Δείπνο ΥΠΕΞ προς Πρέσβεις μουσουλμανικών χωρών στην Κύπρο

Ως μια ευκαιρία επαναβεβαίωσης της δέσμευσης στις αξίες του σεβασμού, της ενότητας και της ανεκτικότητας ανάμεσα στα κράτη χαρακτήρισε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης το δείπνο που παρέθεσε απόψε στη Λευκωσία προς τιμή των Πρέσβεων χωρών του μουσουλμανικού κόσμου με την ευκαιρία του Ραμαζανιού.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στον χαιρετισμό του είπε, μεταξύ άλλων, ότι η εκδήλωση αποτελεί ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας της σημασίας του μηνύματος της μουσουλμανικής παράδοσης κατά το Ραμαζάνι και πρόσθεσε ότι το δείπνο «παρέχει την ευκαιρία ανανέωσης της δέσμευσης στις αξίες του σεβασμού, της ενότητας και της ανεκτικότητας ανάμεσα στα κράτη και τους λαούς».

Ο Υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι το Ραμαζάνι μάς δείχνει πως παρά τις διαφορετικές θρησκείες, υπάρχουν κοινές παραδόσεις, όπως η προσευχή, η νηστεία, η αφοσίωση στις θρησκευτικές πεποιθήσεις, οι οικογενειακές και φιλικές συγκεντρώσεις.

«Δράττομαι της ευκαιρίας να εκφράσω την εκτίμηση του Προέδρου Αναστασιάδη, της κυβέρνησής του, καθώς και τη δική μου ευγνωμοσύνη προς όλους σας, τα μέλη του διπλωματικού σώματος που είναι διαπιστευμένα στην Κύπρο, για την προσωπική σας προσήλωση στις σχέσεις ανάμεσα στην Κύπρο, στις χώρες σας και τους λαούς μας», σημείωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

09 Μαρτίου
Ανοίγει, στις 8 το πρωί, η Πύλη Εμβολιασμού για  άτομα 67 ετών και άνω.
05:51
08 Μαρτίου
Στους ίδιους τους Κυπρίους η ευθύνη για εξεύρεση λύσης, επαναλαμβάνει ο Μπορέλ
21:35
352 νέα κρούσματα κανένας θάνατος
20:33
Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το Κυπριακό και οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, ήταν στο επίκεντρο συνάντησης του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Νίκο Δένδια.
19:54
Eπιμένει στα δύο κράτη ο Τάταρ
19:27
Nίκος Αναστασιάδης: Ρητές οδηγίες για ενδελεχή διερεύνηση καταγγελιών σεξουαλικής παρενόχλησης
19:00
Υπέρ διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας τοποθετήθηκε ο Τζόνσον σε επικοινωνία με Ερντογάν
18:06
Σημεία rapid test Τρίτη 9 Μαρτίου
17:43
Ελλάδα : 1.165 νέα κρούσματα, 477 διασωληνωμένοι, 39 θάνατοι
17:40
Το 80% των παραπόνων για παρενόχληση από γυναίκες, 90% από τον δημόσιο τομέα, λέει η Λοττίδη
17:06
Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΑΚΕΛ
16:56
Με κοινοτάρχες της περιοχής Σολέας συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ.
16:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand