Πρόσκληση ΙΠΕ σε start - ups για χρηματοδότηση €7,6 εκ.

Με στόχο την ενίσχυση των κυπριακών μικρομεσαίων και των νεοσύστατων (start-ups) επιχειρήσεων καθώς και τον εμπλουτισμό του κυπριακού επιχειρηματικού οικοσυστήματος με περισσότερες καινοτόμες και ερευνητικά δραστήριες επιχειρήσεις, το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ), προχώρησε στην προκήρυξη τριών νέων προσκλήσεων υποβολής προτάσεων, συνολικού προϋπολογισμού €7.625.000.

 
Ειδικότερα, όσες επιχειρήσεις επιλεγούν για να συμμετάσχουν στα προγράμματα «Έρευνα στις Επιχειρήσεις» και «Έρευνα στις Νεοσύστατες Επιχειρήσεις» του ΙΠΕ, τα οποία απευθύνονται σε μικρομεσαίες και νεοσύστατες επιχειρήσεις αντίστοιχα, θα πρέπει να εμπλακούν σε δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης με σκοπό τη δημιουργία ή την ουσιαστική βελτίωση νέων προϊόντων, υπηρεσιών και μεθόδων παραγωγής υψηλής προστιθέμενης αξίας με την προοπτική εμπορικής αξιοποίησης.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΙΠΕ, η μέγιστη χρηματοδότηση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανέρχεται στις €200.000 ανά έργο, ενώ οι νεοσύστατες μπορούν να διεκδικήσουν μέχρι €75.000 ανά έργο.
 
Η καταληκτική ημερομηνία της πρόσκλησης και για τα δύο προγράμματα είναι η 21η Σεπτεμβρίου 2018.
 
Εξάλλου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Διερεύνηση Βιομηχανικής Εφαρμογής Τεχνολογίας/Τεχνογνωσίας», κυπριακές μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να προβούν σε διερεύνηση των πιθανών βιομηχανικών εφαρμογών μιας τεχνολογίας/τεχνογνωσίας, πριν την έναρξη ενός εκτεταμένου ερευνητικού έργου.
 
Για το εν λόγω πρόγραμμα, η μέγιστη χρηματοδότηση ανά έργο ανέρχεται στις €25.000 ενώ οι προτάσεις που θα τύχουν χρηματοδότησης θα επιλέγονται με σειρά προτεραιότητας υποβολής στο ΙΠΕ, με την προϋπόθεση ότι έχουν κριθεί επιλέξιμες για χρηματοδότηση στη βάση επιστημονικής αξιολόγησης. Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους μέχρι την 29η Μαΐου 2020, ή μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού της πρόσκλησης.
 
Η υποβολή των προτάσεων και για τα τρία Προγράμματα θα γίνεται μέσω της Πύλης Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών IRIS. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΙΠΕ http://www.research.org.cy.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:59

Τελευταιες Ειδησεις

24 Οκτωβρίου
Σημαντική νίκη για το ΑΠΟΕΛ
20:49
Η ΕΝΑΒ κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ, πρώτη νίκη για Προοδευτικό
20:45
Εκκωφαντική πεντάρα για τη Λίβερπουλ που διέσυρε τη Γιουνάϊτεντ
20:30
Επιστροφή στις νίκες για τον Απόλλωνα
20:06
Νικήτρια στο ελ κλάσικο η Ρεάλ
19:16
Τριάρα και κορυφή για την ΑΕΚ
19:04
Δύο ισοπαλίες στη Β' κατηγορία
17:39
8ος στο παγκόσμιο της Ιαπωνίας ο Ηλίας Γεωργίου (βίντεο)
17:27
Σημεία δειγματοληψίας rapid test – 25 Οκτωβρίου 2021
17:21
Καδής: Στόχος να στηριχθούν όλοι οι πυρόπληκτοι της Ορεινής Λεμεσού και Λάρνακας
16:07
Αυτές είναι οι αποφάσεις του έκτακτου Παγκύπριου Συνεδρίου της ΕΔΕΚ
15:54
Αεροπορική επιδρομή στο δυτικό Τιγκράι εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορία της Αιθιοπίας
15:11
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand