ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΥ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΡΕΥΝΑΣ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Ανακοινωθέν Αρ.1
Ανακοίνωση Ερευνητικής Επιτροπής σε σχέση με την Κατάρρευση του Συνεργατικού Πιστωτικού Συστήματος


Η Ερευνητική Επιτροπή η συσταθείσα κατόπιν διατάγματος του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ημερομηνίας 06/07/2018 σε σχέση με την Κατάρρευση του Συνεργατικού Πιστωτικού Συστήματος και απαρτιζόμενη από τους Γεώργιο Αρέστη Πρόεδρο και Γεώργιο Χαραλάμπους και Γεώργιο Γεωργίου Μέλη, ανακοινώνει τα πιο κάτω
(1) Αμέσως μετά τη σημερινή ορκωμοσία της συνήλθε στην πρώτη επίσημη συνεδρία της.
(2) Αποφάσισε με βάση τις εξουσίες που της παρέχει το άρθρο 7(α)(γ) του περί Ερευνητικών Επιτροπών Νόμου (ΚΕΦ.44) όπως σε πρώτο στάδιο συγκεντρώσει έγγραφα ή στοιχεία ή οποιαδήποτε άλλη έγγραφη μαρτυρία τα οποία θεωρούνται αναγκαία ή επιθυμητά όπως κατέχει για την καλύτερη διεκπεραίωση των όρων εντολής της όπως αυτοί καθορίζονται στο σχετικό διάταγμα.
(3) Σε συνέχεια των πιο πάνω, αποφασίστηκε όπως αποσταλούν, και άρχισε ήδη η αποστολή, ειδοποιήσεων/κλήσεων με τις οποίες καλούνται όπως παρουσιασθούν στα γραφεία της Επιτροπής και καταθέσουν έγγραφα, τα οποία ευρίσκονται στην κατοχή τους, κρατικοί αξιωματούχοι, διευθυντικά στελέχη συνδεόμενα με το Συνεργατικό Πιστωτικό Σύστημα και άλλα πρόσωπα τα οποία δυνατόν να κατέχουν και να παραδώσουν χρήσιμα
2
έγγραφα σχετιζόμενα με την διεξαγόμενη έρευνα. Τέτοιες ειδοποιήσεις/κλήσεις αποστέλλονται μεταξύ άλλων στον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, στον Γενικό Διευθυντή της Βουλής, στον Υπουργό Οικονομικών, στην Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας, στον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας, στον Πρόεδρο Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, στον Γενικό Διευθυντή της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας.
(4) Αποφασίσθηκε επίσης, όπως ανάλογα με την περίπτωση παραχωρηθεί χρόνος μέχρι και την 31η Ιουλίου 2018 για την ενώπιον της κατάθεση των αιτηθέντων εγγράφων.
(5) Η Επιτροπή θα μελετήσει και θα αξιολογήσει σε πρώτη φάση το ενώπιον της υλικό και υπολογίζει να κάμει έναρξη των ενώπιον της συνεδριάσεων για τη λήψη προφορικής μαρτυρίας εντός του μηνός Αυγούστου.
Εκδόθηκε στη Λευκωσία στις 9 Ιουλίου 2018.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:57

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Γάζα: Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
17:03
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.