Εκπαιδευτικές οργανώσεις: "Δεν θα ανοίξουν τον Σεπτέμβρη τα σχολεία με ευθύνη του Υπ. Παιδείας"

Δεν θα ανοίξουν τον Σεπτέμβρη τα σχολεία με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, αν δεν αρχίσει διάλογος επί όλων των θεμάτων τα οποία αφορούν θέματα εξορθολογισμού και χωρίς τετελεσμένα, όπως αποφάσισαν σήμερα, ομόφωνα, οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ.

Τα Κεντρικά Διοικητικά Συμβούλια των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων παρακάθισαν σήμερα, στα κεντρικά γραφεία της ΠΟΕΔ, σε δίωρη συνεδρία στην οποία καθόρισαν τα επόμενα κοινά βήματα τους.
 
Σε δηλώσεις εκ μέρους των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους είπε ότι η σημερινή συνεδρία θεωρούν είναι μια ιστορική συνεδρία, καθώς για πρώτη φορά συνέρχονται μαζί τα Κεντρικά Διοικητικά Συμβούλια και αυτό ακριβώς καταδεικνύει την κρισιμότητα των στιγμών.
 
Ανέφερε, επίσης, ότι αφού έγινε μια ενδελεχής ενημέρωση των στελεχών τους για το τι πραγματικά προηγήθηκε, τις τελευταίες μέρες και το σημείο στο οποίο βρίσκονται σήμερα τα πράγματα, αποφάσισαν την πραγματοποίηση δημοσιογραφικής διάσκεψης την ερχόμενη Πέμπτη, 12 του μηνός.
 
«Στη δημοσιογραφική διάσκεψη θα προσπαθήσουμε να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη για το που βρίσκονται τα πράγματα, για τις ξεκάθαρες θέσεις μας, τις τεκμηριωμένες θέσεις μας, θα δώσουμε ενημερωτικό υλικό για να αντιληφθούν πραγματικά όλοι για ποιο πράγμα συζητάμε, γιατί κάθε πολίτης οφείλει να ενημερωθεί και αυτό θα το πράξουμε στη δημοσιογραφική διάσκεψη".

Θα ανακοινώσουν επίσης και άλλα μέτρα τα οποία θα είναι σε μια άλλη φάση. Επίσης την Παρασκευή, 13 Ιουλίου, θα γίνει κινητοποίηση των εκπαιδευτικών, των 13.000 μελών των οργανώσεων, έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

Ο κ. Σωκράτους είπε, παράλληλα, ότι τα σχολεία δεν πρόκειται να ανοίξουν τον Σεπτέμβρη με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας.
 
«Αυτό είναι κάτι που θέλουμε να το υπογραμμίσουμε. Και επίσης καλούμε τον Υπουργό να αποσύρει τα συγκεκριμένα μέτρα. Τον καλούμε να πάμε σε διάλογο. Άλλωστε αυτός ήταν ο στόχος μας, ευθύς εξαρχής. Μόνο ο διάλογος μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα. Τον καλούμε λοιπόν να πάμε σε διάλογο, από μηδενική όμως βάση. Δεν θεωρούμε ότι πρέπει ο διάλογος να είναι α-λα καρτ, δηλαδή κάποια πράγματα να αποφασίζονται και να επιβάλλονται και κάποια άλλα να συζητούνται για λήψη αποφάσεων. Άρα, λοιπόν, όλα να είναι στο τραπέζι, να τα συζητήσουμε. Εμείς ως εκπαιδευτικές οργανώσεις, είμαστε υπέρ του εξορθολογισμού, είμαστε και εμείς φορολογούμενοι πολίτες και θέλουμε πραγματικά να γίνει εξορθολογισμός, όμως σωστός εξορθολογισμός, όχι ένας λογιστικός εξορθολογισμός ή αν θέλετε σε μια οικονομίστικη λογική που απλώς αποκόβουμε τυχαία από διάφορα πράγματα γιατί δεν μας βγαίνουν οι αριθμοί σε σχέση με την στελέχωση της νέας σχολικής χρονιάς», συμπλήρωσε.
 
Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις καλούν επίσης τον Υπουργό Παιδείας να αναλάβει πρωτοβουλίες, ούτως ώστε να συζητήσουν σε ένα τραπέζι στο οποίο δεν θα υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις διαφορετικά τον καλούν να υποβάλει την παραίτηση του.  
   
Σε παρατήρηση αν υπάρχει το ενδεχόμενο να ξεκινήσει η σχολική χρονιά με απεργίες, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι θα υπάρχουν απεργίες, θα υπάρχουν στάσεις εργασίας.
 
«Αν τα πράγματα, βέβαια, οδηγηθούν μέχρι σε αυτό το σημείο, αντιλαμβάνεστε ότι τα πράγματα θα είναι τραγικά σε ότι αφορά το χώρο της εκπαίδευσης. Γι’ αυτό το θέμα είναι να προλάβουμε τις εξελίξεις και εμείς ακριβώς αυτό το μήνυμα θέλουμε να στείλουμε: Μπορούμε ακόμα, υπάρχει ο χρόνος, να προλάβουμε τις εξελίξεις και νομίζω ότι εμείς δηλώνουμε, ότι όπως το έχω πει προηγουμένως, τη διάθεση μας να παρακαθίσουμε για διάλογο όμως επί όλων των θεμάτων τα οποία αφορούν θέματα εξορθολογισμού και χωρίς τετελεσμένα», σημείωσε.
 
Σε ερώτηση αν η απόφαση είναι κοινή όλων των εκπαιδευτικών οργανώσεων, ο κ. Σωκράτους είπε ότι όχι απλώς κοινή και ομόφωνη.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:57

Τελευταιες Ειδησεις

19 Σεπτεμβρίου
Σύντομα διαβούλευση ΥΠΟΙΚ για 780 μη βιώσιμους δανειολήπτες, €30 εκ. το κρατικό κόστος σε βάθος χρόνου
14:35
Σε ενεργοποίηση το Σχέδιο Δράσης «Ίκαρος 2» για την φωτιά κοντά στο χωριό Σίμου
14:10
Τηλεφωνική συνδιάλεξη Μακρόν-Μπάιντεν τις επόμενες ημέρες
14:07
Τα σημεία δειγματοληψίας για διενέργεια rapid test την Κυριακή
13:43
Mεγάλη πυρκαγιά μεταξύ των χωριών Σίμου και Γιόλου
13:11
Καταγγέλθηκαν 23 πολίτες και 14 υπεύθυνοι υποστατικών για παραβίαση των μέτρων COVID - 19
12:53
Oι Ταλιμπάν ζητούν περισσότερη βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα
12:35
ΕΔΕΚ: Μαίνεται η αντιπαράθεση ενόψει του παγκυπρίου εκλογικού συνεδρίου για ανάδειξη της νέας ηγεσίας
12:07
Θετικές οι προκλινικές δοκιμές υποψήφιου γαλλικού ρινικού εμβολίου κατά του κορoνοϊού
11:53
Σύσταση για 3η δόση εμβολίου COVID19 σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς με Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα
11:34
Προσθαλασσώθηκε το σκάφος με τους πρώτους τουρίστες του διαστήματος
11:03
ΟΗΕ: Ηγέτες από όλο τον κόσμο με την προσοχή στραμμένη στην πανδημία και το κλίμα
10:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand