KE: Οι καταθέτες δεν πρέπει να ανησυχούν

Οι καταθέτες δεν πρέπει να ανησυχούν, είναι το μήνυμα που στέλνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου για το Συνεργατισμό, απαντώντας σε ερωτήσεις του ΚΥΠΕ για το ζήτημα.

Σε ερώτηση για την συνάντηση που θα έχει αύριο Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο και αντιπροσωπεία του κόμματος, παρουσία και του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και του ιδίου, ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι η συνάντηση με το ΔΗΚΟ αποσκοπεί σε συνεννοήσεις σχετικά με το συνολικό «πακέτο», την απόφαση για το Συνεργατισμό, τα νομοσχέδια για βελτίωση του συστήματος και το πρόγραμμα Εστία.

Θα γίνει επίσης συζήτηση, πρόσθεσε, κάποιων εισηγήσεων και προτάσεων του ΔΗΚΟ.

«Δεν αποκλείεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και άλλες σχετικές επαφές τις επόμενες μέρες», είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Κληθείς να πει τι μήνυμα επιθυμεί να στείλει στον κόσμο, ο οποίος ανησυχεί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε ότι «ο κόσμος, οι καταθέτες, δεν πρέπει να ανησυχούν».

Διότι, εξήγησε, «οι καταθέσεις όπως το διασαφήνισε και η Κεντρική Τράπεζα, είναι εξασφαλισμένες».

Υπό τις περιστάσεις, συνέχισε ο κ. Προδρόμου, «η Κυβέρνηση πήρε μια δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση, η οποία διασφαλίζει το χρηματοπιστωτικό σύστημα και διαφυλάσσει την ομαλή πορεία της οικονομίας και τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη».

«Η τελική απόφαση βέβαια», πρόσθεσε, «είναι της Βουλής».

«Σεβόμενοι πλήρως την εξουσία της Βουλής ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να πάρει και από την πλευρά της αυτή την πολύ δύσκολη, αλλά απαραίτητη απόφαση», σημείωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Θεωρούμε, είπε, «ότι η ταυτόχρονη αναθεώρηση και βελτίωση του συστήματος, με την προστασία της στέγης, αλλά και το Σχέδιο Εστία που εισάγεται ταυτόχρονα, θα βοηθήσουν να έχουμε στη συνέχεια μια εξομάλυνση».

Ενώ, πρόσθεσε, «και αυτή η σημαντική επιβάρυνση του δημόσιου χρέους, πιστεύουμε, βασιζόμενοι στις επιδόσεις των τελευταίων χρόνων, ότι θα αποκατασταθεί γρήγορα».

«Σίγουρα δεν πρόκειται για εύκολες αποφάσεις», επισήμανε, προσθέτοντας την ίδια ώρα ότι «υπολογίζουμε όμως ότι και πάλι θα δείξει η χώρα μας, στο σύνολό της ότι μπορεί να ανταποκριθεί».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:06

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.