεσε ακόμα ότι δεν σχολιάζει «την μεμονωμένη επικοινωνία των Υπουργών με την Κομισιόν». Εξάλλου, εκπρόσωπος του Ζέεχοφερ δήλωσε ότι πρόκειται για μια «γενική ανησυχία» του Υπουργού, ο οποίος σε καμιά περίπτωση δεν θέλει να επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις για το Brexit.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:56

Τελευταιες Ειδησεις

16 Σεπτεμβρίου
Ισπανία-Covid-19: Τρίτη δόση εμβολίου στους οίκους ευγηρίας
21:38
ΕΕ: 50.000 αιτήσεις ασύλου από Αφγανούς τον Ιούλιο
21:26
Κυπριακό:Πληροφορίες του ΡΙΚ αναφορικά με την τριμερή συνάντηση στη Νέα Υόρκη
21:03
Πελόζι για Τραμπ: Ο «ακατανόμαστος» θα ηττηθεί και πάλι, αν κατέβει υποψήφιος το 2024
20:46
Την Ευρωπαϊκή Αρχή ετοιμότητας και αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης, ανακοίνωσε η Κομισιόν
20:28
ΠτΔ:Άνοιξε ο δρόμος για μία από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος
20:18
Νεκρή εντοπίστηκε η 70χρονη που δηλώθηκε ως ελλείπον πρόσωπο
20:01
Ένας θάνατος και 124 νέα περιστατικά κορονοϊού
19:48
Το «πράσινο πάσο» υποχρεωτικό στην Ιταλία από τις 15 Οκτωβρίου για τους εργαζόμενους
19:36
Ο ΠΟΥ ανέστειλε τη διαδικασία έγκρισης του Sputnik-V για μη τήρηση προδιαγραφών σε εργοστάσιο παραγωγής
19:17
Το Ιράν ενέκρινε το αμερικανικό εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά του κορoνοϊού
18:54
Σε νέα ώρα μετάδοσης η εκπομπή «EU4U» ξανά στις οθόνες σας την Τρίτη 28/9
18:42
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand