Ε.Ε.: Επιπλέον €40 εκ. για πρόσφυγες Ροχύνγκια, Μπαγκλαντές και Μιανμά

Η Κομισιόν και συγκεκριμένα ο αρμόδιος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης ανακοίνωσε σήμερα την παροχή 40 ακόμα εκατομμυρίων ευρώ για ζωτικής σημασίας υποστήριξη των προσφύγων Ροχίνγικα και τις κοινότητες που τους φιλοξενούν στο Μπαγκλαντές και το κρατίδιο Ρακίνε της Μιανμάρ. Τα χρήματα αυτά έρχονται να προστεθούν στα 51 εκατομμύρια που κινητοποίησε η Κομισιόν το 2017.

Από τη χρηματοδότηση που ανακοινώθηκε σήμερα, 29 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στην περιφέρεια Cox`s Bazar στο Μπαγκλαντές για την παροχή τροφίμων, διατροφής, καθαρού νερού και εγκαταστάσεων υγιεινής, πρόσβασης σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και αυξημένης προστασίας των πλέον ευάλωτων ομάδων μεταξύ των προσφύγων στις κοινότητες υποδοχής. Άλλα 7 εκατομμύρια ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την αύξηση των μέτρων ετοιμότητας για την περίοδο των βροχών, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει πλημμύρες και κατολισθήσεις στο πιο πυκνοκατοικημένο στρατόπεδο προσφύγων στον κόσμο. Επιπλέον 4 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στις κοινότητες υποδοχής στο κρατίδιο Ρακίνε για την παροχή προστασίας, στέγης, υγείας, νερού, αποχέτευσης, τροφίμων και ψυχοκοινωνική στήριξη.

"Η κρίση των προσφύγων Ροχίνγιακ έχει φτάσει σε πρωτοφανείς διαστάσεις τους τελευταίους μήνες με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια. Η ΕΕ έχει δεσμευθεί να βοηθήσει τους περισσότερους που έχουν ανάγκη, τόσο στο Μπαγκλαντές όσο και στη Μιανμάρ. Η βοήθεια έκτακτης ανάγκης μας θα παράσχει βασικές προμήθειες όπως τα τρόφιμα, το καθαρό νερό και την υγειονομική περίθαλψη, καθώς και τη στήριξη της εποχής των μουσώνων", δήλωσε σχετικά ο Επίτροπος ανθρωπιστικής βοήθειας και διαχείρισης κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης.

ΚΥΠΕ:(ΚΥΠΕ/ΘΑ/ΜΜ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:38

Τελευταιες Ειδησεις

16 Μαΐου
ΕΕ: Χωρίς συμφωνία για το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας
21:55
Η Αν. Μεσόγειος ο 3ος μεγαλύτερος μεταναστευτικός διάδρομος σε όγκο παράτυπων διελεύσεων μεταναστών
21:36
Ο Ερντογάν δεν θα εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας
21:20
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επιδιώκει μια στενή στρατηγική συνεργασία με τις ΗΠΑ
20:29
Μακρόν: Όρισε την Ελιζαμπέτ Μπορν πρώτη πρωθυπουργό της δεύτερης θητείας του
20:04
Παραμένει το πολιτικό αδιέξοδο στη Β. Ιρλανδία παρά την επίσκεψη Τζόνσον
20:00
Μεγάλο αριθμό σκυλιών σε ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης εντόπισε η Αστυνομία στη Λεμεσό
19:38
Ρωσικό ΥΠΑΜ: Εκεχειρία στο Αζοφστάλ για να απομακρυνθούν οι τραυματισμένοι Ουκρανοί στρατιώτες
19:16
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά σε περιοχή της κοινότητας Αναρίτας
18:51
Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας της υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου (βίντεο)
18:32
Ουκρανία: Αποθήκη με ποσότητες νιτρικής αμμωνίας χτυπήθηκε από ρωσική οβίδα
18:25
Συνέρχεται σήμερα στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για το ζήτημα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία
17:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand