Το Παραλίμνι ανέλαβε το πρόγραμμα «Μωσαϊκό Πολιτισμών»

Για τρίτη χρονιά ο Δήμος Παραλιμνίου ανέλαβε το πρόγραμμα «Μωσαϊκό Πολιτισμών», το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου.

 
Σε δελτίο Τύπου του Δήμου Παραλιμνίου αναφέρεται ότι «κατά τη διάρκεια της διάσκεψης παρουσιάστηκαν οι δράσεις και οι ενέργειες του έργου «Μωσαϊκό Πολιτισμών» στην παρουσία εκπροσώπων των Δήμων Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας, Σωτήρας και Δερύνειας».
 
Προστίθεται ότι «ο Δήμος Παραλιμνίου ανέλαβε για τρίτη συνεχή χρονιά να υλοποιήσει ως τελικός δικαιούχος το Πρόγραμμα Ένταξης Από Τοπικές Αρχές «Μωσαϊκό Πολιτισμών». Τη δράση υλοποιεί ο Δήμος Παραλιμνίου ως επικεφαλής εταίρος, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εταίρους, τον Δήμο Αγίας Νάπας, τον Δήμο Σωτήρας, τον Δήμο Δερύνειας και την εταιρεία ENOROS Consulting Ltd και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2019».
 
Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στα €126.466,00, εκ των οποίων συγχρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ασύλου, Ένταξης και Μετανάστευσης σε ποσοστό 90% και από εθνικούς πόρους σε ποσοστό 10%.
 
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, σε ομιλία του ο Πρόεδρος Επιτροπής Προσφορών του Δήμου Παραλιμνίου και μέλος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Κυριάκος Ιωακείμ ανέφερε «ότι ο ρόλος των Αρχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην υποβοήθηση της διαδικασίας ένταξης των Υπηκόων Τρίτων Χωρών στην κυπριακή κοινωνία είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Ο Δήμος Παραλιμνίου, σε συνεργασία με τους Εταίρους του, αναγνωρίζει τον κεντρικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, προωθώντας την κοινωνική συνοχή και δημιουργώντας συνθήκες ευνοϊκές για την προσαρμογή και την κοινωνική ενσωμάτωση ανθρώπων από άλλες χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης».
 
Ο κ. Ιωακείμ ευχαρίστησε «τους Εταίρους, τους λειτουργούς του προγράμματος, την εταιρεία «Enoros Consulting Ltd» και τη Μονάδα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών, για τη μέχρι σήμερα συνεργασία και την επιτυχή υλοποίηση του «Μωσαϊκού Πολιτισμών» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί για ακόμη μια χρονιά με επιτυχία».
 
Εκπρόσωποι των Δήμων Αγίας Νάπας, Δερύνειας και Σωτήρας και της εταιρείας «Enoros Consulting Ltd» «ανέφεραν ότι μέσω του προγράμματος παρέχονται οι οδοί στα πλαίσια των οποίων οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν καινούργιες δεξιότητες για τη μετέπειτα σταδιοδρομία τους, θα διαχειρίζονται τα συναισθήματα που μπορεί να δημιουργηθούν λόγω διαφορετικής κουλτούρας, άγχους και λόγω φόρτου εργασίας, θα κατανοήσουν τους θεσμούς, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους και θα αντιληφθούν καλύτερα την κουλτούρα των ανθρώπων της χώρας στην οποία ζουν».
 
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, στο πλαίσιο του προγράμματος «θα υλοποιηθούν προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης με αντικείμενο την εκμάθηση ηλεκτρονικών υπολογιστών, σεμινάρια πρώτων βοηθειών από εξειδικευμένους εκπαιδευτές,  μαθήματα παροχής υπηρεσιών φροντίδας για παιδιά και ηλικιωμένους και μαθήματα τέχνης».
 
Επίσης, θα διοργανωθούν διαπολιτισμικές/ καλλιτεχνικές εκδηλώσεις-φεστιβάλ με τη συμμετοχή τόσο Κύπριων πολιτών όσο και Υπηκόων Τρίτων Χωρών, διαπολιτισμικό και διαδραστικό φεστιβάλ παιδιού, προγράμματα κοινωνικής στήριξης, προγράμματα κοινωνικού προσανατολισμού μέσω διαδραστικών σεμιναρίων για την ιστορία και τον πολιτισμό της Κύπρου, μέσω βιωματικών εμπειριών με ξεναγήσεις σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα, ενέργειες ανάπτυξης του αισθήματος αποδοχής και κατανόησης των δημοτών στη διαφορετικότητα και ενέργειες που αφορούν την ανταλλαγή απόψεων, καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:58

Τελευταιες Ειδησεις

28 Σεπτεμβρίου
Ο κυκλώνας Ίαν πλησιάζει στη Φλόριντα
21:54
Νέα παράνομη NAVTEX της Τουρκίας στο Αιγαίο
21:42
Ρεσιτάλ προκλήσεων και αιτημάτων από την Άγκυρα
21:33
Η Μόσχα ερευνά τις ζημιές στους αγωγούς Nord Stream ως ενέργεια «διεθνούς τρομοκρατίας»
21:14
ΟΙ ΗΠΑ ενισχύουν εκ νέου στρατιωτικά την Ουκρανία
20:28
Η Σερβία δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση Ουκρανικών εδαφών στη Ρωσία, δηλώνει ο πρόεδρος της χώρας
20:17
Ο Ιρανός Πρόεδρος θα απευθυνθεί στο έθνος εν μέσω των διαδηλώσεων για τον θάνατο της Αμινί
19:51
Την Παρασκευή η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τις διαρροές στους αγωγούς Nord Stream
19:31
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο καιρού 28/09/22
18:46
Νέα δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας πρότεινε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
18:43
Το σενάριο δολιοφθοράς το επικρατέστερο όσον αφορά τις διαρροές στους αγωγούς αερίου Nord Stream
18:13
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή Φασουρίου στη Λεμεσό
18:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand