Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν τα Επιμελητήρια Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ

Νέες προοπτικές επιχειρηματικής συνεργασίας διανοίγονται μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ, μετά την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας από τα Επιμελητήρια των τριών χωρών.

Η υπογραφή του σημαντικού Μνημονίου έγινε στα πλαίσια της Τριμερούς Συνάντησης Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και του Πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.
Το Μνημόνιο εκ μέρους του ΚΕΒΕ υπέγραψε ο Πρόεδρος του, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, εκ μέρους της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας ο Πρόεδρος της Κωνσταντίνος Μίχαλος και εκ μέρους της Ομοσπονδίας Εμπορικών Επιμελητηρίων Ισραήλ ο Πρόεδρος της Vriel Lynn.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, στο Μνημόνιο αναφέρεται ότι τα τρία μέρη συμφωνούν να διευρύνουν τη συνεργασία τους στους τομείς του εμπορίου, των επενδύσεων, της ενέργειας, της επιχειρηματικότητας και να την επεκτείνουν στις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς των χωρών τους. Επίσης, τα τρία Επιμελητήρια συμφώνησαν να υποστηρίξουν τα μέλη τους κατά τις επιχειρηματικές επισκέψεις που πραγματοποιούν στις μεταξύ τους χώρες.
Ακόμα, θα εργαστούν από κοινού και θα συνδιοργανώνουν συσκέψεις, σεμινάρια, εμπορικές εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις στις τρεις χώρες για να προωθήσουν τις επενδύσεις, το εμπόριο, την ενεργειακή συνεργασία, τη μεταφορά τεχνολογίας, τις κοινοπραξίες και γενικά την επιχειρηματική και οικονομική συνεργασία.
Επιπρόσθετα, τα τρία Επιμελητήρια θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη επιχειρηματικού δικτύου που θα διευκολύνει τον εντοπισμό επιχειρηματικών ευκαιριών και το οποίο θα είναι διαθέσιμο στις τρεις χώρες μεταξύ των μελών των Επιμελητηρίων.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνει το Μνημόνιο στους τομείς της ενέργειας και των νεοφυών (startups) επιχειρήσεων που είναι σημαντικοί κλάδοι για το μέλλον των τριών χωρών και δημιουργούν ευκαιρίες για συνεργασία.
Εξάλλου, πριν την υπογραφή του Μνημονίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας των αντιπροσωπειών των τριών Επιμελητηρίων στις οποίες έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου – Ελλάδας Ιωσήφ Ιωσήφ και ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου – Ισραήλ Χριστάκης Παπαβασιλείου.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στενή συνεργασία των τριών Επιμελητηρίων και είπε ότι υπάρχουν προοπτικές στην περιοχή μας που θα πρέπει να αξιοποιηθούν μέσω αυτής της τριμερούς συνεργασίας.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Κωνσταντίνος Μίχαλος είπε ότι τα τρία Επιμελητήρια και μέσω τους ο επιχειρηματικός κόσμος των τριών χωρών μπορεί να αδράξει νέες ευκαιρίες στην περιοχή μας.
Τη δική του ικανοποίηση για τη συμφωνία εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιμελητηρίων Ισραήλ Vriel Lynn δίνοντας έμφαση στο νέο οικονομικό περιβάλλον που δημιουργείται.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

07 Μαρτίου
Τεχεράνη: Κάλεσε τους Ευρωπαίους να αποφύγουν απειλές και πιέσεις
15:04
Κωνσταντίνος Ιωάννου: Το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης , ήταν να σωθούν ανθρώπινες ζωές
14:57
Δήμος Γεωργιάδης: Ύψιστος στόχος μας είναι η απελευθέρωση και επανένωση του τόπου μας
14:48
Η συνέχεια σήμερα με Ερμής - Νέα Σαλαμίνα και ΑΕΚ - Ολυμπιακός
13:42
Πέτρος Καραγιάννης: Από τις εξελίξεις θα εξαρτηθούν οι αποφάσεις
13:05
Βίκτωρας Παπαδόπουλος:Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν συζητά τίποτε άλλο ως λύση στο Κυπριακό, πέραν της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα
12:57
Ο ΔΗΣΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΧΑΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
12:38
ΤΟ ΑΚΕΛ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΕ
12:35
Παραδίδεται αύριο το πρωί στη Νομική Υπηρεσία ο φάκελος Άντρη Ελευθερίου.
11:14
Ξεκίνησαν γυρίσματα στην Κύπρο της ταινίας «The Ghosts of Monday» με πρωταγωνιστή τον Julian Sands
11:09
ΟΣΙΚΑ :Αν τηρηθούν τα πρωτόκολλα δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού μέσω εστιατορίων
11:02
Μαθητές: Μόνο με rapid test μπορούν να προσέρχονται από αύριο στα σχολεία
10:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand