Α. Νεοφύτου – Ν. Παπαδόπουλος στο ΡΙΚ για Συνεργατισμό

Ο περιορισμός των εκροών στον Συνεργατισμό μετά τις αποφάσεις της Βουλής, καταδεικνύει ότι οι πολίτες έχουν σωστό αισθητήριο, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Μιλώντας στο ΤΡΙΤΟ, ο κύριος Νεοφύτου σημείωσε ότι ενώ στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας οι εκροές ανήλθαν στα 170 εκατομμύρια ευρώ, χθες μετά τις αποφάσεις της Βουλής, η κατάσταση ομαλοποιήθηκε αφού οι εκροές περιορίστηκαν στα 5 εκατομμύρια. Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ παραδέχθηκε ότι το 2013 έγιναν λάθη στη διαχείριση του Συνεργατισμού.
Ένα από τα λάθη είπε, είναι ότι κρατικοποιήθηκε η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα.
Λανθασμένη χαρακτήρισε και την απόφαση για έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεργατισμού από την Επιτροπή Οικονομικών.
Ο κύριος Νεοφύτου τόνισε ότι αμέσως μετά το μπέϊλ αουτ του κράτους, θα έπρεπε να αναλάβει τον Συνεργατισμό στρατηγικός επενδυτής
Όλα, είπε, θα καταδειχθούν από την ερευνητική επιτροπή.
Αναφερόμενος στο Φορέα Διαχείρισης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ τόνισε ότι εάν είχε συσταθεί πριν από δύο χρόνια θα μπορούσε να περιορίσει το κόστος κατά μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Ν. Παπαδόπουλος

Απογοήτευση και πικρία για την κατάληξη που είχε ο Συνεργατισμός, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, υποδεικνύοντας ωστόσο πως δεν υπήρχε εναλλακτική επιλογή.
Μιλώντας στο ΤΡΙΤΟ, ο κύριος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι οι μεγαλύτερες ευθύνες βαραίνουν αυτούς που διαχειρίστηκαν τον Συνεργατισμό τα τελευταία έξι χρόνια.
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έκρυψε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Έκαμε επίσης λόγο για πολιτική απάτη και εσκεμμένη εξαπάτηση, που κόστισε μέχρι τώρα 5,3 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ σημείωσε ότι η ερευνητική επιτροπή πρέπει να εξετάσει και το θέμα των πολιτικών παρεμβάσεων στον Συνεργατισμό.
Τόνισε επίσης ότι η στήριξη του Συνεργατισμού έχει εκτοξεύσει το δημόσιο χρέος, επισημαίνοντας ωστόσο πως αυτό από μόνο του δεν καθιστά μη βιώσιμα τα δημόσια οικονομικά.
Σύμφωνα με τον Νικόλα Παπαδόπουλο, εάν δεν υπάρξει σωστή διαχείριση από το Φορέα, θα υπάρξουν σοβαρότατα προβλήματα για την κυπριακή οικονομία.

Σύνταξη: Παναγιώτης Γιωργαλλής

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:56

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
06:37
Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα βοήθησε αλλά δεν αρκεί
05:37
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Υψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο τομέας της ενέργειας
05:34
Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και τους Δημάρχους
05:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
05:24
24 Απριλίου
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.