Δηλώσεις ΠτΔ εφ' όλης της ύλης

Κυπριακό

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε την ετοιμότητά του να προσέλθει ανά πάσα στιγμή στο διάλογο, στη βάση των παραμέτρων του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, όπως διαμορφώθηκαν στις τέσσερις Ιουλίου, κάτι πρόσθεσε, το οποίο έχει καταστήσει σαφές προς τον Αντόνιο Γκουτέρες και προς πάσα κατεύθυνση.


Δήλωσε παράλληλα πως δεν είναι διατεθειμένος να δεχθεί εκ των προτέρων όρους που θέτει η μιά πλευρά, προκειμένου να ικανοποιήσει αποκλειστικά και μόνο τα δικά της θέλω, παραγνωρίζοντας στοιχειώδεις, για κάθε κράτος, αρχές.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκαμε ιδιαίτερη αναφορά στα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια, την παρουσία στρατευμάτων, τα επεμβατικά δικαιώματα, αλλά και στο θέμα, ότι για κάθε απόφαση θα πρέπει να απαιτείται η θετική ψήφος, όχι της πλειοψηφούσας, αλλά της μειοψηφούσας κοινότητας.


Εχουμε δεχθεί την πολιτική ισότητα, είπε, αλλά δεν πρέπει να υπάρχει αξίωση και για την αριθμητική ισότητα. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης καταλήγοντας είπε ότι οι Τουρκοκύπριοι θα πρέπει να κατανοήσουν, πως ή θα ζήσουμε μαζί σε ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος στο οποίο θα αποφασίζουμε για την τύχη μας ή θα γίνουμε το προτεκτοράτο της όποιας τρίτης χώρας, εξυπηρετώντας απλώς και μόνο τις στρατηγικές επιδιώξεις του οποιουδήποτε έχει οράματα να αναπτύξει αυτοκρατορίες του παρελθόντος.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλούσε στην τελετή απονομής των βραβείων επιχειρηματικού ήθους του ΚΕΒΕ και του Κυπριακού Φόρουμ Α.

Υγεία Παιδεία

Δεν θα επιτρέψει να μετατραπεί το κράτος σε συνδικαλιστικό φέουδο, τόνισε, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Κληθείς να σχολιάσει τα όσα τεκταίνονται στον τομέα της Υγείας και της Παιδείας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι σέβεται απολύτως τον συνδικαλισμό, αλλά δεν θα επιτρέψει σε κάποιους από τους συνδικαλιστές να νομίζουν ότι τους εξέλεξε ο λαός για να τον τυραννούν ή για να δημιουργούν προβλήματα.


Θα πρέπει, είπε, να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι υπάρχει Σύνταγμα και Νόμοι, που πρέπει να σεβόμαστε. Σε ότι αφορά το χώρο της παδείας, είπε ότι έγινε ένα τραγικό ατύχημα και αντί να επικεντρωθεί η προσοχή όλων πώς να αποφευχθεί ανάλογη επανάληψη, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα μέγα θέμα: ότι δεν υπάρχει σε αυτό τον τόπο είτε ασφάλεια στα σχολεία είτε οι απαραίτητες υποδομές.


Σε ό,τι αφορά τους γιατρούς, δήλωσε, ότι από τη μιά λένε πως σέβονται την έρευνα που θα γίνει αλλά από την άλλη προσπαθούν να επηρεάσουν τις έρευνες είτε μέσα από την απαράδεκτη δίωρη απεργία στην οποίαν κατήλθαν είτε μέσα από τη νέα ανακοίνωση ότι τάχα αίρουν την εμπιστοσύνη τους.


Κάνω πολλή υπομονή, είπε χαρακτηριστικά, αλλά κάποτε η υπομονή εξαντλείται.

 

Έγκλημα

Εντονα ενοχλημένος για τις επικρίσεις που διατυπώνονται σε ό,τι αφορά το οργανωμένο έγκλημα εμφανίστηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Επανέλαβε πως η απόφαση είναι να παταχθεί με κάθε τρόπο, μέσα από επιχειρήσεις, όπως το έχει δηλώσει και όπως ήδη η Αστυνομία επιδιώκει.

Επεσήμανε ότι το έγκλημα υπήρχε διαχρονικά και υπάρχει μιά υπερβολή, από πλευράς μεγέθυνσης του προβλήματος. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι δεν υποβαθμίζει και δεν υποτιμά ποσώς τη σοβαρότητα της κατάστασης.


Ωστόστο, κατέληξε, η ουσία είναι μία: να συνεργαστούμε όλοι, να δούμε πώς αντιμετωπίζεται αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκαμε τις δηλώσεις, στο περιθώριο εκδήλωσης του ΚΕΒΕ και του Κυπριακού Φόρουμ Ακεραιότητας.

Σύνταξη: Εύα Αργυρού

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:45

Τελευταιες Ειδησεις

28 Σεπτεμβρίου
Πετρέλαιο: Πάνω από τα 80 δολάρια το βαρέλι η τιμή του μπρεντ
09:22
Ελλάδα: Ανοίγει τις πύλες της αύριο η έκθεση "ΚΑΛΛΟΣ. Η Υπέρτατη Ομορφιά"
09:12
Γερμανία: Σχεδόν 4.200 κρούσματα, 101 θάνατοι εξαιτίας της Covid-19 σε 24 ώρες
09:03
Επιδείνωση της κατάστασης στο Αρκαλοχώρι από τη νέα σεισμική δόνηση των 5,4 βαθμών
08:57
Οι ΗΠΑ «καταδικάζουν» την εκτόξευση πυραύλου της Βόρειας Κορέας
08:54
H Pfizer αρχίζει κλινική δοκιμή για χάπι κατά της COVID
08:47
Παιδιατρική Εταιρεία: Απόλυτα επιβεβλημένος ο εμβολιασμός όλων των παιδιών για εποχική γρίπη
08:36
Να εξερευνήσει νέες ιδέες ο ΓΓ του ΟΗΕ, ελπίζει ο Τατάρ
08:21
ΠτΔ: Οι διαφορές καταγράφηκαν, προσανατολίζεται σε διορισμό ειδικού απεσταλμένου ο ΓΓ ΟΗΕ
08:16
27 Σεπτεμβρίου
Η Κυβέρνηση ανέλαβε δράσεις για προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, είπε ο Υφ. Ναυτιλίας
21:50
Μητσοτάκης: Κατευθυνόμαστε προς μια ουσιαστική εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδος-Γαλλίας
21:38
Τις αδιάλλακτες θέσεις του επανέλαβε πριν από την τριμερή, ο Ερσίν Τατάρ
21:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand