ΠΤΔ:Ο λόγος της συνέχισης ενός απαράδεκτου στάτους κβο οφείλεται αποκλειστικά στην Τουρκία

Ο λόγος της συνέχισης ενός απαράδεκτου στάτους κβο δεν οφείλεται παρά μόνο  αποκλειστικά στην έλλειψη πολιτικής βούλησης από πλευράς Τουρκίας αλλά και των Τουρκοκυπρίων, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του, μετά από το τρισάγιο που τελέστηκε στους τάφους των πεσόντων κατά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ευχή η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι «να αλλάξουν νοοτροπία και μυαλά», έτσι ώστε να μπορεί να επιτευχθεί  μια βιώσιμη, λειτουργική, μια λύση αντάξια με τις αρχές και τα πιστεύω του ευρωπαϊκού κεκτημένου».Σε ερώτηση αναφορικά στην κάθοδο της απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Τζέιν Χολ Λουτ και πώς διαχειρίζεται η κυβέρνηση την περίοδο που ακολουθεί σε σχέση με μια ενδεχόμενη επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, ο κ. Αναστασιάδης είπε: «Οι θέσεις μας είναι καλά γνωστές. Προσπάθειες των εκάστοτε κυβερνήσεων ήταν επιτέλους να εξευρεθεί μια ειρηνική και βιώσιμη λύση. Η βάση έχει συμφωνηθεί».«Ο λόγος», είπε, «της συνέχισης ενός απαράδεκτου στάτους κβο δεν οφείλεται παρά αποκλειστικά στην έλλειψη πολιτικής βούλησης από πλευράς Τουρκίας αλλά και Τ/Κ . Εύχομαι να αλλάξουν νοοτροπία και μυαλά, έτσι ώστε να μπορούμε να επιτύχουμε μια βιώσιμη, λειτουργική, μια λύση αντάξια με τις αρχές και τα πιστεύω του ευρωπαϊκού κεκτημένου».Σε σχέση με τις αναφορές στην ειρηνευτική δύναμη, που περιλαμβάνονται σε επιστολή του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί προς το Συμβούλιο Ασφαλείας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως δεν πρόκειται να απαντήσει σε οποιουσδήποτε ισχυρισμούς, για να προσθέσει πως θέλει να κρατήσει ήπιους τόνους.«Ό,τι έχουμε να πούμε, θα το πούμε στην κ. Λουτ, όπως το έχουμε κατ’ επανάληψη υποβάλει και προς τον ΓΓ του ΟΗΕ», είπε.

Επέτειος πραξικοπήματος

Για τη σημερινή επέτειο, ανέφερε πως «ο διχασμός μας οδήγησε στο προδοτικό πραξικόπημα», σημειώνοντας πως «αυτά είναι που πρέπει να προβληματίσουν όλους και μέσα από την ενότητα να δούμε πως αντιμετωπίζουμε την τραγική πραγματικότητα που βιώνουμε».

 

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:50

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.