ΥΠΟΙΚ: Αποδεκτές οι προτάσεις του ΔΗΚΟ

Η Κυβέρνηση αποδέχεται τις εισηγήσεις που κατέθεσε το ΔΗΚΟ για τη διαχείριση των ΜΕΔ, οι οποίες κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, μετά από τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, στην οποία παρακάθισε και ο κ. Γεωργιάδης, μαζί με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου και τον Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου Πέτρο Δημητρίου.

 
Επίσης, σύμφωνα με τον Υπουργό, την ερχόμενη Τετάρτη θα τεθεί ενώπιον του Υπουργικό Συμβουλίου για έγκριση το σχέδιο «Εστία», καθώς και το πλαίσιο λειτουργίας του φορέα διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
 
Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε τη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ «πάρα πολύ χρήσιμη και καλή».
 
«Εχουμε καταγράψει τις θέσεις, τις συγκεκριμένες εισηγήσεις του ΔΗΚΟ σε σχέση με τα ζητήματα του τραπεζικού μας τομέα, με τις αλλαγές που πρέπει να προωθηθούν στο νομοθετικό πλαίσιο με τις βασικές πτυχές της λειτουργίας του φορέα διαχείρισης των δανείων, αλλά και με βασικές πτυχές λειτουργίας του σχεδίου ‘Εστία’. Η Κυβέρνηση αποδέχεται αυτές τις εισηγήσεις, κινούνται προς μια σωστή κατεύθυνση, προς την ίδια κατεύθυνση που θεωρώ πως όλοι συλλογικά πρέπει να κινηθούμε στις αμέσως επόμενες μέρες, προκείμενου να πραγματοποιήσουμε ένα καθοριστικό βήμα ενίσχυσης, θωράκισης του τραπεζικού μας συστήματος, προς όφελος των πολιτών, για την οριστική αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταθετών, παρά τις όποιες διαφορετικές ή κριτικές προσεγγίσεις, οι οποίες βεβαίως και αυτές καταγράφονται και είναι αποδεκτές στο πλαίσιο της λειτουργίας του πολιτικού μας συστήματος», είπε ο Υπουργός.
 
Επεσήμανε πως «το Υπουργείο Οικονομικών, εκ μέρους της Κυβέρνησης, θα επεξεργαστεί αμέσως και θα ενσωματώσει τις παρατηρήσεις του ΔΗΚΟ, οι οποίες κινούνται προς μια σωστή κατεύθυνση, γίνονται αποδεκτές, υπηρετούν τον γενικότερο σκοπό».
 
Σύμφωνα με τον Χάρη Γεωργιάδη, «θα υπάρξει επίσημη γραπτή απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ» και «μέχρι την Τετάρτη, στην καθορισμένη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου θα εγκριθεί επίσημα το σχέδιο ‘Εστία’, αλλά και το γενικό πλαίσιο λειτουργίας του φορέα».
 
Σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση του Προέδρου του ΔΗΚΟ για ανάληψη πολιτικών ευθυνών και παραιτήσεων, ο Υπουργός υπέδειξε ότι «είμαστε σε μια προσπάθεια δημιουργίας συνθηκών συναίνεσης, συνεννόησης και συνεργασίας με τις πολιτικές δυνάμεις και δεν πρόκειται να εμπλακούμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην όποια πολιτική αντιπαράθεση. Αποδεχόμαστε και τις κριτικές προσεγγίσεις από τα πολιτικά κόμματα, αλλά δεν στεκόμαστε σε αυτές. Αντιθέτως, προσπαθούμε να κτίσουμε σε αυτά που μπορεί να δημιουργήσουν μια κοινή πορεία ευθύνης για να πάμε μπροστά». 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:06

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Για πρώτη φορά στην Κύπρο μεταμόσχευση από ζώντα συγγενή δότη σε παιδί
12:31
Υπ. Υγείας: Αύξηση ποσοστού θετικότητας τόσο παγκυπρίως όσο και στις επαρχίες
12:24
Ολοκληρώθηκε η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου ενόψει της άτυπης πενταμερούς
12:08
"Παίζει" δυνατά το όνομα του Χιντάλγκο για την ΑΕΚ, φημολογία και για Καταλά στο τημ
11:58
Ευρωκοινοβούλιο: Οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας σε ιστορικό χαμηλό
11:58
«Τέλος πανδημικής φάσης» της Covid λόγω των εμβολίων στο Ην. Βασίλειο, λένε επιστήμονες
11:56
Τον χαβά τους στην Ελλάδα - Εκ νέου πρωτοσέλιδο για ΑΕΚ ο Φαμπιάνο
11:37
Κλειστή η Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας σήμερα Παρασκευή 23 Απριλίου
11:31
Λειτουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021
11:25
Κυρ. Μητσοτάκης: Αυτό που θα συμβεί στην οικονομία, θα μοιάζει με τέλος πολέμου
11:03
Δίπλα στην Εθνική μας ομάδα στίβου η Ομόνοια – Σήκωσαν πανό Μπεργκ και παίκτες
10:51
Ικανοποίηση για την υπερψήφιση του νόμου για τις κρατικές εγγυήσεις, εξέφρασε ο ΥΠΟΙΚ
10:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand