Μάχη με τις φλόγες στην Αψιού, υπό μερικό έλεγχo σε Βίκλα και Κλωνάρι

Συνεχίζεται το έργο της πυρόσβεσης στην περιοχή της κοινότητας Αψιού, την ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις κλήθηκαν για αντιμετώπιση νέας πυρκαγιάς στις κοινότητες Βίκλα και Κλωνάρι, την οποίαν κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο σε περίοδο μιας περίπου ώρας.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τα οκτώ πτητικά μέσα που επιχειρούσαν στην Αψιού, τα τέσσερα κλήθηκαν για την κατάσβεση φωτιάς στην περιοχή Βίκλα - Κλωνάρι, που ξέσπασε γύρω στις 13:30.
Λόγω της άμεσης επέμβασης των πτητικών μέσων, αλλά και επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης, η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο μέχρι τις 14:40, ενώ τέσσερα πτητικά μέσα παραμένουν στην περιοχή της κοινότητας Αψιού, όπου συνεχίζεται το έργο πυρόσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε λίγο πριν τις 10 το πρωί.
Ο κ.Κεττής διευκρίνισε πως, αν και διαχειρίσιμη η κατάσταση στην Αψιού, λόγω του δύσβατου της περιοχής και των συνεχών αναζωπυρώσεων, δεν μπορεί να αναφερθεί πως η φωτιά βρίσκεται υπό έλεγχο, όπως είχε μεταδοθεί από ΜΜΕ.
Η φωτιά στην Αψιού κατέκαυσε, μέχρι στιγμής, τέσσερα εκτάρια άγριας πυκνής ψηλής βλάστησης, ενώ στην Βίκλα και Κλωνάρι, έξι δεκάρια άγριας βλάστησης.
Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, συμπλήρωσε, φαίνεται πως η φωτιά σε Βίκλα - Κλωνάρι, ξεκίνησε από εργασίες που γίνονταν από συνεργείο της Επαρχιακής Διοίκησης.
Στον Κεντρικό Πυροσβεστικό Σταθμό Λεμεσού βρίσκεται από την πρώτη στιγμή ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, για συντονισμό των δυνάμεων πυρόσβεσης.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:59

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.