Υπό κράτηση 30χρονος για σωρεία υπόθεσεων

Υπό δρακόντια μέτρα ασφαλείας, με ένοπλους αστυνομικούς που φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα, προσήχθη σήμερα στις 11:30 ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου 30χρονος, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε 15 αδικήματα. 

Ο 30χρονος αντιμετωπίζει τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, παράνομης μεταφοράς και κατοχής εκρηκτικών υλών και πυροβόλων όπλων, διάρρηξης κατοικίας και κλοπής, κλοπής από κλειδωμένο κιβώτιο, κλοπή οχήματος, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, παράνομης  κατοχής περιουσίας, μαχαιροφορίας, κατοχής επιθετικού όπλου προς διέγερση τρόμου, απειλής χρήσης βίας, κακόβουλης ζημιάς  και επίθεσης με πρόκληση σωματικής βλάβης.
Ο δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, Γιώργος Βλάμης, διέταξε την επταήμερη κράτηση του 30χρονου προς διευκόλυνση των ανακρίσεων.
Ο κ. Βλάμης ανέφερε πως με βάση τη μαρτυρία που έχει ενώπιόν του διαπράχθηκαν όλα τα αδικήματα. Υπάρχει είπε επίσης αρκετό ανακριτικό έργο για τις έξι συνολικά υποθέσεις και οι εξετάσεις της Αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη.
Πρόσθεσε επίσης πως  μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 23 καταθέσεις και για την ολοκλήρωση των αστυνομικών εξετάσεων αναμένεται να ληφθούν ακόμη 46 καταθέσεις, μερικές μάλιστα από τις οποίες με τη βοήθεια διερμηνέα γεγονός που καθιστά χρονοβόρα την διαδικασία.
Ο δικαστής ανέφερε πως είναι δεδομένο το στοιχείο της πολυπλοκότητας της υπόθεσης προσθέτοντας πως καταθέσεις θα ληφθούν από το φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον του υπόπτου τόσο στην Επαρχία Πάφου και Λεμεσού , από τους ενοίκους των διαμερισμάτων στη Λεμεσό όπου εντοπίστηκε ο ύποπτος και από τους τόπους όπου βρισκόταν ο ύποπτος πριν. 
Επιπρόσθετα, σημείωσε, θα ληφθεί εκ νέου ανακριτική κατάθεση από τον ύποπτο ενώ αναζητείται η υπόλοιπη κλοπιμαία περιουσία και το μαχαίρι που χρησιμοποίησε ο ύποπτος σε μία περίπτωση εναντίον γυναίκας. Από τον ύποπτο είπε ο δικαστής λήφθηκε δείγμα γενετικού υλικού ,ενώ αναμένεται να ληφθούν και τα δακτυλικά του αποτυπώματα, τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις για να γίνει σύγκρισή τους με τα τεκμήρια που παραλήφθηκαν από τις σκηνές των πιο πάνω υποθέσεων. 
Εξάλλου σε κατάθεση του ενώπιον του δικαστηρίου ο Ανώτερος Υπαστυνόμους  Μιχάλης Ιωάννου, Υπεύθυνος του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου και υπεύθυνος των ανακριτικών ερευνών ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου ότι υπάρχει εύλογη υποψία που βασίζεται σε μαρτυρία ότι ο ύποπτος ενέχεται σε όλα τα υπό διερεύνηση αδικήματα και για αυτό χθες συνελήφθη, δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων, που εκκρεμούσαν εναντίον του και τέθηκε υπό κράτηση. 
Ο κ. Ιωάννου αναφέρθηκε σε διάρρηξη κατοικίας στην Πάφο που έγινε στις 17.12.2016  και στην κλοπή απ’ αυτήν ενός στρατιωτικού τυφεκίου τύπου G3 , 200 φυσιγγίων των 7,62 χιλιοστών τα οποία ήταν τοποθετημένα μέσα σε τελαμώνα και στην κλοπή στις 29.3.2018 ενός σιδερένιου κουτιού που ήταν τοποθετημένο έξω από γραφείο ενοικιάσεων για να τοποθετούνται τα επιστραφέντα κλειδιά των ενοικιασμένων οχημάτων. Ακολούθησε η κλοπή των οχημάτων συνολικής αξίας 10 χιλιάδων ευρώ.
Ο εξεταστής της υπόθεσης αναφέρθηκε και σε άλλες περιπτώσεις στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται ο 30χρονος όπως στις 21.4.2018 οπόταν καταγγέλθηκε από γυναίκα ότι άγνωστος είχε κλέψει ζεύγος πινακίδων εγγραφής του ενοικιαζομένου οχήματος της, ενώ στις 7.5.2018 ιδιοκτήτης εστιατορίου στο χωριό Νατά κατήγγειλε ότι διαρρήχθηκε το εστιατόριο του και κλάπηκαν απ’ αυτό το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και ένα πορτοφόλι της συζύγου του που περιείχε 70 ευρώ καθώς και διάφορες πιστωτικές κάρτες. 
Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου, στις 20.5.2018 ένα από τα κλοπιμαία οχήματα από το γραφείο ενοικιάσεως εντοπίστηκε στο χωριό Αχέλεια στην Πάφο. Dεύτερο κλοπιμαίο όχημα ανευρέθηκε σταθμευμένο και κλειδωμένο σε χώρο στάθμευσης συγκροτήματος διαμερισμάτων στη Λεωφόρο Τάφοι των Βασιλέων στην Κάτω Πάφο.
Ο εξεταστής της υπόθεσης αναφέρθηκε και σε έρευνα σε διαμέρισμα όπου διέμενε ο 30χρονος στην Κάτω Πάφο, στο πλαίσιο της οποίας ανευρέθηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια μεταξύ άλλων 60 πλήρη φυσίγγια αυτόματου όπλου διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών κυπριακά νομίσματα διαφόρων χρονολογιών, μεγάλος αριθμός κυπριακών και ξένων κερμάτων διαφόρων χρονολογιών και μια βιντεοκάμερα.
Μετά το πέρας της έρευνας 36χρονος από του Ουζμπεκιστάν ο οποίος ανακρινόμενος γραπτώς ανέφερε ότι τον τελευταίο μήνα φιλοξενούσε στο διαμέρισμα του τον ύποπτο και ότι όλα τα ανευρεθέντα ανήκουν στον ύποπτο. 
Ο κ. Ιωάννου αναφέρθηκε και σε άλλες υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών, στο οποίες φέρεται να εμπλέκεται ο 30χρονος.
Μαζί με τον 30χρονο συνελήφθησαν ακόμη τρία πρόσωπα για το αδίκημα της συνέργειας μετά τη διάπραξη του αδικήματος και η υπόθεση διερευνάται από το ΤΑΕ Λεμεσού.
Η κατηγορούσα αρχή  ανέφερε πως τυχόν απόλυση του υπόπτου θα επηρεάσει δυσμενώς το ανακριτικό έργο της Αστυνομίας και δυνατό να επηρεάσει μάρτυρες και να οδηγήσει σε καταστροφή τεκμηρίων, τα οποία αναζητούνται, και πως υπάρχει σοβαρό  ενδεχόμενο ο ύποπτος να διαφύγει σε περιοχές μη ελεγχόμενες περιοχές από τη Δημοκρατία λόγω της σοβαρότητας των αδικημάτων που αντιμετωπίζει.
Στην κράτηση του 30χρονου δεν έφερε ένσταση ο συνήγορος υπεράσπισης.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:58

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.