Εκπρόσωπος: Η ΚΔ έχει στο πλευρό της την διεθνή νομιμότητα για να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει στο πλευρό της τη διεθνή νομιμότητα και τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας και θα συνεχίσει να ασκεί κανονικά τα κυριαρχικά της δικαιώματα, σε συνεργασία μάλιστα και με γειτονικά κράτη με τα οποία έχει συμφωνίες διεθνούς δικαίου, αλλά και με εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωσης, διαμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.

Σχολίαζε τις δηλώσεις Ερντογάν ότι η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου θα είναι αντιμέτωπη με μια διαρκή απειλή, εάν η Κύπρος συνεχίσει τις μονομερείς επιχειρήσεις για αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

Το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, τόνισε, όπως επιβεβαιώνεται και από τη στήριξη που έχει πάρει από τοποθετήσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τη Μόσχα, αλλά και με τη σαφή τοποθέτηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, είναι σύμφωνο με τη διεθνή νομιμότητα, με τα κυριαρχικά δικαιώματα ενός κράτους μέλους των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε παρατήρηση ότι το Κυπριακό μένει στο ψυγείο μέχρι τις εκλογές στην Τουρκία, ο εκπρόσωπος τόνισε ότι η προσπάθεια της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι συνεχής και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε κάθε ευκαιρία προσπαθεί για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.
Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι εδώ και καιρό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει καλέσει μέσω των Ηνωμένων Εθνών σε επανέναρξη του διαλόγου στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες και κάλεσε την Τουρκία, εάν εννοεί ότι δεν θέλει την ένταση στην περιοχή, να αποδείξει ότι επιθυμεί επανέναρξη των συνομιλιών αποδεχόμενη τις παραμέτρους του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για κατάργηση εγγυήσεων και αποχώρηση του στρατού.

Πηγή: ΓΤΠ, ΡΙΚ ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:50

Τελευταιες Ειδησεις

17 Οκτωβρίου
Δύο θάνατοι και 126 νέα κρούσματα κορονοϊού
09:53
16 Οκτωβρίου
Ελλάδα-κορονοϊός:2.313 νέα κρούσματα και 30 θάνατοι – Στους 361 διασωληνωμένοι
18:08
Γαλλία – Εκτός ελληνογαλλικής συμφωνίας η ΑΟΖ διευκρινίζει το Παρίσι
17:44
Η τελευταία συνάντηση Ερντογάν και Μέρκελ- Οι συμβολισμοί και τι προσδοκά ο Ερντογάν
17:29
Η Κύπρος επεξεργάζεται ήδη τις εισηγήσεις της ΕΕ σχετικά με τις αυξήσεις στις τιμές ηλεκτρισμού, λέει η Yπουργός Ενέργειας
16:55
Τη συμβολή των γεωργοκτηνοτρόφων της Κύπρου, εξήρε ο Υπ. Γεωργίας
16:42
Έμπρακτη η στήριξη του λειτουργήματος του δημοσιογράφου από την Κυβέρνηση, είπε ο Α. Ιωσήφ
16:12
Γαλλία: Φόρος τιμής στον εκπαιδευτικό που αποκεφαλίστηκε για τα σκίτσα του Μωάμεθ
15:42
Τα σημεία δειγματοληψίας για rapid test την Κυριακή
15:21
Βρετανία: Σε εφαρμογή σχέδιο για προστασία των βουλευτών μετά τη δολοφονία Έιμες
15:04
Κλείνει αυλαία στο κηποθέατρο και πάει Δωρό η Γιορτή του Κρασιού
14:48
A.Nεοφύτου:Η κυπριακή κοινωνία και το 2023 θα νιώθει ασφάλεια με το ΔΗΣΥ
14:14
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand