Κάλεσμα ΠΟΦΕΝ για συμμετοχή στην Πορεία Ειρήνης την Κυριακή στις Βάσεις Ακρωτηρίου

Η ΠΟΦΕΝ θα συμμετάσχει στην μεγάλη Παγκύπρια Πορεία Ειρήνης, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Ιουνίου στην περιοχή των βρετανικών βάσεων Ακρωτηρίου στη Λεμεσό και απευθύνει με ανακοίνωση κάλεσμα συμμετοχής σε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια "που δεν συμβιβάζεται με τη σημερινή βαρβαρότητα που διαδραματίζεται στη γειτονιά μας, με τις φρικιαστικές εικόνες θανάτου και προσφυγιάς που συντελούνται όλο και πιο έντονα τα τελευταία χρόνια".



"Απευθύνουμε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή του φοιτητικού κινήματος.  Ήδη συμπληρώθηκαν εφτά χρόνια πολέμου στη Συρία, με το συριακό λαό να πληρώνει ακόμα βαρύ το τίμημα με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, ανάμεσά τους άμαχοι και γυναικόπαιδα, υλική καταστροφή ολόκληρων πόλεων και χωριών, ενώ η προσφυγιά θερίζει, αγγίζοντας αριθμούς πέραν των 5 εκατομμυρίων. Η Μεσόγειος παραμένει ένα σύγχρονο υγρό νεκροταφείο αθώων ψυχών και της ελπίδας τους για ασφάλεια, ενώ παράλληλα οι κυρίαρχοι κύκλοι στην Ε.Ε. χύνουν ακόμα κροκοδείλια δάκρυα", αναφέρει.

Η ΠΟΦΕΝ αναφέρει ότι η νέα γενιά της πατρίδας μας, όπως και όλος ο λαός μας, βιώνει ακόμα τα αποτελέσματα του πολέμου, της κατοχής και της προσφυγιάς του δίδυμου εγκλήματος του 1974 και οφείλουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι στους δύσκολους αγώνες που δίνουν σήμερα οι λαοί της Συρίας, της Παλαιστίνης, της Υεμένης και όχι μόνο, για να πετύχουμε την ειρήνη στη Κύπρο και τον κόσμο.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΚΧΡ/ΓΧΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:38

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.