Τραγωδία στoν κόλπο Ξυλοφάγου: Νεκρή Ελληνοκύπρια σε ναυάγιο

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και τέσσερα άλλα άτομα διασώθηκαν όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε και βυθίστηκε στο κόλπο Ξυλοφάγου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης αναφέρεται ότι «σήμερα γύρω στις 14:09, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε επείγουσα κλήση κινδύνου που αφορούσε  5 άτομα κυπριακής καταγωγής στην θαλάσσια περιοχή κόλπου Ξυλοφάγου (Κόκκινου Γκρεμού)  στην Επαρχία Αμμοχώστου. Συγκεκριμένα, μικρό σκάφος στο οποίο επέβαιναν τα 5 άτομα, ανατράπηκε και βυθίστηκε πλησίον της ακτής πιθανώς λόγω της θαλασσοταραχής».
Το ΚΣΕΔ «έθεσε άμεσα σε εφαρμογή το Εθνικό Σχέδιο «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την αντιμετώπιση του περιστατικού  κινητοποιώντας ελικόπτερο της ΜΑΕΠ καθώς και 2 σκάφη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας Σταθμού Αγία Νάπας και Λάρνακας. Στη σκηνή στάλθηκε επίσης πεζό περίπολο και σκάφος των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «μετά από εντατικές έρευνες των πλωτών και πτητικών μέσων εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 4 άτομα ενώ μια γυναίκα δυστυχώς ανασύρθηκε νεκρή. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για περίθαλψη και προληπτικές εξετάσεις».  
Στην ανακοίνωση του το ΚΣΕΔ «καλεί το κοινό, με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, να επιδεικνύει ιδιαίτερη προσοχή, να τηρεί τους κανόνες ασφαλείας και να  αποφεύγει την είσοδο στη θάλασσα με δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ακόμα όσοι επιβαίνουν σε σκάφη θα πρέπει να φέρουν απαραίτητα σωσίβιο και σε περίπτωση κινδύνου να καλούν άμεσα  στο κανάλι 16 ή στο τηλέφωνο 1441 του ΚΣΕΔ».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:46

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.