Το Παραλίμνι ανέλαβε το πρόγραμμα «Μωσαϊκό Πολιτισμών»

Για τρίτη χρονιά ο Δήμος Παραλιμνίου ανέλαβε το πρόγραμμα «Μωσαϊκό Πολιτισμών», το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου.

 
Σε δελτίο Τύπου του Δήμου Παραλιμνίου αναφέρεται ότι «κατά τη διάρκεια της διάσκεψης παρουσιάστηκαν οι δράσεις και οι ενέργειες του έργου «Μωσαϊκό Πολιτισμών» στην παρουσία εκπροσώπων των Δήμων Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας, Σωτήρας και Δερύνειας».
 
Προστίθεται ότι «ο Δήμος Παραλιμνίου ανέλαβε για τρίτη συνεχή χρονιά να υλοποιήσει ως τελικός δικαιούχος το Πρόγραμμα Ένταξης Από Τοπικές Αρχές «Μωσαϊκό Πολιτισμών». Τη δράση υλοποιεί ο Δήμος Παραλιμνίου ως επικεφαλής εταίρος, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εταίρους, τον Δήμο Αγίας Νάπας, τον Δήμο Σωτήρας, τον Δήμο Δερύνειας και την εταιρεία ENOROS Consulting Ltd και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2019».
 
Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στα €126.466,00, εκ των οποίων συγχρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ασύλου, Ένταξης και Μετανάστευσης σε ποσοστό 90% και από εθνικούς πόρους σε ποσοστό 10%.
 
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, σε ομιλία του ο Πρόεδρος Επιτροπής Προσφορών του Δήμου Παραλιμνίου και μέλος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Κυριάκος Ιωακείμ ανέφερε «ότι ο ρόλος των Αρχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην υποβοήθηση της διαδικασίας ένταξης των Υπηκόων Τρίτων Χωρών στην κυπριακή κοινωνία είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Ο Δήμος Παραλιμνίου, σε συνεργασία με τους Εταίρους του, αναγνωρίζει τον κεντρικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, προωθώντας την κοινωνική συνοχή και δημιουργώντας συνθήκες ευνοϊκές για την προσαρμογή και την κοινωνική ενσωμάτωση ανθρώπων από άλλες χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης».
 
Ο κ. Ιωακείμ ευχαρίστησε «τους Εταίρους, τους λειτουργούς του προγράμματος, την εταιρεία «Enoros Consulting Ltd» και τη Μονάδα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών, για τη μέχρι σήμερα συνεργασία και την επιτυχή υλοποίηση του «Μωσαϊκού Πολιτισμών» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί για ακόμη μια χρονιά με επιτυχία».
 
Εκπρόσωποι των Δήμων Αγίας Νάπας, Δερύνειας και Σωτήρας και της εταιρείας «Enoros Consulting Ltd» «ανέφεραν ότι μέσω του προγράμματος παρέχονται οι οδοί στα πλαίσια των οποίων οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν καινούργιες δεξιότητες για τη μετέπειτα σταδιοδρομία τους, θα διαχειρίζονται τα συναισθήματα που μπορεί να δημιουργηθούν λόγω διαφορετικής κουλτούρας, άγχους και λόγω φόρτου εργασίας, θα κατανοήσουν τους θεσμούς, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους και θα αντιληφθούν καλύτερα την κουλτούρα των ανθρώπων της χώρας στην οποία ζουν».
 
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, στο πλαίσιο του προγράμματος «θα υλοποιηθούν προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης με αντικείμενο την εκμάθηση ηλεκτρονικών υπολογιστών, σεμινάρια πρώτων βοηθειών από εξειδικευμένους εκπαιδευτές,  μαθήματα παροχής υπηρεσιών φροντίδας για παιδιά και ηλικιωμένους και μαθήματα τέχνης».
 
Επίσης, θα διοργανωθούν διαπολιτισμικές/ καλλιτεχνικές εκδηλώσεις-φεστιβάλ με τη συμμετοχή τόσο Κύπριων πολιτών όσο και Υπηκόων Τρίτων Χωρών, διαπολιτισμικό και διαδραστικό φεστιβάλ παιδιού, προγράμματα κοινωνικής στήριξης, προγράμματα κοινωνικού προσανατολισμού μέσω διαδραστικών σεμιναρίων για την ιστορία και τον πολιτισμό της Κύπρου, μέσω βιωματικών εμπειριών με ξεναγήσεις σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα, ενέργειες ανάπτυξης του αισθήματος αποδοχής και κατανόησης των δημοτών στη διαφορετικότητα και ενέργειες που αφορούν την ανταλλαγή απόψεων, καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:58

Τελευταιες Ειδησεις

18 Ιουνίου
Επαναλειτουργούν οι κατασκηνωτικοί χώροι του Τμήματος Δασών
21:45
Υπό 8ημερη κράτηση 35χρονος για εμπρησμό κτηρίου στη Λευκωσία
21:24
76 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο - Κανένας θάνατος
20:52
ΠΟΥ: Δεκάδες χώρες δεν μπορούν να συνεχίσουν τον εμβολιασμό λόγω έλλειψης δόσεων
20:42
Η Ρωσία θα αποχωρήσει από τη Συνθήκη «Ανοιχτοί Ουρανοί» στις 18 Δεκεμβρίου
20:30
ΠΟΥ: Η παραλλαγή Δέλτα γίνεται παγκοσμίως κυρίαρχη
20:21
Στην Κύπρο εντός Ιουνίου ο Βοηθός του ΓΓ του ΟΗΕ Ζαν Πιέρ Λακρουά
20:09
ΗΕ: Δεν θα εισηγηθεί νέα διάσκεψη η Λουτ αν δεν δει κοινό έδαφος
20:00
Έβαλε βηματοδότη και παίρνει εξιτήριο ο Έρικσεν
19:47
Ελαφρώς μειωμένα αλλά ξανά πάνω από 10.000 τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού στο ΗΒ
19:32
Εφαρμογή οδηγίας για μείωση χρήσης πλαστικών από τον Ιούλιο
19:18
Ανανέωσε με Γιοβάνοβιτς ο Απόλλωνας
19:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand