Ανάπτυξη συνεργασίας Κύπρου-Μολδαβίας

Συνάντηση  με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Μολδαβίας στην Κύπρο, με έδρα την Αθήνα, Anatol Vangheli, είχε, ο Υπουργός Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, κατά την οποία συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας στους τομείς της γεωργίας.

Η συνάντηση, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΓΤΠ, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συναντήσεων γνωριμίας του Πρέσβη με μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, που αποσκοπούν στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών για αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων,ενόψει της πρόσφατης ανάληψης καθηκόντων του στην Κύπρο.

Κατά τη συνάντηση,  ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάπτυξη συνεργασίας στους τομείς της γεωργίας και αγροτικής ανάπτυξης, της γεωργικής έρευνας, καθώς και της διαχείρισης του νερού.  Προς τον σκοπό αυτό συμφωνήθηκε η προώθηση της υπογραφής σχετικού Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ των δύο χωρών. Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι η Κύπρος μπορεί να μεταφέρει τις εμπειρίες και γνώσεις που απέκτησε, τόσο κατά την πορεία ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και μετά ως κράτος μέλος, προς τη Μολδαβία η οποία βρίσκεται σε προ ενταξιακή πορεία.  

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης παραδόθηκε πρόσκληση του Υπουργού Γεωργίας της Μολδαβίας προς τον κ. Καδή για επίσκεψη στη χώρα για περαιτέρω ανταλλαγή απόψεων και ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα γεωργίας, αγροτικής πολιτικής και περιβάλλοντος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:36

Τελευταιες Ειδησεις

27 Μαΐου
Την παραίτηση του Τατάρ ζήτησε στα κατεχόμενα το ΡΤΚ
21:37
Παλαιστίνη: Τουλάχιστον 90 τραυματίες σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις
21:21
Κ.Ε.: Το συνολικό ποσό που θα έχει δαπανηθεί μέχρι την 31 Αυγούστου 2022 για αντιμετώπιση της ακρίβειας ανέρχεται στα €300εκ.
21:00
Στο 81,3% η εμπιστοσύνη των Ρώσων πολιτών στον Πούτιν, σύμφωνα με δημοσκόπηση
20:44
Αιχμές Αναστασιάδη προς τη διεθνή κοινότητα. Οι Τουρκικές προκλήσεις θα σταματήσουν αν επιτέλους κάποιοι ευαισθητοποιηθούν (ΒΙΝΤΕΟ)
20:26
Αμελητέα άνοδος στο ΧΑΚ την Παρασκευή, σημαντικά εβδομαδιαία κέρδη
20:12
Βίαιη κατάληψη δύο πλοίων ελληνικής σημαίας στον Περσικό Κόλπο - Διάβημα Ν. Δένδια στο Ιράν
19:51
Ευρείας κλίμακας επιχείρηση της ΥΚΑΝ στη Λεμεσό. Εντοπίστηκαν 6,5 κιλά κοκαΐνης
19:37
Σε συμφωνία για κατάργηση του ορυκτού άνθρακα στην ηλεκτροπαραγωγή κατέληξαν οι χώρες της G7
19:19
Νέες εξειδικευμένες υπηρεσίες διαχείρισης πόνου προσφέρει η «Αροδαφνούσα»
18:52
Στήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Ανδρέα Μαυρογιάννη επικύρωσε η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ
18:09
Πακέτο στοχευμένων οικονομικών μέτρων για στήριξη των πολιτών ανακοίνωσε η κυβέρνηση Στα 103 εκατομμύρια ευρώ το συνολικό κόστος. (ΒΙΝΤΕΟ)
17:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand