Βαθιά απογοήτευση Μέι για την επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι εξέφρασε  την βαθιά της απογοήτευση για τους δασμούς που επέβαλαν οι ΗΠΑ στο χάλυβα και το αλουμίνιο που εισάγονται στις ΗΠΑ από την ΕΕ.

"Είμαι βαθιά απογοητευμένη για αυτή την αδικαιολόγητη απόφαση", τόνισε με ανακοίνωσή της. "Η Ευρωπαϊκή Ενωση και το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να εξαιρούνται μονίμως από δασμούς και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για να προστατέψουμε και να διαφυλάξουμε τους εργαζόμενους μας και τις βιομηχανίες μας", πρόσθεσε.
Οι βιομηχανίες χάλυβα και αλουμινίου της Βρετανίας είναι τεράστιας σημασίας για το ΗΒ, τόνισε, σημειώνοντας ότι επίσης συνεισφέρουν στην αμερικανική βιομηχανία, όπως σε σχέδια της αμυντικού τομέα που στηρίζει την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Πέμπτη την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από τον Καναδά, το Μεξικό και την ΕΕ, ωθώντας την παγκόσμια οικονομία στα πρόθυρα εμπορικού πολέμου την ώρα μάλιστα που διεξάγεται η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της G7.
Η Ευρωπαϊκή Ενωση κατέθεσε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου αίτημα για διαβουλεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες για το θέμα των δασμών που επέβαλε η Ουάσινγκτον.
Εξάλλου, για "παραλογισμό" των ΗΠΑ να επιβάλουν δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο στις εισαγωγές από τον Καναδά στη βάση της εθνικής ασφάλειας, μίλησε ο Μπιλ Μορνό, Καναδός υπουργός Οικονομικών.
"Εξέφρασα με έντονο τρόπο την αντίθεσή μας σε αυτούς τους δασμούς στο χάλυβα και στο αλουμίνιο, την απόλυτη θέση μας ότι αυτό είναι παράλογο ότι ο Καναδάς μπορεί με οποιοδήποτε τρόπο να θέτει ένα κίνδυνο ασφαλείας", δήλωσε ο Μορνό, όταν ρωτήθηκε για μια συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του Στίβεν Μνούτσιν. Ο Καναδός υπουργός πρόσθεσε ότι οι δασμοί θα αυξήσουν τις τιμές για τους Καναδούς καταναλωτές και τις επιχειρήσεις.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:37

Τελευταιες Ειδησεις

12 Μαΐου
Βαθιά ανησυχία εκφράζει το ΥΠΕΞ για κλιμάκωση βίας στη Μέση Ανατολή
08:54
Βαθιά ανησυχία εκφράζει το ΥΠΕΞ για κλιμάκωση βίας στη Μέση Ανατολή
08:49
Το αρχηγείο της αστυνομίας στη Λωρίδα της Γάζας καταστράφηκε.
08:30
Παγκόσμιο ρεκόρ εμβολιασμού κατά της covid στο Ναουρού
08:25
Πού να εξεταστείτε σήμερα Τετάρτη
08:18
Πώς αντιδρούν ΗΠΑ, Καναδάς, Γερμανία στις συγκρούσεις Ισραηλινών - Παλαιστινίων
08:13
Προειδοποίηση Νετανιάχου
06:57
Το απόλυτο χάος στη Μέση Ανατολή.Ρουκέττες εκρήξεις και σειρήνες.
06:27
Αναγκαστική προσγείωση δύο αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Λάρνακας.
06:23
Άνοιξε για τα άτομα ηλικίας 25 και 26 ετών η Πύλη Εμβολιασμού.
06:21
Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τις βουλευτικές εκλογές της 30ης Μαϊου.
06:18
11 Μαΐου
Η Σλοβακία αναστέλλει χορήγηση 1ης δόσης AstraZeneca, συνεχίζει με τη 2η
21:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand