Στήριξη στον ΥΠΠ δίνουν οι επιθεωρητές των σχολείων

Στήριξη στον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη δίνουν με ανακοίνωση τους οι επιθεωρητές σχολείων και χαρακτηρίζουν μη αρμόζων τον τρόπο που αντέδρασαν οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση των επιθεωρητών : « Οι τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της εκπαίδευσης, οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν σχετικά με την επάρκεια ή όχι των εκπαιδευτικών αλλά και τον τρόπο που αξιολογούνται, δημιούργησαν εντάσεις οι οποίες έδειξαν πως η ανάγκη για βελτιωτικές αλλαγές στον τρόπο αξιολόγησης είναι επιτακτικές. Τα διάφορα προβλήματα και ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκε για να παρουσιαστούν από κάποιες οργανώσεις ή μεμονωμένα άτομα και σύνολα, ύστερα και από τις τελευταίες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, δεν ήταν σαφέστατα ο αρμόζων. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι τα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο της Παιδείας χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, είτε αυτά αφορούν στην ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών στον σχολικό χώρο, είτε αυτά έχουν να κάνουν με το σύστημα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών κάθε βαθμίδας. Υπάρχουν ελλείψεις και αδυναμίες σε αρκετές σχολικές μονάδες και αυτό διαπιστωνόταν στο παρελθόν, κάθε χρόνο, στα τέλη του Αυγούστου, όταν οι Επιθεωρητές της Μέσης Εκπαίδευσης τουλάχιστον, επισκέπτονταν τα σχολεία και μαζί με τον Διευθυντή/Διευθύντρια του σχολείου και μέλος της αρμόδιας σχολικής εφορίας αλλά και εκπρόσωπο του Συνδέσμου Γονέων, επιθεωρούσαν το κτήριο για να δουν από κοντά ποιες ελλείψεις ή ατέλειες έχρηζαν άμεσης αντιμετώπισης. Καταβαλλόταν προσπάθεια από όλους τους φορείς να «επουλωθούν», τουλάχιστον τα πιο επείγοντα. Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, επομένως, δεν αναφέρθηκε στις δηλώσεις του για κάτι το οποίο δεν συμβαίνει. Ας μην ξεχνάει κανείς ότι μέχρι πρότινος ο ίδιος είχε άμεση επαφή με σχολεία της Δημοτικής Εκπαίδευσης λόγω της προηγούμενης θέσης του στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Το λυπηρό γεγονός της απώλειας της ζωής ενός μαθητή Δημοτικού Σχολείου, ώθησε τον νεοδιορισθέντα Υπουργό να προβεί σε δηλώσεις – διαπιστώσεις και κανένας λόγος δεν δικαιολογεί τις προκληθείσες αντιδράσεις .

Όσον αφορά στη δήλωση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού για την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των διορισμένων εκπαιδευτικών, που για τους οποιουσδήποτε λόγους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα με αρτιότητα, ο ΚΕΜΕ θα συμφωνήσει και επικροτεί τη θέληση και επιμονή του νέου Υπουργού, ώστε να αντιμετωπιστεί το θέμα με σοβαρότητα και να εξευρεθούν οι καλύτεροι δυνατοί τρόποι για την αντιμετώπισή τους.
Ο ΚΕΜΕ έχει την πεποίθηση ότι μέσα από εποικοδομητικό διάλογο και χωρίς εκατέρωθεν αντεγκλήσεις, μπορούν να εξευρεθούν λύσεις στα θέματα της Παιδείας. Οι επικείμενες συναντήσεις που έχουν οριστεί με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, αποδεικνύουν τη θέληση του ίδιου για λήψη συλλογικών αποφάσεων. Ας μην ξεχνάμε πως ο ίδιος επιβεβαίωσε αρκετές φορές την απόφασή του για ουσιαστική δουλειά προς όφελος των μαθητών, των εκπαιδευτικών και κατ’ επέκταση της κοινωνίας.
Συνεπώς, ας μην χρησιμοποιούνται οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού με έντονο αντιπαραθετικό ύφος από κανέναν από όσους εμπλεκόμαστε στην εκπαιδευτική διαδικασία και, αφήνοντας κατά μέρος τις προσωπικές ή άλλες σκοπιμότητες, είναι καιρός να εργαστούμε συλλογικά για το καλό των παιδιών μας».

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:44

Τελευταιες Ειδησεις

22 Σεπτεμβρίου
Το 46% των εργαζομένων στην Κύπρο δυσκολεύεται να πληρώσει τη θέρμανση, σύμφωνα με έρευνα
18:19
Νέα κατάρρευση βρετανικής εταιρείας ενέργειας λόγω του κόστους φυσικού αερίου
17:50
Προβληματισμό εξέφρασε ο Υπουργός Υγείας για την πρωτοφανή υπόθεση εξαπάτησης ασθενούς από 36χρονη γυναικολόγο
17:33
Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν - Μπάιντεν για το θέμα των υποβρυχίων με την Αυστραλία
17:12
Τα σημεία για δωρεάν rapid test την Πέμπτη
16:44
Ο Σεπτέμβριος έχει καθοριστεί ως «μήνας Αλτσχάιμερ» για τη διαφώτιση του κοινού
16:23
Δεν είναι εφικτή η επιστροφή στο 1960, σύμφωνα με τον Κ. Οζερσάι
16:16
Εμβολιασμοί 475 ατόμων 86 ετών και άνω και 569 επαγγελματιών υγείας ιδιωτικού τομέα με τρίτη δόση
15:54
Διαφωνία για την τριμερή συνάντηση της Δευτέρας στη Νέα Υόρκη, εκφράζει το ΕΛΑΜ
15:39
Πρόεδρος ΔΗΣΥ: "Δεν αποκλείω κανένα μονοπάτι που θα οδηγεί στην επανένωση"
15:28
Η Κύπρος στην 35η θέση στον Παγκόσμιο Δείκτη Ψηφιακής Ποιότητας Ζωής 2021
15:15
Οι τράπεζες είναι έτοιμες και μπορούν να στηρίξουν την ανάπτυξη της οικονομίας, το συμπέρασμα οnline συνεδρίου
15:06
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand