Ευχαριστίες σε Ελλάδα και Ισραήλ για την στάση τους στο Κυπριακό και τις προκλήσεις στην ΑΟΖ μας, εξέφρασε ο ΠτΔ

Την ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού για τις θέσεις αρχών που στηρίζουν διαχρονικά, η Ελλάδα και το Ισραήλ στο Κυπριακό, εξέφρασε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες του προς τους κυρίους Τσίπρα και Νετανιάχου για την αλληλεγγύη που επιδεικνύουν η Ελλάδα και το Ισραήλ στη Λευκωσία, σε σχέση με τις τουρκικές ενέργειες στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι ενημέρωσε τους κυρίους Τσίπρα και Νετανιάχου για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις προοπτικές επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.
Επανέλαβε είπε, την ετοιμότητά του να εμπλακεί εκ νέου σε διάλογο από εκεί που τερματίστηκε στο Κραν Μοντανά, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει κοινός στόχος για μετατροπή της Κύπρου σε ένα φυσιολογικό κράτος.
Ενα κράτος είπε, το οποίο θα είναι ανεξάρτητο και απαλλλαγμένο από παρεμβάσεις τρίτων, από ξένες εγγυήσεις και στρατεύματα.
Παράλληλα, συνέχισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, η Τουρκία πρέπει να απέχει από τις όποιες προκλητικές ενέργειες ή παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής   Δημοκρατίας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι στην σημερινή τριμερή, συζητήθηκε και το Μεσανατολικό και επανέλαβε την πάγια θέση για εξεύρεση μίας βιώσιμης και δίκαιης λύσης του προβλήματος.
Συμφωνήθηκε είπε, ότι θα πρέπει να διασφαλίζεται η ασφάλεια του Ισραήλ και ότι δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η όποια προσπάθεια υπόσκαψης ή απειλής του ισραηλινού κράτους.

Σύνταξη: Παναγιώτης Γιωργαλλής

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:58

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουνίου
«Πραγματική ευκαιρία» να κάνουν διακοπές οι πλήρως εμβολιασμένοι, λέει ο Μπόρις Τζόνσον
14:50
Βλάβη στα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης 112 και 199 στην Επαρχία Αμμοχώστου
14:49
Ικανοποίηση Κ.Μητσοτάκη για τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Τουρκία
14:28
Πειραματικό φάρμακο για τον καρκίνο του προστάτη βελτιώνει την επιβίωση και επιταχύνει την ανάρρωση των νοσηλευόμενων ασθενών με Covid-19
14:12
Από την πρώτη Ιουλίου θα ισχύει και στην Κύπρο το ψηφιακό πιστοποιητικό covid από χώρες μέλη της ΕΕ(βίντεο)
14:02
Πρώτη διμερής συνάντηση υψηλόβαθμων αντιπροσωπειών της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας
14:02
Τρόπους επίλυσης των προβλημάτων του συνοικισμού Αγίων Αναργύρων συζήτησε με κατοίκους ο Ανδρέας Βύρας
14:00
Δύο νέες αλυσίδες μετάδοσης κρουσμάτων εντόπισε το υπουργείο Υγείας
13:45
Για το Παρίσι αναχωρεί αύριο η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου
13:42
Έκκληση Γκουτιέρες στην Ολομέλεια του ΕΚ για παγκόσμια ενίσχυση της διάθεσης εμβολίων σε όλα τα κράτη του πλανήτη
13:39
Υπόθεση φόνου που διαπράχθηκε το 1998 ξανανοίγει η Αστυνομία των Βάσεων
13:00
Την ανάγκη να επιδείξει η Τουρκία συνέπεια και συνέχεια στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης στην Ανατολική Μεσόγειο, θα τονίσει ο Κυρ. Μητσοτάκης
12:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand