Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τελική φάση της άσκησης 'Αργοναύτης 2018'

Την αντιμετώπιση τρομοκρατών που κατέλαβαν πλοίο το οποίο μετέφερε μετανάστες, στο πλαίσιο επιχείρησης εκκένωσης περιοχής της Μέσης Ανατολής, περιλάμβανε το σημερινό σενάριο της τελικής, 4ης φάσης της Διεθνούς Άσκησης "Αργοναύτης 2018", που πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή του Μαρί.



Την άσκηση παρακολούθησαν ,επί της ελληνικής φρεγάτας "ΈΛΛΗ", που απέπλευσε το πρωί από το λιμάνι Λεμεσού,  ο Υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης, η πολιτική, στρατιωτική ηγεσία και ξένοι διπλωμάτες και παρατηρητές.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ.Αγγελίδης " είναι γεγονός ότι υπάρχει ενθουσιασμός για το επίπεδο της άσκησης και αυτό πιστεύω ότι οφείλεται, τόσο στις εμπειρίες της χώρας μας αλλά και στην ευαισθησία για τα ανθρωπιστικά ζητήματα".

"Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι έχουν συντελέσει για να πετύχουν αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα, τόσο από τις υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και από τις άλλες χώρες οι οποίες έλαβαν μέρος ", είπε και πρόσθεσε πως "οι εμπειρίες έχουν δείξει πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο σενάριο".

Υπέδειξε ακόμη πως αυτά τα σενάρια της άσκησης δεν είναι φανταστικά αλλά υπάρχουν στην περιοχή μας και υπογράμμισε πως " αναδεικνύεται ο πλέον σημαντικός ρόλος της Κύπρου, που έχει να διατελέσει στην Ανατολική Μεσόγειο και αυτό αποδεικνύεται και με τα σχόλια που έχουμε λάβει από όλες τις χώρες που έλαβαν μέρος στην άσκηση".

Εξάλλου σε ερώτηση για την μελέτη, από την Αμερικανική Γερουσία, της άρσης του εμπάργκο για πώληση οπλών στην Κύπρο, ο κ.Αγγελίδης είπε πως "είναι γεγονός και το γνωρίζεται ότι υπήρχε ένα διαχρονικό αίτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας, όσον αφορά την άρση εμπάργκο και όπως και υπάρχει διαδικασία, θα αναμένουμε".

Μεταξύ άλλων, το σενάριο της σημερινής φάσης της άσκησης, περιλάμβανε επίσης αντιμετώπιση πυρκαγιάς στο πλοίο, μετά την ανακατάληψη του από τις ειδικές δυνάμεις και τη διάσωση ναυαγών, ενώ έγινε ρίψη αλεξιπτωτιστών από C-130 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.

Με το πέρας της άσκησης, ο Υπουργός Άμυνας επέδωσε τιμητικές πλακέτες στους εκπροσώπους των χωρών που συμμετείχαν στην άσκηση, της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΓΧΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:44

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.