Η Μητρόπολη Ταμασού κινητοποιείται για στήριξη των πυρόπληκτων Ελλάδος

Ο Ποδηλατικός Όμιλος της Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής «Άγιος Μνάσων» επιχειρεί από χθες σε όλη την περιφέρεια της επαρχίας Λευκωσίας να μαζέψει κουβέρτες και ξηρά τροφή για τους πυρόπληκτους της Ελλάδας.Αύριο, με την ευκαιρία της αστρονομικής βραδιάς, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο της Μητροπόλεως στο Επισκοπειό, όπου με τηλεσκόπια θα παρατηρείται η Σελήνη και το φαινόμενο της ολικής έκλειψής της, θα γίνεται συλλογή γάλατος μακράς διαρκείας και ξηράς τροφής από τις 18:00 μέχρι τις 20:30.

Επίσης, την Κυριακή, στις 45 ενορίες της Μητροπόλεως θα διεξαχθεί γενικός έρανος και συλλογή κουβερτών, γάλατος μακράς διαρκείας και ξηράς τροφής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η παράκληση είναι να μην συλλέγονται απλά τρόφιμα ή ρουχισμός.

Τον συντονισμό της όλης προσπάθειας, με εντολές του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα, ανέλαβε το Ίδρυμα Κοινωνικής Μέριμνας της Μητροπόλεως «ΚΥΚΑΤ» (Κεντρική Υπηρεσία Αλληλεγγύης Ταμασού).

Ο Διευθυντής του ΚΥΚΑΤ Δρ Γεώργιος Κουννούσιης με τους συνεργάτες του έχει ήδη συντονιστεί με το Γραφείο Εθελοντισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχει λάβει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη συλλογή και διανομή των χρημάτων και των υλικών σε συγκεκριμένους λογαριασμούς και κέντρα αποστολής, τα οποία ενέκρινε και συντονίζει ο Επίτροπος Εθελοντικών Οργανώσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιαννάκης Γιαννάκη.

Το ανθρωπιστικό έργο της Μητροπόλεως στηρίζει ενεργά ο ΕΤΕΑ Κύπρου (Ανθρωπιστικό Τμήμα Εφέδρων Καταδρομέων). Με ειδικό πρωτόκολλο συνεργασίας εδώ και χρόνια, οι έφεδροι καταδρομείς εκπαιδεύουν στελέχη του Κοινωνικού Ιδρύματος της Μητροπόλεως για περιπτώσεις αντιμετώπισης ανθρωπιστικών κρίσεων, πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών συνάμα δε και συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ήδη στελέχη των ΕΤΕΑ και ΚΥΚΑΤ Μητροπόλεως Ταμασού ασχολούνται από κοινού για την αντιμετώπιση της τραγικής κατάστασης που δημιουργήθηκε με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα και συντονίζονται με αντίστοιχους αρμόδιους φορείς σε Ελλάδα και Κύπρο.

Στο  παρεκκλήσιο των Αγίων Ιωακείμ και Άννης της Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της πυρκαγιάς και δέηση για την ανεύρεση των αγνοουμένων και την αποκατάσταση της υγείας των τραυματιών.

Μεγάλη σημασία τώρα, τόνισε ο Μητροπολίτης Ησαΐας, έχει η φροντίδα για τη στήριξη των συγγενών των θυμάτων των κατοίκων της περιοχής, αλλά και η λήψη προληπτικών μέτρων έτσι ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιες τραγωδίες στο μέλλον.

Η Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής θα συμβάλει με όλα τα μέσα που διαθέτει στην απάμβλυνση του πόνου των ανθρώπων και θα συνεισφέρει όσο αυτό είναι δυνατό στην αποκατάσταση κάποιων ζημιών, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΧΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:37

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Νέες, φιλορωσικές αρχές Χερσώνας: Το ρούβλι επίσημο νόμισμα της επαρχίας
21:38
Η εταιρεία Starbucks αποχωρεί από την Ρωσία μετά από 15 χρόνια
21:30
Φεστιβάλ Καννών: Οι γυναίκες καταλαμβάνουν το κόκκινο χαλί
21:15
Ουκρανία: Μια μητέρα, η οποία έχασε τον μονάκριβο γιο της, θρηνεί για τους νεκρούς της Μαριούπολης που δεν έχουν κανέναν να τους κλάψει
21:11
Ερντογάν: Δεν υπάρχει πια για μένα Μητσοτάκης-Δεν θα συμφωνήσω ποτέ να συναντηθώ μαζί του
21:09
Ερντογάν: Έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων για δημιουργία "ζώνης ασφαλείας" στα νότια σύνορα
21:07
Δύο νεκροί και120 τραυματίες από έκρηξη στο Αμπού Ντάμπι
21:04
Για το όραμα της πράσινης μετάβασης μίλησε σε προσυνέδριο του ΔΗΣΥ στην Αγλαντζιά ο Α. Νεοφύτου
21:02
Θα βελτιώσουν τα οδοφράγματα και θα ζητήσουν διάνοιξη κι άλλων, δήλωσε ο Ουστέλ
21:00
Αύξηση 1% στην ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου μετά τις αναφορές Κριστίν Λαγκάρντ
20:30
Διακοπή ανεφοδιασμού με φυσικό αέριο των επαρχιών Ντονέτσκ και Λουχάνσκ λόγω ζημιών από ρωσικούς βομβαρδισμούς
20:28
Πρόοδος για Κύπρο σε σχέση με ΕΕ όσον αφορά τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης για εξάλειψη της φτώχειας, την προστασία της ζωής στη ξηρά και την υγεία
20:15
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand