Η Κύπρος στην κατηγορία 1 του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ για την εμπορία προσώπων

Η Κύπρος για ακόμα μια φορά ανέβηκε κατηγόρια στην έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ που αφορά την εμπορία προσώπων. Συγκεκριμένα από την κατηγορία 2 που βρισκόταν πέρυσι ανέβηκε στην κατηγορία 1.

Αυτό σημαίνει ότι η Κύπρος πληροί τα ελάχιστα πρότυπα για την εξάλειψη της εμπορίας ανθρώπων αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλων το οποίο συγχαίρει την κυβέρνηση για τα θετικά μετρά που λαμβάνει ως προς την καταπολέμηση του φαινομένου.
 
Προσθέτει ότι «όντως μέσα από τα χρόνια οι διάφοροι λειτουργοί, αστυνομικοί και άλλοι σε συνεργασία με επαγγελματίες από την κοινωνία των πολιτών που εργάζονται ως προς την εξάλειψη του φαινομένου έχουν αποκτήσει εμπειρογνωμοσύνη και μέσα από την επαγγελματικότητα τους έχουν καταφέρει να αλλάξουν τα δεδομένα για τη χώρα».
 
Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κοινωνικού Φύλου Ινστιτούτο σημειώνει πως «το γεγονός ότι η Κύπρος ανήκει στην κατηγορία 1 σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μας εφησυχάζει, αντίθετα η πίεση στο να παραμείνει η χώρα στην κατηγορία 1 είναι μεγαλύτερη».
 
 Μπορεί, συνέχισε, «η Κύπρος να πληροί τα ελάχιστα πρότυπα, αλλά έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ως χώρα ώστε να επιτευχθούν περισσότερα από τα ελάχιστα πρότυπα και αυτό που χρειάζεται είναι  πραγματική πολιτική βούληση ενώ η κοινωνική και η πολιτική ευθύνη που έχει το κράτος απέναντι στα θύματα είναι μεγάλη.
 
 Το Ινστιτούτο θίγει ακόμη ένα αλληλένδετο θέμα αυτό της ποινικοποίησης της ζήτησης για αγορά σεξ από θύματα εμπορίας, σημειώνοντας ότι «από το Νοέμβριο του 2016 που κατατέθηκε στη βουλή η τροποποίηση ώστε οι πελάτες που αγοράζουν σεξ από θύματα εμπορίας να διώκονται ποινικά χωρίς ελαφρυντικά, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη».
 
 
« Παρόλο που έγιναν συζητήσεις στην επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων επί του θέματος  με συμφωνία ως προς τη ολοκλήρωση της τροποποίησης, αντιμετωπίζονται κωλύματα αγνώστων λόγων», καταλήγει το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:51

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.