Εκτός ελέγχου πυρκαγιά στον Ύψωνα

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται εκτός ελέγχου από τις 13:15, στον Ύψωνα, στην περιοχή του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο "Ίκαρος" και ήδη στην περιοχή επιχειρούν οκτώ εναέρια μέσα, τα δυο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας, ένα της Αστυνομίας, ένα της Εθνικής Φρουράς, τα δυο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών, ενώ βοήθεια ζητήθηκε και από τις Βρετανικές Βάσεις, που συνδράμουν με δυο ελικόπτερα.
Πυροσβεστικές δυνάμεις κλήθηκαν από την Πάφο και από την ΕΜΑΚ ενώ από τα τρία μέτωπα της φωτιάς, το βορειοανατολικό είναι ανεξέλεγκτο, ενώ στο δυτικό και νότιο υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις, συμπλήρωσε ο κ.Κεττής.
Μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν οικιστικές περιοχές ενώ γίνονται προσπάθειες για να μην πλησιάσει η φωτιά σε κάποια κτηνοτροφικά υποστατικά.
Η ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι συνεχής, είπε, σημειώνοντας ότι το έργο κατάσβεσης είναι δύσκολο λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σήμερα.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:07

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις των Αν. Πηγών Ενέργειας στην Ευρώπη
17:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.