Σκάνδαλο Dieselgate: H VW επισκεύασε το 80% των οχημάτων

Η Volkswagen επισκεύασε ως σήμερα το 80% των οχημάτων που επηρεάστηκαν από το λεγόμενο "Dieselgate", ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν, η οποία συνέλεξε και παρουσιάζει τα στοιχεία από τις εθνικές αρχές προστασίας καταναλωτών.

Το ποσοστό αυτό αφορά τα 8,5 εκατομμύρια οχήματα που ανακλήθηκαν μετά την αποκάλυψη των ψευδών δηλώσεων μέγιστων ρύπων και κατανάλωσης. Σύμφωνα με την Κομισιόν οι επισκευές (αναβάθμιση λογισμικού κινητήρα) έγιναν δωρεάν και καλύπτονται από πλήρη εγγύηση ως το 2020, ωστόσο, η Κομισιόν και οι αρχές προστασίας των καταναλωτών εκφράζουν απογοήτευση για το γεγονός ότι η εταιρεία δεν παρείχε πλήρη και σαφή εγγύηση για την περίπτωση προβλημάτων μετά την επισκευή.
Συγκεκριμένα στα συμπεράσματά τους οι αρχές προστασίας των καταναλωτών "συμφωνούν ότι τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι στιγμής η Volkswagen είχαν ως αποτέλεσμα θετικές εξελίξεις όσον αφορά την ενημέρωση που παρέχεται μέσω του διαδικτύου, με αναλυτικά ενημερωτικά σημειώματα υπό τη μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων και βιντεοκλίπ, σχετικά με τους λόγους που επιβάλλουν την αναβάθμιση και το πώς οι καταναλωτές μπορούν να τη ζητήσουν, καθώς και σχετικά με το μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης", αναφέρει η Κομισιον. 
Απ` την άλλη όμως η Volkswagen δεν παρείχε πλήρη και σαφή εγγύηση ότι η αναβάθμιση δεν επηρεάζει τις επιδόσεις των αυτοκινήτων και αρνήθηκε να απλουστεύσει τους όρους υπό τους οποίους παρέχεται πρόσβαση στο μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης.
Σύμφωνα με την Κομισιόν όμιλος VW έχει δεσμευτεί να απαντά σε όλα τα παράπονα που τυχόν θα έχουν οι καταναλωτές μετά την επισκευή. Οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές παροτρύνονται να επικοινωνήσουν με τους τοπικούς αντιπροσώπους για κάθε πρόβλημα που τυχόν αντιμετωπίσουν σε σχέση με την αναβάθμιση και σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν άρνηση παροχής βοήθειας, θα πρέπει να υποβάλουν επίσημη καταγγελία στα εθνικά σημεία επαφής για την ανάκληση της Volkswagen και να ενημερώσουν την εθνική τους οργάνωση καταναλωτών.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:47

Τελευταιες Ειδησεις

25 Ιουνίου
Στα χέρια της οικογένειας του Θανάση τα πορίσματα των επιστημονικών εξετάσεων
15:32
Κ.Μητσοτάκης: "Είμαι ικανοποιημένος από το κείμενο συμπερασμάτων για την Τουρκία"
15:04
Την απογοήτευσή του για τους όρους που έθεσε η Τουρκία στη Γενεύη εξέφρασε στον Α. Γκουτέρες ο ΠτΔ
14:54
Συνάντηση Υπουργού Άμυνας με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας
14:51
Σημεία δειγματοληψίας για τα προγράμματα ελέγχου με rapid test – 26 Ιουνίου 2021
14:42
Τουρκικό ΥΠΕΞ: Επανάληψη απόψεων διδύμου Ελλάδας-Ε/Κ τα ψηφίσματα Συνόδου Κορυφής
14:31
Aύξηση 46% στα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα στο Ην. Βασίλειο την τελευταία εβδομάδα
14:25
Ζάκυνθος: Σεισμική δόνηση 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ
14:23
Τα 212 εκατ. δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα θα αξιοποιηθούν για δάνεισμό επιχειρήσεων και για οδικά έργα
14:08
«Θετική, αλλά όχι επαρκής» η μικρή διεύρυνση της πράσινης λίστας, λένε τουριστικοί φορείς του ΗΒ
13:30
Κάτω των 40 ετών οι εισαγωγές για COVID τις τελευταίες ημέρες, λέει στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος ΟΚΥπΥ
13:27
Για Κυπριακό, Βαρώσια και ΟΥΝΦΙΚΥΠ συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Λακρουά
13:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand