Επικρίσεις Τραμπ κατά Μέι για το Brexit λίγο πριν τη συνάντησή τους

Συνέντευξη στην εφημερίδα Sun με την οποία επικρίνει την Τερέζα Μέι για τις επιλογές της στο Brexit έχει παραχωρήσει ο Πρόεδρος Τραμπ, που επισκέπτεται για δεύτερη ημέρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Λίγες ώρες πριν από τη συνάντησή του με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό στο Τσέκερς και ενώ το πρωί παρακολουθούν μαζί στρατιωτική επίδειξη στο Σάντριγχαμ, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δηλώνει ότι ο ίδιος είχε πει στην κα Μέι πως έπρεπε να χειριστεί τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, αλλά εκείνη επέλεξε να μην τον ακούσει.

Προειδοποίησε δε ότι εφόσον προχωρήσει το σχέδιο που παρουσίασε η κα Μέι, το οποίο συνιστά ένα μάλλον μαλακό Brexit, τότε μάλλον οι ΗΠΑ θα «σκοτώσουν» την επιδιωκόμενη διμερή εμπορική συμφωνία Λονδίνου-Ουάσινγκτον.

Ο Πρόεδρος Τραμπ είχε δηλώσει χθες ότι το Brexit μοιάζει να εξελίσσεται διαφορετικά από αυτό που ήθελε ο βρετανικός λαός.

Προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη αμηχανία στην οικοδέσποινας του, ο Ντόναλντ Τραμπ σχολιάζει ότι ο Μπόρις Τζόνσον θα γινόταν καλός πρωθυπουργός. 

Καταλόγισε επίσης ευθύνες στο δήμαρχο Λονδίνου Σαντίκ Καν για τη μη αποτροπή των τρομοκρατικών επιθέσεων του 2017.

Διαμαρτυρόμενοι για τις πολιτικές Τραμπ διαδηλωτές ύψωσαν το πρωί ένα μπαλόνι έξι μέτρων απέναντι από το κοινοβούλιο. Το απόγευμα έχουν προγραμματιστεί διάφορες πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κεντρικό Λονδίνο, κατά τις οποίες αναμένονται τουλάχιστον 70.000 πολίτες.

Πάντως ο Αμερικανός Πρόεδρος μετά από το Σάντριγχαμ και το Τσέκερς θα γίνει δεκτός για τσάι από τη βασίλισσα Ελισάβετ στο Κάστρο του Ουίνδσορ και μετά θα αναχωρήσει για κάποιο από τα θέρετρα γκολφ ιδιοκτησίας του στη Σκωτία, όπου θα μείνει μέχρι την Κυριακή.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:51

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
09:10
G7: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συσπειρώσουν τους Ευρωπαίους απέναντι στην Κίνα
09:06
Το Ισραήλ συμφώνησε να λάβει υπόψη τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τη Ράφα
09:00
Παπαδόπουλος: Δεν υπάρχουν στοιχεία για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ από τις βάσεις
08:45
H Tεχεράνη υποστηρίζει ότι δεν υπέστη πυραυλική επίθεση από το Ισραήλ
08:13
Αμερικανικά ΜΜΕ για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν
07:59
Μεγάλη αύξηση στη διεθνή τιμή του πετρελαίου
07:41
Ιράν: Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Ισφαχάν είναι απόλυτα ασφαλείς
07:36
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
06:13
Αμερικανικό βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την ένταξη της Παλαιστίνης ως κράτους πλήρους μέλους στον ΟΗΕ
06:05
Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Έλαβε χώρα η αντεπίθεση του Ισραήλ
05:45
18 Απριλίου
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.