Ομαδική έκθεση χαρακτικής στο Σπίτι της Κύπρου

Πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη στο Σπίτι της Κύπρου,  στην παρουσία πολλών φιλότεχνων, τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης χαρακτικής με τίτλο «Νέοι Χαράκτες 2018-2019» που διοργάνωσε η Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών Α. Τάσσος σε συνεργασία με το Σπίτι της Κύπρου.Ανακοίνωση από το Σπίτι της Κύπρου αναφέρει ότι η Μορφωτικός Σύμβουλος Μαρία Παναγίδου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και στη συνέχεια η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Εικαστικών Τεχνών Α. Τάσσος Ειρήνη Οράτη αναφέρθηκε στις δυνατότητες που δίνει η Εταιρεία σε νέους χαράκτες να συνεκθέσουν ισότιμα ως καλλιτέχνες, ενώ εξήρε την αγαστή συνεργασία με το Σπίτι της Κύπρου.

Ακολούθως η κ. Φιλάνθη Κουλάκου μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής της έκθεσης και ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Α. Τάσσος επεσήμανε ότι έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Λουκίας Μαγγιώρου (1914-2008) συζύγου του Α. Τάσσου, η οποία είχε την ιδέα για τη διοργάνωση αυτής της σειράς εκθέσεων για τους νέους χαράκτες το 1991.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό έως τις  15 Ιουνίου 2018.

Πρόκειται για μια περιοδεύουσα έκθεση με έργα χαρακτικής νέων καλλιτεχνών που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην χαρακτική. Η έκθεση συνεχίζει τον θεσμό των ομότιτλων εκθέσεων που διοργανώνονται ανά τακτά διαστήματα από το 1991 από την Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών Α. Τάσσος. Σκοπός των εκθέσεων αυτών είναι η γνωριμία του κοινού της Ελλάδας και της Κύπρου με το έργο των νέων χαρακτών και η υποστήριξή τους, καθώς ένας από τους σκοπούς της Εταιρείας Εικαστικών Α. Τάσσος είναι η αρωγή προς τους νέους Έλληνες χαράκτες.

Η έκθεση παρουσιάζεται πάντα στην Αθήνα στο Σπίτι της Κύπρου και στη συνέχεια περιοδεύει σε πόλεις της Ελλάδας και καταλήγει στην Λευκωσία.

Συμμετέχουν οι χαράκτες: Χρήστος Αγγελόπουλος, Μαρία Αντρέου, Αλέξανδρος Βεργής, Φώτης Βάρθης, Χριστιάνα Γεωργίου, Σάββας Θεοφάνους, Γεωργία Κοντού, Σοφία Λιβανού, Ευριπίδης Παπαδοπετράκης, Παρασκευή Παπαδημητρίου, Γιώργος Παφίτης, Μιλτιάδης Πεταλάς, Νικόλαος Ροτσίδης, Γιάννης Σωτηρίου, Δώρα Τριανταφύλλου, Πανταζής Τσέλιος, Αγγελίνα Τσουμάνη, Βίβιαν Χαλκίδη, Αριστέα Χαρωνίτη.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:44

Τελευταιες Ειδησεις

22 Σεπτεμβρίου
Διπλωματικός πυρετός στη Νέα Υόρκη, ενόψει της τριμερούς συνάντησης Αναστασιάδη - Γκουτέρες - Τατάρ, στις 27 Σεπτεμβρίου
21:37
Καναδάς: Γρονθοκόπησε νοσοκόμα επειδή... χωρίς την άδειά του εμβολίασε τη σύζυγό του
21:28
Ανθούση:Αύξηση 30% στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στην πανδημία, ανάγκη για άμεσες ενέργειες
21:03
Λιβύη: Ο Χαλίφα Χάφταρ «καταθέτει» προσωρινά τα όπλα και βάζει για πρόεδρος
20:43
Αναμένουμε μεγάλα πράγματα από τους ηγέτες αλλά χρείαζεται και εμπλοκή των πολιτών, λέει η Σπέχαρ
20:35
Ενδεχόμενη συμμετοχή Βαγδάτης στην τριμερή με Ιορδανία, συζήτησαν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με Ιρακινό ομόλογο
20:08
Μακρόν-Μπάιντεν: Η κρίση των υποβρυχίων θα είχε αποφευχθεί αν υπήρχαν «καλύτερες συνομιλίες»
20:03
Δεν καταγράφηκαν θάνατοι-106 νέα κρούσματα κορονοϊού
19:49
«Καμπανάκι» από Άγγλο αρχίατρο: Τα ανεμβολίαστα παιδιά 12-15 ετών κάποια στιγμή θα μολυνθούν
19:16
Διευκρινίσεις δίδει ο ΠτΔ για τη δήλωση που έκανε για το Πόθεν Έσχες
18:56
Κορονοϊός-Ελλάδα: 2.329 νέα κρούσματα, 333 διασωληνωμένοι, 26 νέοι θάνατοι
18:37
Το 46% των εργαζομένων στην Κύπρο δυσκολεύεται να πληρώσει τη θέρμανση, σύμφωνα με έρευνα
18:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand