"Δεν είσαι ευπρόσδεκτος" φώναζαν οι διαδηλωτές στον Τραμπ, στο Λονδίνο

Μερικές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα το βράδυ στο Λονδίνο, σε μια θορυβώδη διαμαρτυρία, για να φωνάξουν στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι δεν είναι ευπρόσδεκτος στη Βρετανία.

"Ντόναλντ Τραμπ δεν είσαι ευπρόσδεκτος!" ήταν ένα από τα συνθήματα που επαναλάμβαναν ρυθμικά οι διαδηλωτές, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν κοντά στην πύλη του Ουίνφιλντ Χάουζ, της κατοικίας του πρέσβη των ΗΠΑ στο Ρίτζεντς Παρκ, όπου ο Αμερικανός ηγέτης θα διανυκτερεύσει απόψε με τη σύζυγό του Μελάνια.

Για τουλάχιστον μιάμιση ώρα, εφοδιασμένοι με κατσαρόλες, σφυρίχτρες μεγάφωνα και κουδουνίστρες, προκαλούσαν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο θόρυβο για να καταγγείλουν τις πολιτικές του Τραμπ στο μεταναστευτικό, την κλιματική αλλαγή ή τους εξοπλισμούς.

"Πόσα παιδιά έβαλες σήμερα σε κλουβιά;" φώναζαν οι διαδηλωτές, αναφερόμενοι στα παιδιά που έχουν θέσει υπό κράτηση οι αμερικανικές αρχές αφού εισήλθαν παράνομα στις ΗΠΑ. Για μια στιγμή, το πλήθος σίγασε, όταν οι διοργανωτές έβαλαν να ακουστεί ένα ηχητικό ντοκουμέντο με το κλάμα μικρών μεταναστών. "Οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος θα σοκαριζόταν από αυτό. Προφανώς ο Τραμπ δεν είναι" κατήγγειλε ένας εκ των διοργανωτών της διαδήλωσης, ο Σαμπίρ Λάκα.

Στα πλακάτ που κρατούσαν οι συμμετέχοντες, αναγράφονταν συνθήματα όπως "Τραμπ, μια ειδική σχέση; Πείτε απλά όχι", "Σταμάτα να λες ψέματα". "Είναι ένας από τους πλέον επικίνδυνους ανθρώπους του πλανήτη" προειδοποίησε από την πλευρά της η Σάρα Τζόουνς, μια ακτιβίστρια κατά των πυρηνικών όπλων που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, στηλιτεύοντας την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Οι διαδηλωτές άρχισαν να γιουχάρουν όταν αντιλήφθηκαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ντόναλντ Τραμπ στο ανάκτορο Μπλενχάιμ, κοντά στην Οξφόρδη, όπου θα παραστεί σε ένα δείπνο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:51

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Βομβαρδισμός Ισραήλ σε Συρία - 36 νεκροί
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.