Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να αρχίσουν τα έργα για τη νέα Δημοτική Αγορά Λάρνακας

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες για τη νέα Δημοτική Αγορά Λάρνακας, με συνολική δαπάνη 5,9 εκατομμύρια ευρώ συν ΦΠΑ.   Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, «την περασμένη Παρασκευή κατακυρώθηκε η προσφορά στον επιτυχόντα προσφοροδότη για την ανέγερση της καινούργιας Δημοτικής Αγοράς.  Τον διαγωνισμό ανάμεσα σε έξι εταιρείες κέρδισε η εταιρεία Lois Builders», η οποία στο πλαίσιο του αναθεωρημένου προϋπολογισμού του έργου υπέβαλε προσφορά ελαφρώς πιο κάτω από τα έξι εκατομμύρια ευρώ.

Εξήγησε ότι «μετά την κατακύρωση θα πρέπει να παρέλθει προθεσμία περίπου δύο εβδομάδων για ενδεχόμενες προσφυγές στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών, προσφοροδοτών που απέτυχαν στον διαγωνισμό.  Ωστόσο σε περίπτωση που δεν υπάρξουν προσφυγές το συμβόλαιο θα υπογραφεί άμεσα και οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο» είπε και πρόσθεσε πως «σε περίπτωση προσφυγών είναι νοητό ότι θα υπάρξει καθυστέρηση μερικών μηνών».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος Λάρνακας είπε πως «η κατακύρωση της προσφοράς την περασμένη Παρασκευή, έγινε κατορθωτή σε χρόνο ρεκόρ μετά την εμπλοκή που είχε σημειωθεί στο διαγωνισμό τον περασμένο Φεβρουάριο όταν ο διαγωνισμός ακυρώθηκε, επειδή οι δύο προσφορές που είχαν υποβληθεί υπερέβαιναν κατά πολύ την τότε προϋπολογισμένη δαπάνη του έργου».

Ακολούθησε, συνέχισε «αναθεώρηση και αύξηση του προϋπολογισμού κατά ένα εκατομμύριο ευρώ και στη συνέχεια με τα νέα δεδομένα έγινε επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού. Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται στα 5,9 εκατομμύρια ευρώ συν ΦΠΑ».

Σύμφωνα με τον κ. Βύρα, «η νέα Δημοτική Αγορά Λάρνακας θα ανεγερθεί στο δημοτικό τεμάχιο όπου λειτουργούσε μέχρι το 1996, οπόταν και κατεδαφίστηκε. Η ανάπτυξη θα αποτελείται στο ισόγειο από Δημοτική Αγορά στην οποία θα στεγάζονται 20 καταστήματα πώλησης παραδοσιακών προϊόντων και  φθαρτών, χώρος τοπιοτεχνημένος για οργάνωση της λαϊκής υπαίθριας αγοράς και Κέντρο Πληροφόρησης».

Πρόσθεσε ότι «στον όροφο, θα στεγάζονται 4 υποστατικά αναψυχής και εκθεσιακός χώρος. Στην ταράτσα θα δημιουργηθούν καθιστικά και χώρος πρασίνου (garden roof). Ο πολυώροφος χώρος στάθμευσης θα περιλαμβάνει 180 περίπου χώρους, κατανεμημένους σε 6 επίπεδα. Στην παρούσα φάση θα κατασκευαστούν μόνο τα πρώτα τρία επίπεδα. Η ανάπτυξη θα έχει όλες τις απαιτούμενες πρόνοιες για διευκόλυνση και εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ».
  
Ο Δήμαρχος Λάρνακας ανέφερε πως «συγκεκριμένα η ανάπτυξη θα αποτελείται από δύο κτίρια διαμορφωμένα ως ανεξάρτητες μονάδες ως προς τη λειτουργία τους, αλλά κτιριολογικά συνδεδεμένες μεταξύ τους, δηλαδή το κτίριο όπου θα στεγάζεται η ανοικτή Δημοτική Αγορά και χώρους εστίασης, αναψυχής και πολιτισμού και το κτίριο που θα παρέχει τους χώρους στάθμευσης».

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:54

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουνίου
Διπλασιασμό των κρουσμάτων τις επόμενες μέρες, αναμένει ο υπεύθυνος της ομάδας ιχνηλάτησης
09:17
Μαρία Κολιού:Η νέα αύξηση των κρυσμάτων κορονοιού στην Κύπρο ξεκίνησε από τα μπαράκια των παραλιακών πόλεων
09:12
Την πραγματοποίηση δυναμικής εκστρατείας ώστε να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί, προτείνει ο αντιπρόεδρος της πνευμονολογικής ετιαρείας
09:09
Ελενα Παναγιωτοπούλου.:Ο εμβολιασμός είναι ο μοναδικός τρόπος θωράκισης έναντι του ιού
09:05
Η χήρα του Τζον Μακέιν ονομάστηκε από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν πρεσβεύτρια της χώρας σε υπηρεσία του ΟΗΕ
08:00
Στην Κύπρο για τετραήμερη επίσκεψη από σήμερα ο βοηθός ΓΓ του ΟΗΕ Ζαν Πιερ Λακρουά
08:00
Ελλάδα:Νέες χαλαρώσεις των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό από σήμερα
06:56
Ποιά η κατάσταση της υγείας των τραυματιών στη Μονή Πετράκη
06:43
Απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν πάνω από 150 εργαζόμενοι σε νοσοκομείο του Τέξας που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν
06:40
Καθήκοντα Προεδρεύουσας της Δημοκρατίας θα ασκήσει σήμερα η Πρόεδρος της  Βουλής Αννίτα Δημητρίου
06:37
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σκοπεύει να χαιρετίσει την αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο
06:28
Πρώτη ημέρα των εργασιών της διήμερης Συνόδου Κορυφής των 27 η σημερινή
06:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand