Η Κυβέρνηση καλεί όλους να σκεφτούν νηφάλια για το καλό της παιδείας

Η Κυβέρνηση κάλεσε σήμερα όλους να σκεφτούν νηφάλια για το καλό της παιδείας και των μαθητών, δια της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου Κλέλιας Βασιλείου, η οποία διεμήνυσε σε δηλώσεις της ότι ο εξορθολογισμός των δαπανών αποσκοπεί στην ενίσχυση της παιδείας.Η κα. Βασιλείου, μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά από σημερινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης, στο Προεδρικό, είπε ότι ο γενικότερος στόχος όλων πρέπει να είναι «νηφάλια να συζητήσουμε και να δούμε με ποιο τρόπο και με ποια μέσα μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι το παραγόμενο αποτέλεσμα είναι ποιοτικό. Αυτός είναι ο στόχος όλων μας, τουλάχιστον αυτός θα έπρεπε να είναι και πάνω σε αυτή τη βάση έχει συζητηθεί εκτενώς το θέμα της συγκράτησης των δαπανών, από πού μπορούμε να συγκεντρώσουμε χρήματα, που όπως διαφαίνεται μπορούν να μας δοθούν, για να δαπανηθούν σε άλλα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας και σε άλλες δράσεις που όλοι αναγνωρίζουμε είναι απόλυτα αναγκαίες».

Το στοίχημα σε αυτή την περίπτωση, συνέχισε η κα. Βασιλείου, «δεν είναι να κόψουμε χρήματα από την παιδεία για να πάνε κάπου αλλού, και αυτό που έχει επαναβεβαιωθεί σήμερα είναι η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και ιδιαίτερα του Προέδρου της Δημοκρατίας, για εξορθολογισμό (δαπανών) που να οδηγήσει σε ενίσχυση της παιδείας και ενίσχυση του καλού έργου των εκπαιδευτικών».

Η Κυβέρνηση αναγνωρίζει, είπε η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος, ότι υπάρχουν πάρα πολύ καλοί εκπαιδευτικοί στο σύστημα και αυτοί είναι που πρέπει να ενισχυθούν, για να ενισχύσουν και τα παιδιά.

«Δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς ότι παρατηρούνται προβλήματα, όπως, για παράδειγμα, τα φαινόμενα συμπεριφορών στα σχολεία κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Υπάρχουν παρά πολλά επίπεδα που χρειάζονται ενίσχυση. Ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Παιδείας εξορθολογίζεται για να ενισχύσει όλο αυτό το πλαίσιο» υπέδειξε.

Κληθείσα να σχολιάσει την προειδοποίηση συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών ότι ενδεχομένως να προχωρήσουν σε απεργιακά μέτρα τον Σεπτέμβριο, η κα. Βασιλείου είπε ότι «εάν όλοι έχουμε στο μυαλό μας, νηφάλια, ότι το καλό των παιδιών μας είναι πάνω από όλους και όλα, τότε θεωρούμε ότι δεν θα υπάρχει λόγος να συζητούμε το συγκεκριμένο ζήτημα για τον Σεπτέμβρη». 

Η Κυβέρνηση, είπε, θεωρεί ότι και με τη συζήτηση που γίνεται σήμερα και με τα μηνύματα από τους γονείς, αλλά και από την Κυβέρνηση, θα επικρατήσει νηφάλιο πνεύμα για να κατέβουν οι τόνοι.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:54

Τελευταιες Ειδησεις

21 Ιουνίου
Νικητής στο Ράλι Φθιώτιδος ο Τσουλόφτας
23:21
Μπορρέλ: το ερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν να προχωρήσει βαθύτερα στο θέμα των σχέσεων Τουρκίας
18:54
Ελλάδα- Κορονοϊός: 209 κρούσματα και 17 θάνατοι
18:15
ΥΠΕΞ: Να ληφθούν υπόψη από την ΕΕ οι προθέσεις της Τουρκίας
18:02
Μάας: Ανθρώπινα δικαιώματα και κράτος δικαίου προϋποθέσεις για την εμβάθυνση της σχέσης ΕΕ-Τουρκίας
17:58
Μελέτη επιβεβαιώνει ότι το φάρμακο αντισωμάτων των GSK-Vir μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας, θανάτου σε ασθενείς με Covid-19
17:27
Η ισπανική κυβέρνηση θα δώσει χάρη στους φυλακισμένους αυτονομιστές ηγέτες της Καταλονίας
17:00
Για «ταλαιπωρία και καθυστερήσεις» στα διεθνή ταξίδια φέτος προειδοποιεί ο Μπόρις Τζόνσον
16:40
Επίσκεψη Λουτ, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη - ΓΓ ΟΗΕ αυτή την εβδομάδα
16:11
Ελλάδα: Δύο νεκροί από συντριβή μονοκινητήριου αεροσκάφους στην Ηλεία
16:00
Ο νέος Πρόεδρος του Ιράν δεν προτίθεται να συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν
15:16
Συνάντηση Μητσοτάκη- Σίσι: Είναι εκτός θέματος οι αξιώσεις περί λύσης δύο κρατών στην Κύπρο
15:01
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand