Καταγγελίες που αφορούν τη δράση του ενός καταζητούμενου από τον Δήμαρχο Πάφου

Σε συγκεκριμένες καταγγελίες που αφορούν την δράση του ενός από τους δυο καταζητούμενους στο αιματηρό επεισόδιο στον Ύψωνα και συγκεκριμένα του Ηλία Μούζου 38 ετών από την Λεμεσό προέβη ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος.

Χωρίς να τον κατονομάζει ο δήμαρχος Πάφου είπε ότι είναι το πρόσωπο που ελέγχει σε μεγάλο βαθμό την διακίνηση ναρκωτικών σε ολόκληρη την Κύπρο, ιδιαίτερα στην Λεμεσό και στην Πάφο, ενώ έκανε συγκεκριμένες αναφορές σε σημεία που πωλούνταν ναρκωτικά τα οποία ενώ γνωρίζει και η ίδια η αστυνομία δεν κάνει οτιδήποτε. Ο δήμαρχος Πάφου επανέλαβε τις καταγγελίες του για ανίκανους και διεφθαρμένους αστυνομικούς οι οποίοι μάλιστα προάγονται. Με αφορμή το επεισόδιο στον Ύψωνα ο δήμαρχος Πάφου είπε ότι υπάρχουν βαθύτερα αίτια και κάποιοι αν έκαναν σωστά την δουλειά τους ίσως αυτά τα γεγονότα θα αποφεύγονταν. Για το συγκεκριμένο πρόσωπο, συνέχισε, έχει προβεί σε δημόσιες τοποθετήσεις τουλάχιστον δέκα φορές κατά το παρελθόν και είχε δώσει συγκεκριμένα στοιχεία , επιρρίπτοντας ευθύνες στην αστυνομία που δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να ανακόψει την πορεία του. Έχει συστήσει ένα τεράστιο κύκλωμα, μια τεράστια εγκληματική ομάδα, ανέφερε, που δραστηριοποιούνται κυρίως στην διάθεση των ναρκωτικών με τζίρο εκατομμυρίων ετησίως, ανέφερε. Για ενάμιση χρόνο παρέμενε ασύλληπτος, συνέχισε, ενώ εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης με την αστυνομία να τον εντοπίζει και να τον συλλαμβάνει μόνο όταν ο ίδιος είχε προβεί σε δημόσιες δηλώσεις γύρω από το θέμα αυτό πριν από ένα και πλέον χρόνο. Ο δήμαρχος Πάφου κατήγγειλε επίσης ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο βρίσκεται πίσω και από άλλες παράνομες δραστηριότητες όπως βομβιστικές επιθέσεις και επίθεση με πραγματική σωματική βλάβη. Ο Φαίδωνας Φαίδωνος έκανε επίσης αναφορά σε δυο νυκτερινά κέντρα αναψυχής στην οδό Αγίου Αντωνίου που πωλείται το ιδιαίτερα επικίνδυνο ναρκωτικό Κρυσταλ Μέθ αλλά και σε περιοχή πίσω από το Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου που επίσης διακινούνται ναρκωτικά. Ο δήμαρχος Πάφου είπε ακόμη ότι η πρακτική που ακολουθεί η ΥΚΑΝ να χρησιμοποιεί μικροέμπορους με στόχο να φτάσει στα «μεγάλα ψάρια» αποτελεί υπόθαλψη, κατά την έκφραση του των εμπόρων ναρκωτικών. Οι αστυνομικές αρχές είχαν για το πρόσωπο αυτό πολλές πληροφορίες και θα μπορούσαν να τον είχαν συλλάβει και να μην φτάναμε στο προχθεσινό επεισόδιο, είπε.
Κατήγγειλε επίσης ότι η αστυνομία έχει περιορίσει στην επαρχία τους ελέγχους νάρκοτεστ για να μην εκτεθεί, σημείωσε, αφού τα θετικά δείγματα ήταν πολύ περισσότερα από το μέγεθος της επαρχίας. Κάλεσε την αστυνομία να λάβει δράση και ιδιαίτερα την ηγεσία να ξηλώσει τους ανίκανους και επιόρκους, αναφέροντας ότι έχει δώσει και προς αυτή την κατεύθυνση συγκεκριμένα στοιχεία.

Πηγή: Πανίκος Ευριπίδου , ΡΙΚ Πάφος

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:58

Τελευταιες Ειδησεις

23 Σεπτεμβρίου
Η βρετανική κυβέρνηση αναζητά τρόπους για να αντιμετωπίσει την έλλειψη οδηγών φορτηγών
15:19
ΓΓ ΑΚΕΛ:Μπροστά μας έχουμε μια Τουρκία με κρεσέντο αδιαλλαξίας
15:08
Επιταγή για πυρόπληκτες περιοχές Λεμεσού - Λάρνακας, παρέδωσε στον Υπ. Γεωργίας ο Αρχιεπίσκοπος
15:03
Λίβανος: Εν μέσω μιας κοινωνικοοικονομικής κρίσης αυξάνονται οι κλήσεις για παροχή ψυχολογικής βοήθειας
14:56
Ε. Τατάρ: Εμμένει στις θέσεις του για κυριαρχική ισότητα και ίσο διεθνές στάτους της τ/κ πλευράς
14:29
Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Άγιο Συλά και Στρουμπί
14:17
Ο κορωνοϊός θα καταλήξει να μοιάζει με το κοινό κρυολόγημα, εκτιμούν κορυφαίοι Βρετανοί ειδικοί
13:42
Το SPD θα ζητήσει την έγκριση των μελών του για να συμμετάσχει σε κυβερνητικό συνασπισμό
13:36
Αυστηροποιούνται οι ποινές για πρόκληση πυρκαγιάς, λέει ο Γενικός Εισαγγελέας
13:13
Ηράκλειο: Αφιέρωμα στο Γιώργο Σεφέρη για τα πενήντα χρόνια από το θάνατό του
13:00
Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων Επιδόματος Τέκνου και Επιδόματος Μονογονεϊκής Οικογένειας
12:49
Προειδοποιήσεις στη Βρετανία για αγορές πανικού ενόψει Χριστουγέννων λόγω ελλείψεων σε τρόφιμα
12:31
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand