Ελληνική Τράπεζα: Η απόφαση της Βουλής ακόμα ένα καθοριστικό βήμα για ολοκλήρωση της Συμφωνίας με ΣΚΤ

Ακόμα ένα καθοριστικό βήμα για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας μεταξύ Ελληνικής Τράπεζας και Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ), αποτελεί, σύμφωνα με την Ελληνική Τράπεζα, η χθεσινή απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων.«Η απόφαση της Βουλής βάζει συνεπώς τέρμα στην ανασφάλεια των τελευταίων μηνών και οριοθετεί την έναρξη μιας νέας εποχής για τους καταθέτες και δανειολήπτες της ΣΚΤ και θέτει ταυτόχρονα γερά θεμέλια για πλήρη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση η Ελληνική Τράπεζα.

Αναφέρει επίσης ότι «με την ολοκλήρωση της Συμφωνίας, οι πελάτες τόσο της Ελληνικής Τράπεζας αλλά  και της ΣΚΤ θα αποτελούν μέρος ενός μεγαλύτερου, υγιέστερου, και δυναμικού οργανισμού, που θα τους προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ποιοτικά βελτιωμένων τραπεζικών υπηρεσιών».

Όσο αφορά τους πελάτες της ΣΚΤ, η Ελληνική Τράπεζα αναφέρει ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει καμία αλλαγή σε σχέση με τις τραπεζικές τους συναλλαγές» και προσθέτει ότι για οποιεσδήποτε αλλαγές μπορεί να προκύψουν στο μέλλον, η Τράπεζα θα τους ενημερώσει εγκαίρως.

Αναφέρει επίσης ότι με την ολοκλήρωση της Συμφωνίας, ο ισολογισμός της θα ενισχυθεί  σημαντικά ενώ παράλληλα η μεγάλη μείωση του ποσοστού των μη εξυπηρετούμενων δανείων αλλά και άλλες συνέργειες που θα προκύψουν από την Συμφωνία θα οδηγήσουν στη μείωση του ρίσκου του ισολογισμού και κατ’ επέκταση σε μια ασφαλή και εύρωστη τραπεζική οντότητα.

Ενδεικτικά, η Ελληνική Τράπεζα αναφέρει ότι το μερίδιο αγοράς της στα εξυπηρετούμενα δάνεια θα τριπλασιαστεί  από το 7% στο 22% ενώ το μερίδιο καταθέσεων θα αυξηθεί από το 12% σε πέραν του 30%.

Επίσης, αναφέρει ότι ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων δάνειων (ΜΕΔ), θα μειωθεί από 52% σε περίπου 25%, ενώ ο δείκτης κάλυψης των ΜΕΔ με προβλέψεις θα διατηρηθεί στο υψηλό επίπεδο του 60%.

Επιπλέον, η Ελληνική Τράπεζα αναφέρει ότι μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας θα συνεχίσει να διατηρεί την ισχυρή θέση ρευστότητας της, με το δείκτη καθαρών χορηγήσεων προς καταθέσεις να αναμένεται λιγότερο από 50%, επιτρέποντάς της να στηρίξει περαιτέρω τις χρηματοδοτικές ανάγκες των πελατών της αλλά και παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια στους καταθέτες.  

Προσθέτει ότι διατηρεί την φήμη ως μια από τις πιο ασφαλείς τράπεζες στην Κύπρο η οποία δεν χρειάστηκε να ανακεφαλαιοποιηθεί είτε με διάσωση με ίδια μέσα (bail in), είτε με κρατική στήριξη (bail out).

Αναφέρει ότι με την ολοκλήρωση της Συμφωνίας, θα ισχυροποιηθεί  ακόμη περισσότερο και καθίσταται ως η κορυφαία λιανική τράπεζα στην Κύπρο.

Σύμφωνα με την Ελληνική Τράπεζα, στα 42 χρόνια ιστορίας της η ασφάλεια και η στήριξη των καταθετών και πελατών της ήταν και παραμένει βασική αρχή.

«Με την ολοκλήρωση της Συμφωνίας ενισχύουμε ακόμη περισσότερο τα θεμέλια της Τράπεζας και τη σχέση εμπιστοσύνης με τους υφιστάμενους πελάτες μας, καθώς και τους πελάτες που θα προέλθουν από την ΣΚΤ», προσθέτει.

Τέλος, η Ελληνική Τράπεζα αναφέρει ότι η Συμφωνία υπόκειται στην έγκριση των μετόχων της Ελληνικής Τράπεζας για την απαιτούμενη αύξηση κεφαλαίου, των εγκρίσεων των αρμόδιων εποπτικών αρχών και σε αριθμό προϋποθέσεων.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:57

Τελευταιες Ειδησεις

27 Σεπτεμβρίου
Υπ. Υγείας: Διπλασιάστηκε το ποσοστό των οροθετικών που βιώνει άγχος - Καθήκον να τους προστατεύσουμε
15:25
Συνεχείς οι μετασεισμικές δονήσεις στο Ηράκλειο
15:15
Σημεία δειγματοληψίας rapid test – 28 Σεπτεμβρίου 2021
15:09
Ατομα που εμπίπτουν στην κατηγορία των ΠΕΠ δεν καλούνται για εφεδρεία στην Ε.Φ. διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία
14:58
Διχάζουν την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής τρία σημαντικά νομοσχέδια
14:50
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά σε περιοχή της κοινότητας Δρούσειας
14:48
Δίνει τα πάντα για κάνει δικό της τον Ματίας Ντε Λιχτ η Τσέλσι
14:47
Προϊόντα με επικίνδυνες χημικές ουσίες έχουν εντοπισθεί στην Ευρωπαϊκή αγορά
14:37
Βαθαίνει η κρίση με τα καύσιμα στη Βρετανία - Ανησυχίες και για επάρκεια τροφίμων τα Χριστούγεννα
14:34
Ισπανία: Το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα άρχισε να εκλύει ξανά λάβα
14:27
Συναντώνται το βράδυ στο Παρίσι Κ. Μητσοτάκης και Ε. Μακρόν
14:20
Σεισμός Κρήτη: 65χρονος ο νεκρός στο Αρκαλοχώρι - 20 οι τραυματίες (video)
14:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand