Σκάνδαλο Dieselgate: H VW επισκεύασε το 80% των οχημάτων

Η Volkswagen επισκεύασε ως σήμερα το 80% των οχημάτων που επηρεάστηκαν από το λεγόμενο "Dieselgate", ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν, η οποία συνέλεξε και παρουσιάζει τα στοιχεία από τις εθνικές αρχές προστασίας καταναλωτών.

Το ποσοστό αυτό αφορά τα 8,5 εκατομμύρια οχήματα που ανακλήθηκαν μετά την αποκάλυψη των ψευδών δηλώσεων μέγιστων ρύπων και κατανάλωσης. Σύμφωνα με την Κομισιόν οι επισκευές (αναβάθμιση λογισμικού κινητήρα) έγιναν δωρεάν και καλύπτονται από πλήρη εγγύηση ως το 2020, ωστόσο, η Κομισιόν και οι αρχές προστασίας των καταναλωτών εκφράζουν απογοήτευση για το γεγονός ότι η εταιρεία δεν παρείχε πλήρη και σαφή εγγύηση για την περίπτωση προβλημάτων μετά την επισκευή.
Συγκεκριμένα στα συμπεράσματά τους οι αρχές προστασίας των καταναλωτών "συμφωνούν ότι τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι στιγμής η Volkswagen είχαν ως αποτέλεσμα θετικές εξελίξεις όσον αφορά την ενημέρωση που παρέχεται μέσω του διαδικτύου, με αναλυτικά ενημερωτικά σημειώματα υπό τη μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων και βιντεοκλίπ, σχετικά με τους λόγους που επιβάλλουν την αναβάθμιση και το πώς οι καταναλωτές μπορούν να τη ζητήσουν, καθώς και σχετικά με το μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης", αναφέρει η Κομισιον. 
Απ` την άλλη όμως η Volkswagen δεν παρείχε πλήρη και σαφή εγγύηση ότι η αναβάθμιση δεν επηρεάζει τις επιδόσεις των αυτοκινήτων και αρνήθηκε να απλουστεύσει τους όρους υπό τους οποίους παρέχεται πρόσβαση στο μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης.
Σύμφωνα με την Κομισιόν όμιλος VW έχει δεσμευτεί να απαντά σε όλα τα παράπονα που τυχόν θα έχουν οι καταναλωτές μετά την επισκευή. Οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές παροτρύνονται να επικοινωνήσουν με τους τοπικούς αντιπροσώπους για κάθε πρόβλημα που τυχόν αντιμετωπίσουν σε σχέση με την αναβάθμιση και σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν άρνηση παροχής βοήθειας, θα πρέπει να υποβάλουν επίσημη καταγγελία στα εθνικά σημεία επαφής για την ανάκληση της Volkswagen και να ενημερώσουν την εθνική τους οργάνωση καταναλωτών.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:47

Τελευταιες Ειδησεις

19 Σεπτεμβρίου
Mεγάλη πυρκαγιά μεταξύ των χωριών Σίμου και Γιόλου
13:11
Καταγγέλθηκαν 23 πολίτες και 14 υπεύθυνοι υποστατικών για παραβίαση των μέτρων COVID - 19
12:53
Oι Ταλιμπάν ζητούν περισσότερη βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα
12:35
ΕΔΕΚ: Μαίνεται η αντιπαράθεση ενόψει του παγκυπρίου εκλογικού συνεδρίου για ανάδειξη της νέας ηγεσίας
12:07
Θετικές οι προκλινικές δοκιμές υποψήφιου γαλλικού ρινικού εμβολίου κατά του κορoνοϊού
11:53
Σύσταση για 3η δόση εμβολίου COVID19 σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς με Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα
11:34
Προσθαλασσώθηκε το σκάφος με τους πρώτους τουρίστες του διαστήματος
11:03
ΟΗΕ: Ηγέτες από όλο τον κόσμο με την προσοχή στραμμένη στην πανδημία και το κλίμα
10:37
Eπίθεση φιλίας Ερντογάν προς Σίσι-Η Άγκυρα θα εκδώσει στο Κάιρο 24 μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων
10:19
44ο Φεστιβάλ Δράμας: Ο Χρυσός Διόνυσος στην ταινία «Brutalia, εργάσιμες μέρες» του Μανώλη Μαυρή
09:59
Ισπανία: Ξέφρενο πάρτι με 25.000 φοιτητές – «Πιαστήκαμε στον ύπνο» λέει η αστυνομία
09:35
Συνελήφθη 33χρονος τουρίστας στον Πρωταρα για παράνομη κατοχή ναρκωτικών
09:31
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand