Μπαρνιέ στην Αθήνα: Μήνυμα αλληλεγγύης και ενημέρωση για το Brexit

Την Αθήνα επισκέπτεται ο αρμόδιος διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ.

Βρίσκεται εδώ προκειμένου να ενημερώσει για τις θεσμικές εξελίξεις σε σχέση με τη διαδικασία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό είναι το αντικείμενο της κοινής συνεδρίασης της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και των Διαρκών Επιτροπών Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και Οικονομικών Υποθέσεων, τα μέλη των οποίων θα ενημερώσει ο Επικεφαλής Διαπραγματευτής της ΕΕ για τη διαδικασία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου Μισέλ Μπαρνιέ.

Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή, 27 Ιουλίου, στις 12:00 στην Αίθουσα Γερουσίας, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για ευρωπαϊκές υποθέσεις Γιώργου Κατρούγκαλου.

Νωρίτερα ο κ. Μπαρνιέ έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Εξέφρασε τη συμπαράστασή του προσωπικά καθώς την αλληλεγγύη του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και όλης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Θα ήθελα πρώτα απ’ όλα να σας ευχαριστήσω που με δεχθήκατε. Είναι η πρώτη επίσκεψη που κάνω, στην αρχή της επίσημης επίσκεψής μου, τώρα στην Ελλάδα. Πρέπει να σας πω, πρώτα απ’ όλα, ότι συμμεριζόμαστε απόλυτα την συγκίνηση, το πένθος του Ελληνικού Λαού, την τραγωδία αυτή που πλήττει όλη την Ελλάδα. Και την συμμεριζόμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και εγώ προσωπικά και στην ίδια μου την οικογένεια. Είδα πόση συγκίνηση έχει προκαλέσει αυτό το μακάβριο γεγονός. Το μήνυμα του Προέδρου Juncker και όλης της Επιτροπής και το δικό μου προσωπικό μήνυμα είναι ότι είμαστε πολύ συγκινημένοι, συμμετέχουμε σ΄αυτό το πένθος σας, το μοιραζόμαστε, είμαστε δίπλα σας όπως πάντα. Πρέπει να μάθουμε σε τέτοιου είδους καταστάσεις. (...) Πρέπει να ξέρετε ότι είμαστε πάντα αλληλέγγυοι, είμαστε πάντα δίπλα στον Ελληνικό Λαό και συμμεριζόμαστε το πένθος της Ελλάδος αυτές τις μέρες,» είπε απευθυνόμενος προς τον κ.Παυλόπουλο.

Ο ΠτΔ τον συνεχάρη για τον τρόπο με τον οποίο φέρνει εις πέρας την αποστολή του.
Ενημέρωση Μπαρνιέ για το Brexit

«Επιτρέψτε μου τώρα να πω δύο λόγια στα πλαίσια αυτών των δύσκολων διαπραγματεύσεων. Δεν ασχολούμαστε μόνον με την συνθήκη, με το δίκαιο και μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών γίνονται συζητήσεις που αφορούν και τους ανθρώπους, τα άτομα, τους 4,5 εκατομμύρια ξένους που εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, μεταξύ των οποίων και πάνω από 10.000 Έλληνες, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, για το Ηνωμένο Βασίλειο ή για επιχειρήσεις. Και βεβαίως έχετε και εσείς Άγγλους που εργάζονται στην Ελλάδα.

Μία λοιπόν από τις προτεραιότητές μας είναι να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ότι θα διασφαλίσουμε τα δικαιώματα όλων αυτών των ανθρώπων. Με νομική ασφάλεια διότι η συμφωνία πρέπει να επιτρέπει την πλήρη άσκηση όλων των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων που εργάζονται και στο Ηνωμένο Βασίλειο και εδώ.»

Πηγή: Euronews

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:36

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.