ΚΕ:Σημαντικός μηχανισμός γεωπολιτικής συνεργασίας η τριμερής

Σημαντικό μηχανισμό γεωπολιτικής συνεργασίας χαρακτηρίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, «την τριμερή σχέση που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2016 και συνεχίζεται αδιαλείπτως» με αφορμή, την τέταρτη Τριμερής Σύνοδο Κορυφής, Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ που πραγματοποιείται αύριο στην Λευκωσία.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Προδρόμου αναφέρει ότι οι τρεις χώρες εργάζονται από κοινού για να διασφαλίσουν ένα κοινό μέλλον ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας.
Παράλληλα με τη Σύνοδο Κορυφής, συνέχισε,  θα συζητηθούν σε υπουργικό επίπεδο μια σειρά από αμοιβαίου ενδιαφέροντος θέματα σε πολλούς τομείς όπως: ενέργεια, επικοινωνίες-δίκτυα υψηλών ταχυτήτων και διαστημική τεχνολογία, περιβάλλον και γεωργία, υγεία, καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ψηφιακή διπλωματία, εκπαίδευση και πολιτιστική κληρονομιά.
Στο πλαίσιο της συνόδου διοργανώνεται και τριμερής συνάντηση των εμπορικών επιμελητηρίων, με στόχο την από κοινού προώθηση της οικονομικής συνεργασίας και της επιχειρηματικότητας, δηλώνει ο Εκπρόσωπος. «Ιδιαίτερος στόχος είναι να μεταφερθούν τα αποτελέσματα της συνεργασίας στο επίπεδο της καθημερινότητας των πολιτών».
Σύμφωνα με τον Πρόδρομο Προδρόμου, στο πλαίσιο της 4ης Τριμερούς Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ θα προωθηθεί περαιτέρω ο σχεδιασμός του αγωγού EastMED, ο οποίος θα λειτουργήσει ως ενεργειακή πύλη της Ευρώπης, ενώ θα υπογραφούν νέες συμφωνίες και Μνημόνια Συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών.
Σε πολιτικό επίπεδο, καταλήγει, τη σύνοδο θα απασχολήσουν το Κυπριακό Ζήτημα και οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, οι σχέσεις ΕΕ-Ισραήλ, η Διαδικασία Ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή (MEPP) και η Ευρω-μεσογειακή συνεργασία.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:58

Τελευταιες Ειδησεις

22 Σεπτεμβρίου
Μόνη λύση η Ομοσπονδιακή Κυπριακή Δημοκρατία, λέει ο Ιζέτ Ιζτζιάν
14:49
Ρωσία: Αγνοείται αεροσκάφος με 6 επιβαίνοντες - Εξαφανίστηκε από τα ραντάρ
14:39
ΥΠΟΙΚ: Ύψιστης σημασίας η αύξηση της αποδοτικότητας του Τμήματος Φορολογίας
14:36
Εγκρίθηκε το κοινό αίτημα, στις επτά η σέντρα στο Ομόνοια-Πάφος FC
14:29
Γερμανία: Τέλος της πανδημίας την άνοιξη, προβλέπει ο Γενς Σπαν
14:25
Αλλαγή στο ΑΠΟΕΛ - ΠΑΕΕΚ, σέντρα στις 20:00
14:24
Ρωσική φρεγάτα ελλιμενίστηκε στο λιμάνι Λεμεσού
14:24
Πειθαρχικός Εισαγγελέας ΚΟΠ : «Σταματήστε ανακοινώσεις και δηλώσεις για τη διαιτησία»
14:19
Το θέμα της σύστασης υφυπουργείου Πολιτισμού τέθηκε ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής
14:14
Θλίψη στο Χόλιγουντ από το θάνατο του Γουίλι Γκάρσον, ηθοποιού του 'Sex And The City'
14:00
Συνάντηση με τη νέα Πρόεδρο της ΑΗΚ είχε ο ΓΓ της ΠΕΟ
13:45
Επίδομα θέρμανσης ζητά από την Κυβέρνηση η ΔΕΟΚ
13:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand