Ετοιμασία κειμένων για τελική έγκριση από Πρωθυπουργούς Ελλάδας και Σκοπίων για το ονοματολογικό

Οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, και της πΓΔΜ, Nικολά Nτιμιτρόφ, ολοκλήρωσαν στις Βρυξέλλες το κομμάτι των διαπραγματεύσεων που τους αναλογούσε για τη εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί σε τεχνικό επίπεδο πριν την οριστική συμφωνία των Πρωθυπουργών των δύο χωρών, όπως δήλωσε στις Βρυξέλλες, ο κ. Κοτζιάς. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας έκανε λόγο για προετοιμασία κείμενων που θα δοθούν στους Πρωθυπουργούς προς τελική έγκριση.

Συγκεκριμένα ο Ν.Κοτζιάς ανέφερε πως "οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών τελειώσαμε με ό,τι είχαμε αναλάβει από τους Πρωθυπουργούς των δύο κρατών. Σήμερα, και πιθανόν και αύριο, θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση σε επίπεδο ειδικών -τεχνικά και νομικά ζητήματα είναι αυτά που πρέπει να αντιμετωπιστούν". Πρόσθεσε πως "μόλις τελειώσουν και αυτοί και αφού θα έχουν διαλευκανθεί τα τεχνικά και νομικά ζητήματα, τα κείμενα που έχουν φτιαχτεί σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών θα δοθούν στους δύο Πρωθυπουργούς, οι οποίοι θα μιλήσουν μεταξύ τους και θα καταλήξουν στην οριστική συμφωνία".

Στο μεταξύ ο κύριος Κοτζιάς μετέβη στο Βερολίνο από τις Βρυξέλλες .
Στη γερμανική πρωτεύουσα το θέμα συζητήθηκε –εκτός προγράμματος- με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγιερ.
Το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως «Η γερμανική κυβέρνηση απευθύνει έκκληση τόσο στην Αθήνα όσο και στα Σκόπια να λύσουν τώρα τα τελευταία θέματα που υπάρχουν. (Να αξιοποιήσουν) αυτό που θα μπορούσε να είναι ιστορική ευκαιρία, δηλαδή να λύσουν τώρα αυτή τη διαμάχη της ονομασίας».
Ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα έχει αύριο συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογο του, Χάικο Μαας, όπου στις συζητήσεις αναμένεται να κυριαρχήσει το ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ, καθώς και διμερή θέματα των δύο χωρών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:40

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο επικίνδυνος κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν οι Anonymous
16:11
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.